Rabu, 11 Mei 2011

Musnah Harapan Nak Jadi Pelakon!

Once Upon A Time....



Masa atok lepas stp dulu, atok bekerja sambilan kat 1Utama Damansara kasi topup duit yang semakin nazak masa tu. Salah satu tempat tu, atok bekerja sebagai waiter kat Barn Thai Restaurant dalam pusat beli belah tu. Selalunya siang tak ramai orang, so atok akan selalu berangan.

Nak dipendekkan cerita, masa atok tengah syok mengelamun dalam Restaurant tu, then tiba-tiba datang sepasang suami isteri ni. Menjadi kebiasaan, setiap tetamu yang datang kena amek order. So, atok pun melangkah merapati pasangan itu bajet nak amek orderlah kononnya.

Tiber-tiber mata atok terbeliak! Rupa-rupanya pasangan itu adalah Aziz M Osman dan Aliah Lee (masa tu masih serasi bersama). Atok amik order Pengarah ngetop di Malaysia masa tu! So, atok pun buat selamba je lah walhal tulisan dah jadik macam kuih maruku sebab nervous. Aziz M Osman pandang atok atas bawah. Kot kot ada ciri seorang pelakon tambahan ke kan. Cuak lah haku kan.








"Saya nak order ikan siakap masak sup istimewa Phuket,"katanya. Macam pelik je menu tu kan? Ala...cincailah tu. Atok lupa apa nama menunya. Tapi ikan tu rebus sup laa.

Lepas je amek order, atok terus hantar resit tadi kat dapur. Sesalinan lagi kat kaunter pembayaran. Then atok sambung berkhayal balik tengok orang makan. Kesian kan. Meleleh air liur tengok orang melantak.

Dalam dok syok melayan perasaan tu, atok tiba-tiba bayangkan, Azizi M Osman tu nak offer atok berlakon pasni! Mesti atok fofular pasni. Bolehlah haku pakai mitsubishi Lancer Stream gantikan si bobot tu. Bolehlah pasni atok lalu kat kapet merah masa ABPBH nanti kalahkan Shaheizy Sam. Erk!. Tak kisah watak apo. Hang kebun pun, Hang Kebunlah!

Dalam kekusyukan berkhayal tu, then tiba-tiba runner makanan panggil atok dari dapur. Runner ni yang tukang hantar lauk-pauk kat table. Atok ingat lagi Franky namanya. Tak pepasal dia marah atok! 

"Eh! apasal kau tulis ikan talapia masak sup istimewa Phuket???!!!!"

Then atok terbayang-bayang perkataan yang keluar dari mulur Aziz M Osman sebentar tadi yang berbunyi "Saya nak order ikan siakap masak sup istimewa Phuket,"

Darah terus naik ke kepala. Petir memancar. Kilat sabung-menyabung. Kompem Aziz M Osman tengah mengamuk kat depan tu. Atok apa lagik. Terus nyorok kat jamban dengan perasaan kecewa petala lapan. Frust!. Err....tak dapat lalu kat kapet merah, lalu kat kapet bangla pun jadiklah.....





Kalau berkenan support la kempen ni :

10 ulasan:

Mohamadazhan hjDesa berkata...

salam atok,

dia tengok2 tu mesti dia dah tertarik, atok ada pakej pelakon rasanya.hehe

blog-tips-kurus berkata...

rasenye, ni kali ke2 anak Adam ni buat spoilt! hhhmmmm.. bangkrap tokey!

KUREKURE COMEL berkata...

hehehe..atok ni...suka berangan ye...
kihkihkih...cmno blh tertukar ikan tu..hihihi...adooii tok..pg2 senak perut..

liyana berkata...

haha..atok..boleh plak tertukar..xpela atok..x yhka jd pelakon

MISS QASEH SAIFUDIN berkata...

hadoii..tu laa..berkhayal lagi..hehehe..=P

sahromnasrudin berkata...

atok pegi la audition dulu..konfem atok ada bakat kan heheheeee

faiz berkata...

hahah...berangan punye psl order pon bley silap atok..

Azham Vosovic berkata...

hahaha, memang punah... sabaq la atok...

Suhami Ahmad berkata...

faiz : Itulah. Dah dua kali atok berangan

Suhami Ahmad berkata...

Azham Vosovic : Huhu. Xdop rejoki ha zam...

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis untuk berkongsi apo2 yolah dengan mereka di luar sana. Blog ini tidak mewakili mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri melainkan dinyatakan sumber diperolehi. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini. Terima kasih