Selasa, 29 November 2011

Kau Mampu?

Assalammualaikum dan salam sejahtera,


Hari jumaat, sabtu dan ahad aritu atok ado job sebagai tukang tangkap gambar kat Ampangan ngan Pedas. Pihak pompuan ampangan. Pihak lelaki kat Pedas. Sudah menjadi lumrah kehidupan sebagai tukang tangkap gambar bebas, atok ditugaskan untuk mengambil gambar pengantin pompuan mekap. Maso tu atok lambek dalam soploh minit. Nasib baik tak lewat sangat kan.

Nak dipendekkan cerito, maso atok sampai yo kat rumah pengantin pompuan tu, tak ramai lagi yang datang. Yang ado cumo sedaro maro yang sibuk tolong apo yang patut. Atok terus berlari manja ke bilik pengantin untuk menjalankan tugas. Gitu.

"Tok! Tok! Tok! ", atok ketuk pintu. Pastu ado orang bukak. Atok tergamam dalam 5 saat. Wah, atok mendongak ke atas. Sungguh tinggi mak andam itu. Ke atok yang rendah? Ok, abaikan.

Shoot punya shoot, pastu atok kasilah bisnes kad kat mak andam tu. Untuk future bisnes la kan. Pastu, malam tu mak andam tu mesej atok. Dio koba nanti tagged lah gambau cantik-cantik kat dia. Atok terus mintak pesbook dia senang nak tagged kan. Pastu dia reply la kan. Untuk kali keduanya atok terkedu selama 5 saat + 3 saat. Nama pesbok dia.......













Sharifah ****** Pukirah!!!

 


.........bunyik cengkerik......


Walaupun begitu, kakak ini sangat chantek dan sempoi!!!.....sepanjang dio ado, dio banyak ceriakan suasana di rumah pengantin.  Atok punya perut dah banyak kali pecah berderai gara-gara overdose gelak....sebab tu ramai orang suka amek dia as a mak andam...Penyeri suasana. Ado sekali tu, masa majlis akad nikah, dio termelatah pastu tersebut nama singkatan dio. Ya, depan Tok Imam!....Mata atok buntang uolls..

Kita selalu yo pandang sebelah mata orang macam ni. Atleast, dia cari rezeki halal. Kita? Suka suki judge orang yang macam tu. Kompem ke kita ni masuk syurga?? Takpolah kak. Abaikan. Yang penting akak bahagio. Moga rezeki kakak bertambah...Amin....cayalah kakak!

Cuba kau tengok. Dia banyak bagi idea untuk pengantin pose ala-ala finalist american next top tak berapa nak model.



Kau mampu??

p/s : Baru perasan baju pesbook profile kakak Pukirah dengan baju outdoor sama. Baju peberet ekkk.....baik ngaku cepat!

"Tahniah dan Selamat Pengantin Baru kepada pasangan Pengantin Fara dan Ameen. Semoga bahagia sehingga ke akhir hayat"http://www.lensaabadi.blogspot.com/
www.facebook.com/dlensaabadi

36 ulasan:

zoe berkata...

haha. sempat lagi tok nih..
tok... komen sket kat entry baru zoe
http://kzoeozk.blogspot.com/2011/11/antara-sayang-dan-curang.html

tq tokkk..!

mas saari berkata...

mesti kakak ni makeup cantik kan?

Meteoragurlz berkata...

hahaha..kelakar lah eh

Tulus Sweet berkata...

haha. ingat en artis mano tadi

chii berkata...

kelas makk..ehehe...

Zul Fattah berkata...

mak andan tu laki ke popuan? huhu

KinosKoko berkata...

aiyok...cu x mampu tok..

Aziela berkata...

biasanya mereka nie lah yang lebih tulus dan ikhlas dalam persahabatan... tok...pueh akak golak sambil tokup mulut... hahahhahahaha

Rtp Farra Arisha berkata...

opocot mak! orang yang suka melatah slalunya sebut ayat itu aja kan? hehe, tahniah untuk pasangan pengantin and don't forget to send regards to sis syarifah! :)

aimaniman berkata...

yupp tahniah tok pengantin n tahniah tok adik sebb buat job ngan baek punya

teacher bonda berkata...

ape nama yg kt tengah2 tu tok???:)

~SaL IjOu~ berkata...

harus the boom kak Sharifah tu~ ;)

LadyBird berkata...

wa.. atok... best jadi photographer.. kagum2.. nak tgk gambar2 atok yang lain pls..

blog-tips-kurus berkata...

kalau 'kakak' yg itu, memang diakui kreativitinya. w/bagaimanapon, kalau dia tacap muka penganten pompuan, hhhhmmm... yelaaaa.. kan!

Cik Rose Cute berkata...

Kelakar la Atok hihihi

eija89 berkata...

erkk.. name die.. hik3.. tp kan.. confuse nie.. mak andam tu laki ke pempuan? hehe.. same soklan dgn Zul Fattah.. :-)

Suhami Ahmad berkata...

zoe : Kan. Atok suka propa. Ngeee

Suhami Ahmad berkata...

mas saari : Kakak ni mekap memang santek

Suhami Ahmad berkata...

Meteoragurlz : Apo yang kelakau cu?

Suhami Ahmad berkata...

Tulus Sweet : Sapo? Kakak Pukirah?

Suhami Ahmad berkata...

chii : Choii

Suhami Ahmad berkata...

Zul Fattah : Asalnya laki

Suhami Ahmad berkata...

KinosKoko : Hoho

Suhami Ahmad berkata...

Aziela : Bahaha...jangan tersambur golak tu kak

Suhami Ahmad berkata...

Rtp Farra Arisha : Dio tak melatah sebut tu. Dia sebut lain yang mana atok tak leh sebut kat sini. Ngeee...

Suhami Ahmad berkata...

aimaniman : tahniah kepado pasangan serantin

Suhami Ahmad berkata...

teacher bonda : Tengku

Suhami Ahmad berkata...

~SaL IjOu~ : Daboom kababoom

Suhami Ahmad berkata...

LadyBird : nantik atok repost ek

Suhami Ahmad berkata...

blog-tips-kurus : Golongan camni selalunya kretip. Dia punya pelamin pun santek

Suhami Ahmad berkata...

Cik Rose Cute : Hihi. kelakau ke?

Suhami Ahmad berkata...

eija89 : Dio laki tapi berpakaian wanita

umie mia berkata...

waduh2 namanya unik skali ^_^

Suhami Ahmad berkata...

umie mia : Uniknya Singapore....erk

Azham Vosovic berkata...

Lepas ni giliran atok plak kawen heheheheh

Suhami Ahmad berkata...

Azham Vosovic : Moteppp?

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis untuk berkongsi apo2 yolah dengan mereka di luar sana. Blog ini tidak mewakili mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri melainkan dinyatakan sumber diperolehi. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini. Terima kasih