Apo2 Yolah

Jumaat, 14 November 2014

Atok lagi makan garam sayang oii

Haluuuuuuu assalammualaikum!!

Kejadian ni berlaku duo tigo hari lopeh. Maso tu kalau x silap atok lunch hour. Den tongah mengidam ayam goreng, jadinya atok pun poie la Mydin MITC untuk mencari ayam goreng kat stesyen 'Ready To Eat'. Kebotulan maso tu memang nak boli wiskes si Alex dan Jenab sekali. So di Mydin la pilihan yang topat. Walhal duit xdo nak boli ayam kehepsi.

Pilih punyo pilih, atok amiklah bahagian dado, peh tu beratur la untuk bayar.
atok yang belakang sekali tu

Atok perasan yang jago kaunter tu budak pompuan. Sihat-walafiat budak eyy. Rondah-rondah yo. Bilomano sampai giliran atok untuk bayar, budak pompuan ni pun caj la atok RM 3.80. (seketul RM1.89, atok amik dua ketul dado ayam)

Pastu atok kasilah duit RM5, dio balikkan atok RM1.20. Proses menjual boli pun selamat berlaku. Atok amik ayam, dio amik duit. Tapi atok totap berdiri lamo kat situ. Budak tadi terkulat-kulat mandang atok. Pastu dongan senyuman lebar eyy atok pun bersuaro.

"Saya nak resit," pehtu buat camni ----->   =)

Barulah budak ketot ni nak punch ayam tu dikkk. 
'Kting!!!!,"mesin pengira berbunyi.
Pehtu keluarlah resit tadi. Dio kasi atok resit.

***********************************************************

Helllooooo,
Ko ingat aku b***h?....atok dulu pernah keje cashier hot Kolumpo 1991 hokeyyy.....amboi banyak lawa muko kau?.....kalau ado 10 orang macam pompuan ni kojo sini, kompem bankrap Mydin tu. Aiyoooo....ayam atok dio tak punch. Kironyo atok macam tak bayar la....Kalau tak bayar tu makno eyy atok makan makanan haram laaa....Amboiiii kau ketot....

Atok nak nasihat sikit. Setakat duit 3.80 tu kalau masuk dalam poket kau memang tak memberi kosan pun. Tapi kalau duit dah jadi darah daging kau dik, alamatnya anak2 ***** lah yang bakal lahir nanti. Ingat, gaji biar kocik, yang ponting halal dan barakoh.

**Lepas amik resit, atok sempat tegur...."next time jangan lupa punch"** ----flip the hair terus berjalan laju