Khamis, 4 November 2010

PENDAFTARAN PERMOHONAN PERTUKARAN PINJAMAN PTPTN ( 3% ) KEPADA PEMBIAYAAN UJRAH ( 1% )



Ha itu dia! Sekali 250 patah perkataan tajuk di situ. Waghih ado? Ini atok nak maklum an pado semuo suku-sakat yang ponah meminjam dari PTPTN . Berito baiknya boleh membuat PENDAFTARAN PERMOHONAN PERTUKARAN PINJAMAN ( 3% ) KEPADA PEMBIAYAAN UJRAH ( 1% ).

Caro-caronya adolah,
1. Open http://www.ptptn.gov.my/
2. Klik pado kemaskini maklumat bagi permohonan penukaran pinjaman
3.Masuk an I/C dan email address.
4. Nanti dio akan hantar dokumen kat email waghih sekalian.
5. Bilo atok dah open email atok, then tadaa.................
6. Tak sampai lagi email tu....nanti sampailah tu.

Ni jadual boleh kemaskini maklumat


Kalau apo-apo waghih telipon yo hotline ni PTPTN HOTLINE (03-2080 4455 begin_of_the_skype_highlighting              03-2080 4455      end_of_the_skype_highlighting) OPERATING HOURS IS BETWEEN MONDAY TO FRIDAY EXCEPT PUBLIC HOLIDAYS FROM 8.00 AM UNTIL 5.00 PM. 

2 ulasan:

era_zierah berkata...

da wat da..
kdg2 email 2 msuk kat spam..
era da isi form yg dorg suh..
tp kalo yg still lom abeh lg, kne isi ke?
sbb die suh tulis maklumat tntg majikan..
tp dsbbkan kite still xkje n x abeh lg stdy , juz kosongkan je part tu..
pas 2 x leh proceed..
agak2 yg da keje n abeh stdy je ke yg kne isi?
kalo da reply , msj kat my shoutbox erk..
;)

Suhami Ahmad berkata...

@era_zierah
Atok rasolah kan era, sesapo yang buat loan ptptn 2008 ke atas dah otomatik jadi pembiayaan ujrah 1%

Kalau peminjam 2008 ke bawah yo boleh jadi 1%.

Tapi in case kalau peminjam bawah 2008 tapi masih study, atok raso kono abih blaja dulu baru hapdet kot. Sobab dio nak maklumat majikan kan? Lagipun yang tak habih blaja lagi, tak kena bayar pun lagi kan.

Atok rasolah...

Tapi nak confirm call hotline tu era...

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis untuk berkongsi apo2 yolah dengan mereka di luar sana. Blog ini tidak mewakili mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri melainkan dinyatakan sumber diperolehi. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini. Terima kasih