Isnin, 28 November 2011

Mata Oyen Comel!

Assalammualaikum dan Peace Yo!


Lama udah atok tak ke udarin ibarat sejak tahun 1432H yang lampau. La ni haku berkesempatan untuk ke udara. Nanti atok cito eh kenapo lamo tak bersiaran. Kompem kau rindu aku kan.

Macam biasolah, tiap-tiap minggu atok akan pulang ke kampung halaman. Ulang suaro. Tiap-tiap minggu! Kau mampu? Tapi kebetulan minggu ni atok ado hal sikit. So, hanya sempat balik pado Sabtu malam tadi. Ni petang ni dah nak balik Somban balik.

Maso tengah landing atas lantai sambil tv menonton atok, atok tedengarlah mak atok koba sesuatu.

"Dak Ateh ni kalau balik, sumo kucing berkumpul kat umah. Kalau tak balik, batang hidung sekor-sekor susah nak nampak"

Ateh tu atoklah! Statement panas tu menunjukkan atok berjiwa suci. Haiwan pun suka nak dekat.

Dalam banyak-banyak kucing yang ado kat umah atok ni, atok suko yang kaler oren ni. Ia je spesial edition sikit. Yang lain-lain semuo stok kaler taik cicak. Macam kaler anjing polkadot tu. Dah lamo atok kempunan nak dapat kucing kaler oren since atok zaman mudo-mudo dulu. Kalau dihitung, lobih 8 tahun takdo keluaran produk kucing kaler oren. Semuo stok kaler anjing polkadot.

Ni la Oyen. Oyen bukannya yang pegang songkok tu!
Pastu masa tengah landing tu, oyen datang bermanja. Pastu dia bunyi yang dengkur-dengkur tu. Atok angkat dia naik atas badan la kan. Pastu pandang bijik mata dia. Comel je. Redup je pandangan mato dio. Mate dia kaler oren sunset. Then tibo-tibo atok terimbas pada satu waktu watak dalam cito ni. Mato watak tu pun lebih kurang samo macam oyen. Watak tu kat bawah nih.......












Alien Newborn!!!

Kan. Sama kan?

17 ulasan:

dill berkata...

kucen tu mcm tak sudi nak tgk kamera je, atok. hihi

dill.

blog-tips-kurus berkata...

macam tak cukop makan je dak oyen tu. ace gemok macam Garfield, barula debommss!!

Cik Yuyu berkata...

alaaa..comellllnyeeee si oyennnn tuhhhh... patot cakau muke atok, baru same comel. hehe

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA berkata...

alololo tomeinye kucing tu..

~SaL IjOu~ berkata...

Alien newborn tu ade bijik mata ke tok? golap ajo~

mas saari berkata...

kita pun ada kucing oyen...heheheee

Aziela berkata...

kok yg lain tu stok kaler taik ciciak...oyen nie mesti anak angkat kan.... ko ni tok...potong stim mesra kucing laa....

Mila berkata...

tok..bak pnjm sat si Oyen tu...nk kacuk kan baka yg asek itam putih je kt umah ni..hehe...baru meriah sket..kalerful gitu...

Suhami Ahmad berkata...

dill : Itulah, dio macam takdo mood kan. Hihi

Suhami Ahmad berkata...

blog-tips-kurus : Oyen tu vegeterian. Puas atok sumbat ikan dalam mulut dia

Suhami Ahmad berkata...

Cik Yuyu : Choi..nakal suruh cakau muka atok

Suhami Ahmad berkata...

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA : Spesel edition tu mak dara

Suhami Ahmad berkata...

~SaL IjOu~ : Ado. macam mato manusio nak mintak pelempang. Cer gugel

Suhami Ahmad berkata...

mas saari : Haaa...samo la kito kan mas saari

Suhami Ahmad berkata...

Aziela : Nak ikut an maso batch Oyen ni ado lak kaler oren. Sekor lagi kakak dio. Ado 3 kaler. Itam putih taik cicak kacuk oren

Suhami Ahmad berkata...

Mila : Jangan. Kot jadik kaler pelangi kang. Bahayo. Huhu

Mila berkata...

hak2...takpo tok..comel gak lau jadik kaler pelangi..spesel tok....bleh jual mahal oooo..kih3..:)bleh tmbh pendapatan tok..

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis untuk berkongsi apo2 yolah dengan mereka di luar sana. Blog ini tidak mewakili mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri melainkan dinyatakan sumber diperolehi. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini. Terima kasih