Isnin, 20 Disember 2010

Laptop korang jantan ke betina?

Atok mintak mahap. Mahap semahap mahapnya. Atok memang tak sempat bersamamu sehari dua ni. Arggghh!!! Atok buat2 sibukkkkkk.....Ni atok curi2 masa kojap.

Masa lunch tadi atok hantar Acer lama atok kat kodai. Nak kasi up version. Pastu nak kasi adik atok pakai. Kepada Cik Nursila binti Ahmad yang terbaca blog ni, kau utang aku kehepsi 1 bucket!!

Atok tukar dia punya keyboard. Kena RM180. Beli Adaptor baru RM150. Skin baru sebab skin laptop tu dah macam laptop mumia, RM25. Dia kasi diskaun RM5. Kodokut. 5 hengget je dio kasi diskaun kat atok. Puas atok kenyit-kenyit mata dah kasi kurang lagi. Dia tetap nak harga RM350 gak. Hampeh.

Sementara menunggu tu, ada seorang amoi datang nak catit nombor siri bagai. Pastu atok tanyalah dia.
"Moi, kalau nak tukar bateri bapa latut?,"tanya atok.
"Aiya abang. Itu ha bateli yang ori manyak mahal wooo. Itu 250 hengget!,"katanya.
"OOOO...Tak ada recon ke?,"soal atok lagi.
"Kami tak jual recon lah bang. Tapikan adik cadangkan tak perlulah buat masa sekarang. Lagipun adabtor ada kan?,"katanya

Jap...kejap.....Izinkan atok garu kepala kejap..."Adik???".


Auntie tu gelarkan diri dia 'adik'.
Atok nyaris-nyaris nak tersungkur dari kerusi. tapi atok cuba kaber2 line. Adik pun adiklah. Janji Acer aku nampak baru.

Kesian Acer. Pssttt. Atok baru tahu Acer atok tu jantan. Laptop pun ada jantan betina k. Kalau nak tahu pergi kat control panel ---------------> speech-------------->pastu preview voice. Kalau garau tu jantan, kalau halus tu betina.

Atau kalau tak jumpo speech tu, buat je step kt bwh ni...


1. Buka notepad dan paste ayat ini dalam notepad:CreateObject("SAPI.SpVoice").Speak"I love YOU"
2. Selepas itu tekan save. Ubah save as type kepada All Files (pastikan korang save di desktop supaya senang nak cari/buka nanti).
Save as = love u.vbs
3. Close notepad apabila habis save. Then double click file td (love u.vbs) dan akan dengar suara "i love u."
Cuba dengar btul2 suara "i love u" tu....suara lelaki ke perempuan?

Ini atok siyes tau. Acer atok tu jantan. Tapi....atok dah tak dapek nak ber online lagi dah sampai la Jumaat ni tanpa kehadiran Acer disisi.....

Tapi ....






Atok dah ado orang baru
^_^

My Lenovo!
Atok tak sempat godek lagi. Baru yo boli tadi. Kompem bulan ni aku makan rumput je. Ada kat dalam bobot tu. Balik kang atok godeklah Lenovo.....Nanti atok cek jantina Lenovo tu, bley??

18 ulasan:

Memorable Maiden berkata...

atok..xde pun speech kat control panel....

SHA berkata...

laptop pun ada gender yer...mmmmm

ladyNUR berkata...

haha :D saye punyer pown jantan gak...

Pena Marhaen berkata...

ese raso tuan lap top ese jantan..garau semacam suaro eh..hahaha

SnowladieS berkata...

laptop kteee gegirl! ala na lappy laki hahak :p

Suhami Ahmad berkata...

Lenovo atok tu betina tau. Dapek gak atok cucu sepasang. Tapi Acer jantan bakal dipindahmilik jumaat ni. Papai Acer...

m0RniNgCoFFee berkata...

laptop saye jantan.. kami saling mencintai..dah tige taun perhubungan kami...ahak3

sw33tdarling.com berkata...

lappy saya 2 alam kot.. nak kata jantan macam betina.. nak kata betina, garau jerk suaranya.. heheheheheehhh
Inviting You To Join Give Away PILIH THEME BLOG

Suhami Ahmad berkata...

Memorable Maidin : Ok2 atok ada buat pilihan tu. Either one, test ek...

Suhami Ahmad berkata...

SHA : Ado...Atok baru tahu cina kodai tu ajar atok...hihi

Suhami Ahmad berkata...

ladyNUR : Ha....ado gak orang tolong tengok2 an lady NOR nnt kan...

Suhami Ahmad berkata...

Pena Marhean : Lenovo atok yg samo brand ngan marhean tu betino...hah, berbesan la kito yo

Suhami Ahmad berkata...

SnowladieS : Ooo..gatai :P

Suhami Ahmad berkata...

MorningCoffee : Atok pitam....

Suhami Ahmad berkata...

sw33tdarling.com : aiyooo....ha, ni mesti laptop sw33tdarling penah operet kat Thailand kan...
:P

faiz berkata...

apsal laptop den ni suara lombut semacam je ni..

Suhami Ahmad berkata...

faiz : Betinolah laptop faiz tu

Internet Marketing berkata...

Ahha ala suara di lembut je compen tino best

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis untuk berkongsi apo2 yolah dengan mereka di luar sana. Blog ini tidak mewakili mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri melainkan dinyatakan sumber diperolehi. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini. Terima kasih