Selasa, 7 Jun 2011

Boss baru sudah sampai meh!

Assalammualaikum dan salam sejahtera,


Apa itu 'meh'? Camni, untuk pengetahuan kalian atok punya boss besar telah berpindah ke Selangor nun. Last day jumaat haritu. Dan tompeknya telah digantikan oleh pegawai dari HQ, Putrajaya. Patutnya atok nak post entry ni semalam kasi war-war kat kalian yang atok dapat boss besar yang baru, tetapi disebabkan aku diserang angin ahmar tahap lipan, so aku terpaksa postkan entry [INI] semalam dulu. 

Semalam, masa atok nak parking Adam Hitam kat tempat parking tu, atok tengah betul-betulkan rambut guna Climax hair styling mousse atas tunjuk nasihat Didie Lopez. Tengah dok syok membetulkan rambut tu, ada kereta Myvi ni parking kat tempat boss. 


"Eh, napa lak dio parking sini?,"tempelak atok dalam hati


Atok perhatikan je dari jauh. Orang pompuan. Free hair. Lingkungan sebaya boss atok yang dulu kot. So, atok tak amik pusing sangatlah kan, atok pun terus lari pecut 100m nak kejar itu punch card. 

Dah punch card tu, terpaksa pulak menebeng kat pintu. Ada 3 4 orang jugak menebeng macam atok sobab pintu utama tak buka lagi. Kunci ado kat staf ni tapi tak datang laie. Pastu kan, orang pompuan yang atok nampak tadi pun muncul kat sebelah pintu utama tu. Dia senyum-senyum je kat kami. Atok ingatkan dia sesat ke apa kan. Then salah seorang dari kami tanyo dio.

"Puan baru ke ni? Gantikan Pn W******?,"tanya akak tu. Orang pompuan tadi mengangguk. Wah! boss aku ropenye. Muda lagik. Agaknya batch2 sama ngan boss atok yang dulu. So, dia pun mintak izin naik tingkat atas bahagian pentadbiran.

Kebetulan budak yang pegang kunci tu pun dah sampai. Pintu utama pun terbuka. Kami berpusu-pusu masuk ke tempat masing-masing. Boss sudah baru! Angin kena baru! Semangat baru! Lepas ni boleh pakai Subaru...erk









Kojo woiii....kerjaaaaaa!!!

18 ulasan:

paish berkata...

Selamat 'berbos baru'! slalu bos ppuan ni byk songeh..bos atok cmno gak eh?

keroro berkata...

bos pompuan lbeh teliti :)

JARI TERBARAI berkata...

kim salam... den dah pueh ber bos pompuan... ceneke nak mampuih!!!

pena rozie berkata...

Selamat la yer...

Papa Mifz berkata...

bos baru...suasana kerja pun menjadi baru la yer...

diana amin berkata...

wahhh cun x??

faiz berkata...

hbsla atok..pasni xbley nk mengular laie..hehe

KinosKoko berkata...

bos baru, gaji baru x atok?

Suhami Ahmad berkata...

paish : Boss dulu tak banyak songeh. Skrng ni atok tak berani nak cakap

Suhami Ahmad berkata...

keroro : Betul. Tadi atok kena tegur sebab surat tak ikut format

Suhami Ahmad berkata...

JARI TERBARAI : La hai jari terbarai. Mintak2 atok tak dapek cmtu

Suhami Ahmad berkata...

pena rozie : Atok tak tahu lagi selamat ke tak. hihi

Suhami Ahmad berkata...

Papa Mifz : Agaknya. Sobab cara boss baru ni berbeza sket ngan boss lamo

Suhami Ahmad berkata...

diana amin : Erk..

Suhami Ahmad berkata...

faiz : Dulu pun atok tak leh mengular faiz. hihi

Suhami Ahmad berkata...

KinosKoko : haish, xdo makno. Gaji cmtu gak. Bosan atok...

blog-tips-kurus berkata...

Selamat berbos baru. bestnye!
(esok tua, kalau dah jadi BOS, taula macam mane perasaan staf kan?!)

*sori to say tok:
hati-hati mengayat(Para 1). ofcmet i dah sebulan kena strok, belum sihat lagi. Petang semalam, seorang pegawai yg baru sebulan bersara passed away sebab strok..

chii berkata...

lady boss?? ehehe..slmt2 wat atok eh.. :p