Khamis, 30 Disember 2010

I LOve my BLog....sO muchhhh!!!


Haa, baru la sekang  ni atok nak start selosaikan isu kena tag ni. Tak baiklah an klu kono tag kita wat bodo even dah bodo pun. Errkk! First ni atok nak buek tag dari Cik Jue. Yang lain-lain atok tak langsai an tu, nanti atok buek kalu ado kelapangan k!

Okey,moh kito skodeng 10 soalan membunuh itu.

*Sejarah nama blog dan kisah di sebalik header dan background blog.
Apo2 Yolah namo blog atok. Atok maleh nak pikir lotak namo apo. Memulo nak lotak namo apabila kau membaca blogku/kau grill cintaku dalam hatimu/aku syok sendiri tetapi tak siapa yang mempedulikanku. Tapi panjang bonartajuk eh,  atok lotak namo "Apo2 Yolah"

Header tu pulak tak tontu. Ikut tema. Kalu ari rayo, atok tukar tema ari rayo. Kalau puaso, tema puaso. Tapi sekarang ni tema seperti atas tu sempena pencarian Apo2 Yolah Next Top Icon yang baru. Tak lamo laie start tu. 

Background blog ni sebonar eh, selari dengan tajuk blog ni iaitu "Apo2 Yolah". Maksud eh, sumo bondo yang terlintas kat kepala hotak atok ni, atok tulih. Tak kisahlah apo. Tapi dalam blog ni ado banyak segmen ikut turutan. Antaronya ialah Auntie Mei Mei dan English, Dulu dan Sekarang, Sedih, ANGKAsawan, Belajar bersama Cikgu Nasir, Petua Kak Milah,  Email Bersama Abang Joe, kaunseling Bersama Tok Wan, Fakta atau Auta, Diari Atok dan macam-macam laie.


*Berapa kali anda update blog
Paling sikit atok hapdet 2 kali sehari selepas makan. Pagi sekali jam 7.50 pagi. Tengah hari sekali jam 1.45 pm. Kalau rajin malam pun atok hapdet untuk joint contest/jawab tag.


*Sebab utama anda buat blog
Sobab utamo atok buek blog, jujurnya sobab atok nak sampaikan kreativiti atok secara online untuk tatapan cucu den kat luar sanun. Sobab keduo, pendapatan sampingan dari cu nuffnang. Sobab ketigo, atok selalu bosan gilerrrr sobab tu atok berblog.


*5 perkara mengenai blog anda yang patut diketahui
1. Blog atok ni cap ayam
2. Atok tak tahu sapo yang sodang baco blog atok. 
3. Blog ni mulo aktif pertengahan 2010 walaupun dah mulo daftar tahun lepas.
4. Blog atok ni adolah hobi atok yang terbaru.
5. Blog atok ni kadang-kadang tempat atok bertemu peminat....*pengsan..


*5 entri terbaik di blog anda yang patut dibaca (senaraikan entri itu beserta link)
Ini atok amik entry paling popular bulan ni eh, bleyy?
2010 Dis 5, 24 comments
111 Pageviews
2010 Dis 20, 15 comments
36 Pageviews
2010 Dis 12, 12 comments
35 Pageviews
2010 Nov 4, 2 comments
32 Pageviews
2010 Dis 9, 19 comments
32 Pageviews



*3 perkara yang tak dapat dilupakan sepanjang berblogging
1. Atok kehilangan templete. So, blog atok jadi tunggang langgang kejap.
2. Atok punya Acer lamo jahanam. Keypad dia tercabot sebab atok naik hantu line tenet giler slow time tu.
3. Atok dapat kenal ramai cucu kat sini :'-)

*10 blog kegemaran anda
1. Semua blog yang atok pernah singgahdan follow tu, semua blog kegemaran atok


*5 tips yang anda nak kongsi kan dalam berblogging ini
1. Jangan sombong walaupun blog sudah maju.
2. Tak moo banyak2 widget nanti slow
3. Janganlah sorokkan shoutmix tu, juling mato atok nak carik.
4. Selalulah bertanya khabar.
5. Senyum itu sedekah =)

*Sejauh mana anda sayang blog anda
Sejauh lubuk hati atok. Ke sedalam??

*3 sebab kenapa perlu datang/berkunjung ke blog anda
1. Sebab inilah rumah atok.
2. Sebab atok suka orang selalu datang
3. Sebab...sebab...sebab aku kan anak appa!


Siapakah 10 blogger lain yang anda ingin tag
1. Sesapo yang teringin kena tag tu, atok tag korang eh ^_^

11 ulasan:

blog-tips-kurus berkata...

'kau grill cintaku...' uhuk! huk!

# Malaysia Boleh! ramalanku benar belaka:)

Asrol Mania berkata...

Asrol doakan blog atok jadi blog yang sangat femes tahun 2011..

AngahSayang2314 berkata...

wahhh atokkk komain panjang yoooo

apa pun tahniah tok kau berjaya yop main teka2 cepat gi blog angah tinggalkan address cepat sikit ko dapat hadiah atok oiiiii

zazaw berkata...

HAHAHA
baran eh atok
dok baling baling
HAHA

Fatimah -Riiko- berkata...

pnjg ye sejarah blog atok..aiyoo

Suhami Ahmad berkata...

blog-tips-kurus : Ha, siap mangga bagai tu

Suhami Ahmad berkata...

Asrol Mania : Amin Ya Rabbal Alamin...moh samo2 kito berjayo eh =)

Suhami Ahmad berkata...

AngahSayang2314 : Eh yo ko ngah! Alahai...jap jap! atok skodeng sekang gak...hihi

Suhami Ahmad berkata...

zazaw : Haah zazaw, atok kalau naik hantu terus jadi hantu. Seb baik keyboard yo rosak

Suhami Ahmad berkata...

Fatimah -Riiko- : Hihi...perjalanan idop atok laie penjang n berliku2 Fatimah -Riiko-
=)

Jue_Da (^_^) berkata...

hahahahhaa lawak r atok nie!!

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis untuk berkongsi apo2 yolah dengan mereka di luar sana. Blog ini tidak mewakili mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri melainkan dinyatakan sumber diperolehi. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini. Terima kasih