Jumaat, 20 Mei 2011

Cucu pilihan atok ke - 13

Sahromnasrudin cucu pilihan atok minggu lepas
Cucu Pilihan Atok ke-13 : ??

Tahniah kepada Sahromnasrudin kerana merangkul gelaran cucu pilihan atok ke-12 pada minggu lepas. Segmen ini diadakan bagi menghargai jasa kalian kerana menjadi cucu atok selama ini. Tiada kriteria atau syarat tertentu yang perlu dipatuhi, atok cuma akan review mengikut kehendak hati. So, no pilih kasih. No no no. Kih kih. Baiklah, kita teruskan pada cucu pilihan atok pada minggu ini sekaligus bergelar Cucu Pilihan Atok ke-13. Gelaran tersebut disandang oleh...

ALI KANCHAN aka PIRATE!!!

ALI KANCHAN aka PIRATE yang berzodiak Taurus adalah seorang Executive Officer di sebuah bank di Damansara, Lembah Kelang. Mempunyai latar belakang blog ala kehijauan di ditemani dua wanita misteri. Opss. Blog ini boleh dilayari dengan menaip http://damaipeace.blogspot.com/ di kotak search anda. Warna asas blognya adalah hijau sesuai dengan Tema iaitu "Free yor mind". Atok amat tertarik dengan statement tanda dagangan blog beliau iaitu "Life is like a roll of paper toilet,  The closer it get to the end, the faster it goes"....Motep tisu tandas? erk.

Kelebihan tentang blog ALI KANCHAN aka PIRATE ini adalah kebanyakan entry yang ditulis dalam bahasa ingggeris. So, those macam atok yang merangkak nak blaja grammar dan comprehension (erk) Bahasa Inggeris ni, bolehlah terjah ke blog ALI KANCHAN aka PIRATE. Bahasa yang digunakan amat mudah difahami. Selalunya ALI KANCHAN aka PIRATE akan berkongsikan cerita suka-duka sehariannya bersama pembaca. Tidak ketinggalan juga, ALI KANCHAN aka PIRATE ada menyelitkan iklan-iklan atau informasi terkini untuk tatapan pembaca sekalian. Kau ado??

So, dengan ini....dengan paluan kompang dan gendang yang mengiringi upacara penganugerahan ini, atok ingin menyerahkan status Cucu Pilihan Atok ke-13 kepada ALI KANCHAN aka PIRATE.....





Moh Mak Ton, Bang Seman kita pakat-pakat g terjah n follow blog Ali Kanchan aka Pirate di [SINI]

16 ulasan:

blog-tips-kurus berkata...

oooo... tahniah ye En Ali Kanchan! saya nak improve English ni. :-)

*cucu no.7 aka JemsBon aritu tak de paluan kompang gendang pon!!

MISS QASEH SAIFUDIN berkata...

melawat blog cucu atok yg sorang ni..
okay..pasni improved laa english ni..hehe..=)

hawiz berkata...

bile la hawiz nk jd cucu pilihn atok nie!!.waaaaaaaaaaa....hihi..=P

Aziela berkata...

mano blog2 yg atok pilih tu sumo ehh mantap... suko den.... Den nyo mmg bolun laie laa..on the way yo..Insyaallah.
Tok, nk minta bantuan la... den ada nak caghik staff temporary... details ada kek blog den..tolong yo tok....

faiz berkata...

boleh belajar omputih ni..

liyana berkata...

ramai cucu atok..jaga cucu atok leklok yer..hehe

KUREKURE COMEL berkata...

tahniah..hehehe..mina baru lah start nak terjah yg mana sempat....

Ali Kanchan aka Pirate berkata...

wahhhhh. malu.. malu.. malu.... (blushing neh kena puji dan kena highlight). tenkiyew veri mac tu Atok fo de komplimen. Ai lov yor blok tuu...

Btw, tujuan utama kebykan entri dlm bahasa inggeris adalah utk polish kemahiran berbahasa inggeris saya. Tiap kali mesti akan cari dictionary dan pd masa yg sama kita belajar...

P/S: Motip Atok kasi paluan kompang gendang? Jgn Atok... cucu atok nie ngah frust neh... meraung jap lagi abih kecoh satu Lembah Kelang...

Suhami Ahmad berkata...

blog-tips-kurus : Ala, atok sengaja letak bunyi kompang sebab nak chill kan hati Ali Kanchan aka Pirate yang tgh down

Suhami Ahmad berkata...

MISS QASEH SAIFUDIN : Ha, moh lawat cepat

Suhami Ahmad berkata...

hawiz : Haa....rajin2 la singgah.

Suhami Ahmad berkata...

Aziela : Otw tu kak...insyaAllah

Suhami Ahmad berkata...

fai : Apo laie. Moh la terjah

Suhami Ahmad berkata...

liyana : Yolah, atok jago leklok ek

Suhami Ahmad berkata...

KUREKURE COMEL : Kasi terjah. Tak rugi pun terjah

Suhami Ahmad berkata...

Ali Kanchan aka Pirate : Tahniah tau jadik cucu pilihan. Ha, atok saje je letak kompang tu. Tu nasib baik tak taruh bunga api kababooom lagi

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis untuk berkongsi apo2 yolah dengan mereka di luar sana. Blog ini tidak mewakili mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri melainkan dinyatakan sumber diperolehi. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini. Terima kasih