Isnin, 24 Oktober 2011

Atok Di Kejar Polis!

Assalammualaikum dan salam sejahtera,


Jah caya tak antara bobot dengan kuda putih (moto polis terapik), sapa lagi mantop?? Kalau atok kata bobot lagi mantap Jah caya tak??....Jah mesti kena percaya, sobab bobot lagi hebat dari kuda putih!! Itulah hakikatnya. Sebelum kau bayangkan kuda putih tu yang haiwan tunggangan tu, baik atok tepek gambar sekeping seperti di bawah.







Inilah kuda putih



Ceritanya camni, sabtu haritu atok dengan travelmate bercuti di Melaka. Kami plan gerak dari opis la kan. Dah buek perjanjian dah ni. Maso berkumpul musti 6.45 pagi. Sapo lambek kena pumping 88 kali. Last2 dengan cip sekali lambek. Bahaha. Dah lambek punya pasal tu, kami pun rushing la kan. Sampai satu simpang ni, sepatut eh tak bulih buat U-turn. Tapi atok telah membuat U-turn. Kebetulan si kuda putih ni ado kat belakang bobot. Terus dia buat isyarat suruh berhenti. So, atok nak benti? No!! Atok nampak ada selekoh. Atok terus pecut masuk selekoh kat depan tu. Ada lorong atok cilok ke dalam! Osah gilo boto orang tuo ni.







Atok main cilok-cilok



Atok gunokan skill yang ado. Ke kiri ke kanan. Kudo putih ado kat belakang tengah kojar. Dio siap kojar atok masuk lorong! Atok n travelmate dah cuak dah ni. Dalam kepalo habeh la melayang duit rm300! Ya 300!!Membayangkan not duit 300 tu akan melayang kalau atok benti, ontah macam mano macam ado kuaso Sailormoon tibo-tibo menyerap masuk ke dalam tubuh atok.  Terus atok cilok masuk2 lorong yang ado. Kiri kanan kiri depan. Akak2 yang ado dalam keto tu sekali dah cuak. Bukan sobab cuak kono saman tapi cuak masing-masing terbang luar tingkap. Atok amik konsep yang atok ni sebagai antelop yang dikejar oleh harimau bintang!







Comel tak entelope tu? Haa...itulah atok...kecik je an



Agak dalam 2 minit sesi kejar mengejar itu berlaku, akhirnya travelmate atok koba dia dah tak kejar. Dia dah kompius atok masuk lorong mano. Syukur alhamdulillah. Maso tu juga jantung atok baru nak start mengepam balik. Time tu jugak copek2 nak keluar dari Nismilan menuju ke Melako. Tak mau duk situ lamo2 silap haribulan abang terapik ado dopan mato!. Pastu tanpa buang maso atok terus pecut ke Melaka meneruskan percutian yang penuh debaran di awal pengembaraan.

Kenangan yang tak akan dapek atok lupokan. Jah jangan tiru aksi atok wokey. Atok dah terkejut maso tu dah tak pikir apa dah. Tu yang menonong larik selamatkan diri. So, moral of the story kita pada hari ini apa dia cucu-cucu atok sekalian?? Ya...betul......markah penuh! Kesimpulannya..........











Patuhilah undang-undang di jalan raya

30 ulasan:

CT NoArIzAh ArIs berkata...

Jgn di buek lagi tok sey baco pun mcm nak tercabut jantung membayangkan lum lagi jadi cam atok mau pengsan sey ateh motor tu..huhu!!!

Meteoragurlz berkata...

hahaha..main kejar2 lah ni eh atok..heheh

Azham Vosovic berkata...

ayah saya polis...nanti saya kasitau dia hahahahha

~SaL IjOu~ berkata...

aduh..sy pun berdebar2 baca entry atok ni..kurus semangat~

Umie Artoqiemie berkata...

huiyoo ahahahahaha

CiK bINTANg berkata...

kalau la kudo putih tu xkojar atok mmg awk la yg dikudo2 kn oleh sikudo putih tu sobab dah xleh buek apo momot blkg bobot tp naseb menyobolahi kito..mgkin atok ado penjago eh..maka terselamatlah sumo eh huahuahua

RATU QASEH SAIFUDIN berkata...

erk..selalu laa jgak buat gitu..tapi xpenah kena kejar pulak..kena bebel dalam kete ade laa!..haha..=P

Hanie_Dew berkata...

fulamak atok racing ngan kuda abg trafik. gilo la. tah tah dia cam tak nombo plat bobot.

Salwa berkata...

Hebat ar atok lari. I dah bayangkan kete tu siap drift lagi.fulamak.haha.

umie mia berkata...

peghhh dasatnya atok.. jangan buat lagi tok.. bahaya tu.. rezeki atok terselamat ^_^

LadyBird berkata...

Alhamdulillah terlepas :D

chii berkata...

uiks..biar betul atok ni..atok dpt lepas dari pakcik polis..terbaik arr..

Hanie_Dew berkata...

ish ish ish terkesima atok.=.='...hihihihii

KuNanGKuNanG berkata...

amboi atok kemain lagi yo...lain kali jangan buek camni lg yo.merbahaya tuk kesihatan atok yg dh tuo tu..kekeke

little daisy berkata...

hahaha...memang terbaek la tok! :D lame betul jantung atuk brenti mengepam. pastu blh plak sambung balik....jantung brand aper atok pakai? mesti mahal nih! :P

Suhami Ahmad berkata...

CT NoArIzAh ArIs : Uhuk. berat mato memandang, borat laie bahu memikul. eh, leh ke?

Suhami Ahmad berkata...

Meteoragurlz : Tahu xpo, main kojar2 ngan kudo putih lak tu

Suhami Ahmad berkata...

Azham Vosovic : Aiyooo.. xmau jadi atok azham dah

Suhami Ahmad berkata...

~SaL IjOu~: Kusss semangat. kan

Suhami Ahmad berkata...

Umie Artoqiemie : Ha, sampai nganger2 mulut dia

Suhami Ahmad berkata...

CiK bINTANg : Nasib bek. Tapi uncle polisi tu pun mengong gak an. Seperti perumpamaan, "yang dikejar x dapat, yg dikendong berciciran"

Suhami Ahmad berkata...

RATU QASEH SAIFUDIN : Sapo yang bebel gak eh tu?

Suhami Ahmad berkata...

Hanie_Dew : Itu yang atok risau an tu. Abeh la, black list la no plet bobot

Suhami Ahmad berkata...

Salwa : Sampai tertonggeng2 bobot

Suhami Ahmad berkata...

umie mia : Atok pun dah insap. Tu pertamo, itugak last

Suhami Ahmad berkata...

LadyBird : Alhamdulillah, rejoki atok lopeh

Suhami Ahmad berkata...

chii : Kalau dah nebes, apo2 pun leh jadi chii

Suhami Ahmad berkata...

Hanie_Dew : Musti sampai terngango2 kan

Suhami Ahmad berkata...

KuNanGKuNanG : Itula, atok tak mau buat laie. insap dh

Suhami Ahmad berkata...

little daisy : Huhu. cap ayam brand yo.