Khamis, 2 Jun 2011

Perhimpunan Sejuta Belia 2011 di Putrajaya

Assalammualaikum dan salam sejahtera,

Semalam atok dah cer cite percutian di Melaka kan. So, hari kedua percutian bajet diteruskan ke lokasi seterusnya, iaitu Putrajaya. Kebetulan hari ahad kelmarin ada perhimpunan sejuta belia 2011 kat sinun. Atok apa lagi, dress up tak ingat donea lah. Habis serban, gigi pelsu, spek mata bingkai hitam aku terbang. Tinggal jasad ala-ala korean singer, Kpop. Alamak! budak bawah 18 tahun tutup matee cepat!!!

Masa mula-mula sampai tu, farking parking dah penuh. So, atok terus mengaplikasikan skill cilok-cilok di sebalik kereta yang ado kat situ. Nasib baik bobot aku comel. Lepas je parking tu, maka sesi photoshoot pun bermula. Habeslah, pabila kawan-kawan atok sumer kaki posing. Atok tak suka posing, tapi suka take photo je...walhal muka kau hodoh kan tok. So, kebanyakan gambor atok macam kandid. Padahal aku soh diorang snap ala-ala kandid!

Banyak aktiviti yang diadakan kat situ. Atok sempat skodeng area Presint 2 sajok. Itupun berlemuih peluh 1badan 1malaysia. Ada pameran pelancongan, pameran tentera (merasa gak haku pegang M16), polis, pameran proton, macam-macam lagi. Stage untuk konsert ado kat merata-rata. Ada Jom Heboh gak. Pastu atok naik mini shutter bus pi keliling area Putrajaya. Sonok tau. Macam kat zoo tu. Tapi takdo rimau lah. Boyo ado. Boyo darat.    +_+

Macam-macam jual kat sanun. Aku asyik beli air je lah. Yelah, atok berjemur di bawah cahaya matahari pukul 1.00 tengah hari. Hah, malas atok nak membebel lagik, korang layanlah sebenier ni untuk tatapan kalian. erk.


Ini beberapa keping gambor 'kandid' haku...

Amacam? macam Kpop tak??...........ke macam eskrem pop!




Atok suka kandid ni. Macam model spender!




Hah, masa ni kat dalam kete kebal. Berbahang dalam tu!






Masa ni tulang skapula aku dah lari alligment. So, kena rehat jap...

Ok dah cukup! Kang kau tak leh tido malam. Ngeri kan.....
Hah, ini pulak gambor yang sempat atok snap sepanjang perhimpunan tu. Memang ramai orang datang. Hah, layan...

Amacam? Ada bakat tak aku? Tapi tak centrelah sebab atok tangkap dari dalam mini shutter bus




Ini gambor cucu tengah layan feeling 1Malaysia




Ini kembor. Pun atok tangkap masa dalam shutter bus




Romantik tak? Hah, kawan dia tolong sapukan peluh kawan dia yang tengah jadi tugu tu. Kesian atok tengok, letih je muka dia.




Ini anak ikan tengah jual simkad Digi. Motep layan abang askar?




Ini pulak mak ikan tengah tahan shutter bus.....kot...eh jap..ye! shutter bus!




Ini anak-anak belia yang menunjukkan bakat masing-masing. Superb! Ternganga mulut aku time tu




Ini macha jual belon. Satu belon 2 hengget. Kau mampu?




Bila atok tengok lens cucu ni, atok baru sedar rupanya lens buchuk macham D90 atok cikai sebenarnya. erk!

So amacam? Best tak? Sebenarnya banyak lagi gambor yang atok nak upload dalam ni. Tapi nanti berat pulak kan. Takpolah, nanti atok buka blog khas hasil photog atok ek. Esok atok mau cer cite pasal lokasi percutian bajet terakhir, iaitu Shah Alam. Papai....nak p makan free!!!







26 ulasan:

chemay berkata...

boleh jadi photographer lepas nie..
:)

blog-tips-kurus berkata...

amboi! amboi! asam boi!!
semenjak ado DSLR ni, makin rajin tepek muka sendiri.. bile nak tepek wajah ayah ibu? lalalala..

*sgt tak selesa naik kereta kebal tu. sempit!!

Papa Mifz berkata...

camera lens panjang2 mcm tuh sure berat kan...

faiz berkata...

atok pasni belajar sungguh2 bab photography ni...mane tau bley jadi photographer hebat pasni..

chii berkata...

eh eh..atok g gak..camne leh tak terserempak ngan atok eh :p

Black_roses92 berkata...

hahaha...mjur x g. kalau x, kot2 atok ter'snap' ..wt malu jo.. haha

Azham Vosovic berkata...

Fuyyoo...atok kita mengancam lagi... hehhehehe

Mohamadazhan hjDesa berkata...

hehe..sesekali kuar dah macam model tu!

Kisah Sayyidatina Aisyah R.A | Aisyah Pernah Difitnah Oleh Kaum Munafik

_siti norbaiti_ berkata...

hehe..lamo tak jenguk atok..amboi, makin bergayo,,nape atok tutup mato???hehe..

LUTFI SYAFIQ berkata...

gmbo smart2!

IMANSHAH berkata...

sngt Kpop atok

like 100X

Zie berkata...

macik yg dok sini pun tak gi masa hari belia temphari...tak sanggup nengok ramai benor orang berjem-jem

myazuluv berkata...

>> lepas dah makeover ni barulah tau rupa atok..mcm artis hehe..kalo jumpa nnt nak sainnn..!!

Suhami Ahmad berkata...

chemay : InsyaAllah...amin... =)

Suhami Ahmad berkata...

blog-tips-kurus : Atok baru seminit, dah rasa macam nak bersara jadi tentera masa masuk dalam kete kebal tu

Suhami Ahmad berkata...

Papa Mifz : Kompem. Dan semestinya lens tu mahal cecah riban atok rasa

Suhami Ahmad berkata...

faiz : Thanks faiz. Atok hargai sangat sokongan faiz =)

Suhami Ahmad berkata...

chii : Sebenarnya atok terserempak ngan chii. Tapi atok nyorok2...wink wink

Suhami Ahmad berkata...

Black_roses92 : Kalau atok snap, atok tepek dalam blog ni. Hihi

Suhami Ahmad berkata...

Azham Vosovic : Ehem...hari tu je tau. Hari biasa atok dah transform jadi atok balik

Suhami Ahmad berkata...

Mohamadazhan hjDesa : Mesti nak kata model peragaan baju bundle kan... >_<

Suhami Ahmad berkata...

_siti norbaiti_ : Atok maluuu

Suhami Ahmad berkata...

LUTFI SYAFIQ : Atok smart tak?? Larekkkkk

Suhami Ahmad berkata...

IMANSHAH : Atok tahu, Kpop tu sebenarnya dalam hati nak cakap eskrem pop kan...sampai ati..huhu

Suhami Ahmad berkata...

Zie : Tak jem masa atok pi tu..mungkin masa atok sampai tengah hari kot

Suhami Ahmad berkata...

myazuluv : haish...mana ada artis...atok cuma insan biaso..kui kui...nnt atok sign yo! erk

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis untuk berkongsi apo2 yolah dengan mereka di luar sana. Blog ini tidak mewakili mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri melainkan dinyatakan sumber diperolehi. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini. Terima kasih