Jumaat, 25 November 2011

Cucu pilihan atok ke - 31

Zoe ; Cucu Pilihan Atok Minggu Lepas

Cucu Pilihan Atok ke-30 :  Zoe
Cucu Pilihan Atok ke-31 : ??

Tahniah kepado Zoe kerana berjaya menggondol status cucu pilihan atok pado minggu lopeh. Baiklah, atok teruskan pencarian cucu pilihan atok yang berikutnya. Cucu Pilihan Atok yang ke-31 dianugerahkan kepado...

Bicara Mak Dara!!!

Wahhhhh!!! Sebolum ni cucu pilihan atok terdiri dari pelbagai latar belakang. Kali ini untuk kali pertamonya atok nak perkenalkan kepado Ecah cucu pilihan atok ni seorang artis! Kelass tak atok ado cucu artis? Kau ado? Sebenarnya atok ado perasan kemunculan ADZA IRDAWATI aka MAK DARA yang mengomen salah satu entry atok. Pastu tak lamo lopeh tu, beliau terus follow blog atok. Pastu yang nak nangisnya tu, beliau sompek buek entry spesal pasal blog atok. Sampaikan lopeh tu, bilangan cucu yang follow atok terus meningkat mendadak. Atok rasa terharu sangat sobab Mak Dara sudi singgah kat blog nak roboh atok nih.

Ini atok amik dari blog ADZA IRDAWATI aka MAK DARA sendiri yo. Moh kita kenal lebih lanjut tentang cucu pilihan atok minggu nih. "Assalammualaikum.. Mak Dara In da house hehe.. Nama sebenar Mak Dara Adza Irdawati Adenan. Mak Dara isteri kepada Martias Mohd Ali dan mama kepada 4 orang cahayamata. Mak dara seorang penulis skrip drama dan filem. Hampir 61 skrip drama yang telah Mak dara hasilkan telah ditayangkan di kaca TV sejak 1997 lagi antaranya SAKA, NEK NAK, CUCI CUCI SERVICES, BOLA CINTA, BIAR RAHSIA, SONGKOK dan banyak lagi. Filem hasil tulisan Mak Dara yang ditulis bersama suami ialah SHYYY DIA DATANG, SERREM dan LIBAS yang akan ditayangkan di pawagam pada 15 Sept 2011. Mak Dara pun pernah terjebak dalam penulisan lirik sebab dulu Mak Dara ada band bernama D'ADZA tapi sejak dah beranak pinak ni maka Mak dara bersara. Sekarang mak Dara mahu menceburi bidang Blog pulak. Maka lahirlah Blog Bicara Mak Dara pada 17hb Januari 2011".

Spesalnya, blog ADZA IRDAWATI aka MAK DARA ni tolah tersenarai sebagai top 6 kay poh digi wwwwow award. Kelasss tak Jah? Kelass kan. Since atok dolu pun pernah tersenarai sebagai top 50 blog baru  pilihan Malaysia 2010 tapi tersungkur di saat pemilihan top 10.
Oleh itu, dengan penuh rasa rendah dirinya dan terima kasih, atok ingin menganugerahkan award Cucu Pilihan Atok yang ke-31 kepado ADZA IRDAWATI aka MAK DARA!!!





Lopeh ni atok kono tumbangkan kobau 8 ekor sobab dapek cucu spesal. Mai mai singgah follow dan kenali cucu pilihan atok ni kat [SINI]

20 ulasan:

ORLANDO AHMAD berkata...

namo den takdo ko atok?

sobs

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA berkata...

waduhhhh waduhhhh Atok.. Tak sangko den dpilih jadi cucu atok yang ko 31.. Macam mimpi pulok den raso eh.. Thank you atok! Raso macam nak melompat menjorit den ni terima award tapi takot Mak bedah sobelah rumah den terkojut terus heart attack pulak nanti mako den bersyukur dalam hati jo lah hehe...

p/s: luvsss ur blog.. Makes people happy while reading all ur entry. Keep up the great job..

Aziela berkata...

Waahhh...untungnya Mak Dara dapek jadi pilihan atok walaupun baru follow atok.. Tapi den pun mmg dah lamo jadik follower Mak Dara gak.. Atok pun den follow, Mak Dara pun den follow. Ternyata taste den nie superb...hahahahhaha. Oh yer..Tahniah Mak Dara...

mas saari berkata...

wah ramainyo dah cucu atok! murah rezeki atok yo...

Azham Vosovic berkata...

hehe...ada sepupu artis... seronoknya.... Mak Dara, salam perkenalan hehehehe

blog-tips-kurus berkata...

ooo...artis ke? harus p jengok ni.

*awat atok tak mention cucu JemsBon007? atok pilih kasih.. (nada merajok!) (",)

rozeeta rashid berkata...

banyak sungguh cucu atuk ye. haha.

LadyBird berkata...

sudah bertambah waris atok.. kalau ada harta nanti nak bahagi mcmn ek.. hihihihi

Nelly The Strange berkata...

teruskan tok !nelly sokong !

say to easy=) berkata...

dah byk dh cucu atok..sy nie x cucu atok ke?hahaha

Suhami Ahmad berkata...

ORLANDO AHMAD : Alaaa sian eh sayang atok nih...nanti atok buek entry khas yo....hihi

Suhami Ahmad berkata...

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA : Sesamo. Timo kasih jugak follow dan buek entry khas blog atok yo.

Suhami Ahmad berkata...

Aziela : Akak dalam senarai menunggu...huhu..tunggu yo.

Suhami Ahmad berkata...

mas saari : Amen...mogo2.

Suhami Ahmad berkata...

Azham Vosovic : Mai mai singgah blog mak dara copek

Suhami Ahmad berkata...

blog-tips-kurus : Hihi. Kan atok ado senarai an sumo cucu atok tu... :P

Suhami Ahmad berkata...

rozeeta rashid : Alhamdulillah...rejoki Allah

Suhami Ahmad berkata...

LadyBird : Atok takdo harto. Nak harap an sawah, lombu, ladang kek kampung tu tak cukup gak. Itu pun farmville

Suhami Ahmad berkata...

Nelly The Strange : Mokasih Nelly....weeee

Suhami Ahmad berkata...

say to easy=): Cucu atok gak la....ngeee

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis untuk berkongsi apo2 yolah dengan mereka di luar sana. Blog ini tidak mewakili mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri melainkan dinyatakan sumber diperolehi. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini. Terima kasih