Selasa, 31 Mei 2011

Didie Lopez Hair Salon

Assalammualaikum,


Ni mulo-mulo sekali atok nak mintak mahap sebab tak reply lagi komen kalian dan entry pun auto-publish since tigo hari lopeh. Sebabnya atok tak online pun. Tak sempat sobab hal [INI]. Ok, ni atok kongsi satu-persatu event yang atok joint ek. Mula-mula sekali atok nak sharing perjalanan atok masa di Melaka sabtu lepas.

Masa berado di Melaka haritu, atok telah diperkenalkan dengan Didie Lopez Hair Salon oleh kawan atok. Dia ni profesional hairstylist and make up artist. Gitu. Mula-mula tu si Didie Kuih Lopez ni dah dok usha-usha atok dalam saloon dia tu. Bukan dia nak ngorat aku! Tapi dia dok perhatikan gaya rambut atok. Al-maklumlah, dah nama pun tukang gunting rambut, habis satu kepala aku dia dok usha. Bagus Didie Lopez ni sebab dia boleh tahu jenis rambut kita, fesyen apa yang sesuai dengan kita. So, atok cakap kat dia terserahlah nak buat camna. Tapi jangan terlalu ekstrem, make me look more urban and yang penting kemas!

Ini sebelum makeover. Rambut belah tepi sampai nampak kulit kepala. Baik kan muka aku.....walhal......

Makanya proses mengover pun berjalan......

Proses memilih fesyen rambut...atok pilih rambut superman!



Dia suruh atok cengkungkan pipi sebab aku ni chubby....Time ni dia kata kat atok tak leh buat rambut superman, dia advice buat rambut power puff...erk!



Proses penggondolan pun bermula...Sepanjang proses tu Didie ni membebel je...Dia pandai entertain customer....atok tegolak golak





Kelihatan Didie Lopez tersenyum jahat....atok tahu dia nak sabotaj atok...Abislah, rambut aku macam bumbung minangkabau




Pastu, dia bentuk rambut atok jadi cenggini....Tu dia...kalian tahu tak berapa jam atok kena gonddol dalam tu?  2 jam! Tapi atok rasa macam 20 minit je sebab sepanjang 2 jam tu, Didie Lopez ni banyak buat atok tergelak. Dia juga banyak bagi tips n penjagaan pasal rambut.

Kesimpulannya, kalau rate maksimum 5 bintang, atok kasi 10 bintang!!!...Servis bagus, kelakar, bayaran berbaloi, hasil kerja puas hati! Walaupun korang digondol lebih 2 jam, tapi buntut tak kan rasa panas sebab Didie Lopez ni pandai amik mood customer. Kalau dia tengok kita bosan, dia cuba warnakan suasana. tanya macam-macam. Cuba bayangkan masa tengah gondol tu, dia leh joget-joget nyanyi lagu Jennifer Lopez. Tapi tangan jalan. Aksi dia memang spontan. Spontan-spontan pun, rambut aku takdelah jadik macam kuih pau.

Walaupun sejauh lebih 70km dari Seremban tapi atok turun Melaka jugak untuk dapatkan servis Didie ni. Atok plan nak datang lagi untuk rambut raya pulak. Erk. So bagi sesiapa yang nak kan perkhidmatan Didie Lopez boleh lah hubungi beliau di sini :

Didie Lopez Hair Salon
Hairstylist & Make-up Artist (profesional)
016-643 6524/ 012-687 9303
E-027, Dataran Pahlawan, Melaka Megamall, Jalan Merdeka, 75000 Melaka

27 ulasan:

MISS QASEH SAIFUDIN berkata...

aauuww!...rambut baru!..spike lagi tu...haha..haha..i loike!..=P

Mohamadazhan hjDesa berkata...

haha.terbaik lah atok...

liyana berkata...

haha..tapikan tok nmpak kemas sebelum di make over lg..

blog-tips-kurus berkata...

macam ni bole lepas ke?!!
Encik Suhami Ahmad mcm nak p meronggeng je! Dato' AG panggil tu..

PinkLuscious berkata...

hahaks...atok make ober..p ngan cucu mane? hehe

Aziela berkata...

ni boleh bwk cicit atok poie ni....

Lizzie Yasmin berkata...

nk kene cari En. Didie nie.. dah lama rambut tak berubah style.. tapi mak ai jauh nau.

IMANSHAH berkata...

wah berseri atok

faiz berkata...

perghh...ganas rambut baru atok..

Jerung Gergasi berkata...

oo ..cam best. kena g ni ..haha

suha berkata...

suke rambut lama *cucu yg baek kan?*
(^_^)

diana amin berkata...

wow spike! mantap! hhihihii

Novelgurl berkata...

woah ! atok dh jadik jht,,hak2

Suhami Ahmad berkata...

MISS QASEH SAIFUDIN : Ha jaga-jaga cicak...

Suhami Ahmad berkata...

Mohamadazhan hjDesa : Hihi...malu >_<

Suhami Ahmad berkata...

liyana : ye ke...atok nak cari angin baru..

Suhami Ahmad berkata...

blog-tips-kurus : Erk, time kojo atok sikat belah tepi nampak kulit kepala

Suhami Ahmad berkata...

PinkLuscious : Dengan 2 orang cucu

Suhami Ahmad berkata...

Aziela : MOh moh...piut pun bulih ikut...hihi

Suhami Ahmad berkata...

Lizzie Yasmin : Takpo...puas hati...cubo try...

Suhami Ahmad berkata...

IMANSHAH : Ni puji ke keji.... >_<

Suhami Ahmad berkata...

faiz : Shhh..kat luat je ganas, ati ada taman. erk

Suhami Ahmad berkata...

Jerung Gergasi : Ha, pegi jangan tak pegi. kasi ngap didie lopez tu...

Suhami Ahmad berkata...

suha : Erk...pun rindu rambut lama
=(

Suhami Ahmad berkata...

diana amin : Apa yang mantap? hihi

Suhami Ahmad berkata...

Novelgurl : Huhu Didie tu yang menakalkan atok. Tapi atok maintain....erk

Azham Vosovic berkata...

cis, patutlah rambut meletop!

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis untuk berkongsi apo2 yolah dengan mereka di luar sana. Blog ini tidak mewakili mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri melainkan dinyatakan sumber diperolehi. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini. Terima kasih