Sabtu, 12 November 2011

Fakta Menarik

Kebanyakan bahan besi di Amerika digunakan untuk menghasilkan tutup botol daripada menghasilkan badan kapal terbang.




80% dari seluruh binatang di dunia adalah serangga.




Kacang adalah salah satu bahan untuk membuat dinamit.




Ratu Elizabeth I menderita Anthophobia iaitu takut akan bunga mawar. 




RSVP adalah Respondez S'il Vous Plait yang bermaksud 'mohon jawapan'. Oleh itu perkataan RSVP ini amat berguna di saat musim peperiksaan sekarang.
















18 ulasan:

blog-tips-kurus berkata...

Sil Vous Plait=Please.

*cikgu French amatur ni. hehe!

LadyBird berkata...

ape ek unsur dlm kacang yg digunakan u hasilkan dinamit.

Azham Vosovic berkata...

atok..sorry tau jarang singgah sini....sibuk sikit...

zoe berkata...

ahahaha. anyway, dekat US, orang kuat minum and kencing sbb tuh banyak habis untuk buat tutp botol. hahaha

rozeeta rashid berkata...

takut bunga mawar? apa daa. hahaha. eei geli dengan serangga.

Aien Not Alien berkata...

patutlah serangga banyak sangat suka singgah kat lampu rumah...nasib baik tak lembu yang singgah...kihkihkih..

Mohamadazhan.com berkata...

lembu dah dijadikan korban...hehe

org us ni kuat minum berkabornat...

ShahzCudin berkata...

umah sey byk kacang ni tok..lobih buek kuah kacang maghin..moh kito buek bom..

Suhami Ahmad berkata...

blog-tips-kurus : Wah, cikgu French. Nak belajau nak belajau. Hihi

Suhami Ahmad berkata...

LadyBird : Itu atok tak pastilah LB. Cuba LB buat entry pasal tu lak. Hihi

Suhami Ahmad berkata...

zham Vosovic : Xpo. Atok paham. Study lek lok tau

Suhami Ahmad berkata...

zoe : Haah an. Logik gak tuh

Suhami Ahmad berkata...

rozeeta rashid : Kan. Kalau pakwe kasi bunga mawar, kompem dia nangis kan

Suhami Ahmad berkata...

Aien Not Alien : Haish, lombu mano leh terbang

Suhami Ahmad berkata...

Mohamadazhan.com : Ha tu Mohamadazhan.com dah tolong jawabkan. hohoho

Suhami Ahmad berkata...

ShahzCudin : Uiii aii, mengucap panjang atok baco statement ShahzCudin ni haa...

Hanie_Dew berkata...

kalo aku jumpe Ratu Elizabeth, aku nak kasi dia sejambak bunga mawar.

dan RSVP tu mmg amat berguna dlm dewan exam. betul.atok betul.

Suhami Ahmad berkata...

Hanie_Dew : Choii...sah2 pengsan orang tua tu. Bahaha.....