Ahad, 13 November 2011

Toyota Corolla Altis

Kalau ado duit RM 150k sedebuk jatuh dari langit lepas hujan,  kereto apo yang Ecah nak boli? Kalau atoklah, keto idaman yang atok nak boli adolah Honda CR-Z. Ala-ala kacukan Toyota Caldina dengan Honda Insight gitu. Selero ngalahkan orang bujang kan, Ecah. Rego keto Honda CR-Z ni dalam RM 112k. Balance lagi RM38k tu atok bulih masuk dalam ASB, bley??

Siap tampal dalam wallpaper laptop konon2 sebagai sumber inspirasi. Ko mampu?
Itu kalau Honda lah. Kalau Toyota pulak, atok impikan Toyota Corolla Altis. Baru macam artis. Awass! Ini atok cito kalau duit jatuh dari langit yo. Mana atok nak cekau duit ratus ribu camtu. Lainlah kalau benih pokok duit belakang umah atok tu berjaya tumbuh. Tapi mustahil sobab dah masuk 5 tahun ni, lalang pun sogan nak tumbuh kat situ.

Kenapo atok pilih Toyota Corolla Altis? Selain harganya yang berbaloi (bermula dari RM  105,990.00), kereta ni mempunyai design yang teguh dan mantop. Kalau transform keto ni kepada bentuk manusia, nescahaya manusia itu seorang yang maskulin, simple tapi penuh gaya! Moh kito skodeng dulu exterior Toyota Corolla Altis nih.

Gagah tak?............ Ke Lady Gagah?...atok suka tang mata tu
Toyota Corolla Altis ni dibina khas untuk keseronokan. Mempunyai enjin Dual VVT mampu memberikan pecutan yang lobih mantap ditambahkan lagi dengan bentuknya yang dinamik. Lobih canggih, Toyota Corolla Altis jugak turut menawarkan smooth transmission dengan super CVT-i yang memberikan 7-kelajuan sports sequential shift. Dia punya stereng pun Electric Power Steering (EPS) di mana mampu memberikan penjimatan minyak. Dia ada jugak setting cruise along iaitu kalau kat highway tu, kaki Ecah rasa macam nak tercabut, just press the button, n the car akan pecut dengan sendiri secara malar dan tak perlu tekan minyak. Dan banyak lagi ciri istimewa.

Satu lagi perkara yang Ecah perlu tau pasal Toyota Corolla Altis ni, ialah ia adalah pemenang Car of the year Award 2010, dalam kategori Best Passenger Car (Compact). Dan memenangi anugerah Penjimatan Minyak Terbaik 2010 dalam Anugerah Asian Auto Premium Family Cars Toyota Altis 1.8 5.5L/100km. The latest, Toyota Corolla Altis ni telah ado warna dalaman yang baru iaitu hitam dan juga dilengkapi dengan DVD Audio-Video Navigation System and Reverse Camera.

Tu dia. Best tak? Kalau berkenan atau Ecah nak tahu maklumat lobih lanjut, sila klik gambau kat bawah ni.




Tapilah kan, so far bobot atok ni lah yang tatap menjadi pojaan hatiku sehingga mampu memecut di sebalik lorong-lorong mengalahkan abang trafik bawak kuda putih sobab atok buat kesalahan larangan pusingan U!

So, bagitahu atok sekarang. Kalau ado duit RM 150k sedebuk jatuh dari langit lepas hujan,  kereto apo yang Ecah nak boli?


26 ulasan:

Azham Vosovic berkata...

hahaha....tak abes2 nk puji bobot...ke nak puji kehandalan atok memandu? hehehehe.... jgn marah ;)

dill berkata...

syoknye kalau dapat sejibik kan

dill.

LadyBird berkata...

kalau lady la kan.. keto apo yo ek lady nak boli.. keto api kot.. bulih naik ramai2 gi kolo pilah..

blog-tips-kurus berkata...

beli 'kuper' cukop tak atok??

zoe berkata...

eden totap nak civic yo. taknak bendo lain.. hahahahah

chii berkata...

chii nak ford fiesta..style seh

ShahzCudin berkata...

sey nak tggu proton kuar an kreto yg turbo tu..klo ghogo eh dlm 150k mmg sey angkek yg tu...

faiz berkata...

150k dah boleh angkat bmw 5series second dah tu..heheh

faiz berkata...

nice blog, jom follow blog ni pulak jomwayangku.blogspot.com

MR . ORLANDO AHMAD berkata...

den minat honda accord..

teacher bonda berkata...

bobot jua di dalam hati atok kan..:)

umie mia berkata...

kalo dpt duit gitu umie trus bina rumah huhuhu tp toyota mmg ok.. jenama yg jimat minyak ^_^

Hanie_Dew berkata...

lepas baca iklan atok pasal toyota corolla altis ni. kompem la aku beli keta ni. suke part setting cruise along tu. senang keje den.

Suhami Ahmad berkata...

Azham Vosovic : Haruss lah. Sapo lagi yang nak puji bobot kalau bukan atok?

Suhami Ahmad berkata...

dill : Kan. Caldina sebijik, CR-Z sebijik, Atlis sebijik, Insight sebijik. Bahagia idop

Suhami Ahmad berkata...

LadyBird : Aiyooo...kolopilah ado ko landasan ketoapi? huhu

Suhami Ahmad berkata...

blog-tips-kurus : Kuper cukup. Kompem kupak duit atok nak maintenance segala

Suhami Ahmad berkata...

zoe : Civic semart!

Suhami Ahmad berkata...

chii : Comel kan. Ala-ala myvi

Suhami Ahmad berkata...

ShahzCudin : Wah, ado ko proton nak klua an keto turbo?

Suhami Ahmad berkata...

faiz : Aiyo, bmw atok tak minat...huhu

Suhami Ahmad berkata...

MR . ORLANDO AHMAD : Itu ateh civic tu. Tercirit atok nak bayar bulan-bulan

Suhami Ahmad berkata...

faiz : Ni komen dah lari tema ni. Nak kono sosah bontot ni

Suhami Ahmad berkata...

teacher bonda : Harusss...hihi

Suhami Ahmad berkata...

umie mia : Kalau umah, semi D pun lopeh tu kan

Suhami Ahmad berkata...

Hanie_Dew : Kalau tak silap atok dalam persona SE pun ado. Tapi awas, kalau mengantuk dilarang tekan button tu