Jumaat, 20 Mei 2011

ASHITERU zhifilia

Ha, atok dah janji ceritakan kenapa atok down 3 hari lepas? Atok tak mau cerita secara detail sebab ini akan bukak pekung banyak pihak. So sebagai langkah keselamatan, kau layan lagu ashiteru zhifilia ni. Sejibik macam situasi atok....

Video klip zhifilia - aisiteru



Muat turun lagu zhifilia - aisiteru

Lirik lagu zhifilia - aisiteru

Menunggu sesuatu yang sangat menyebalkan bagiku
saat ku harus bersabar dan trus bersabar
menantikan kehadiran dirimu
entah sampai kapan aku harus menunggu
sesuatu yang sangat sulit tuk kujalani
hidup dalam kesendirian sepi tanpamu
kadang kuberpikir cari penggantimu
saat kau jauh disana
ooo…


*)
Gelisah sesaat saja tiada kabarmu kucuriga
entah penantianku takkan sia-sia
dan berikan satu jawaban pasti
entah sampai kapan aku harus bertahan
saat kau jauh disana rasa cemburu
merasuk kedalam pikiranku melayang
tak tentu arah tentang dirimu
apakah sama yang kau rasakan


reff:
walau raga kita terpisah jauh
namun hati kita selalu dekat
bila kau rindu pejamkan matamu
dan rasakan a a a aku
kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh
terhapus ruang dan waktu
percayakan kesetiaan ini
akan tulus a a ai aishiteru

Bridge:
hapus sendiri pikiran melayang terbang
perasaan resah gelisah
jalani kenyataan hidup tanpa gairah
o…uo..
banyak segala misi dan ambisimu
akhiri semuanya cukup sampai disini
dan buktikan pengorbanan cintamu untukku
kumohon kau kembali

kembali ke *)



So, apa kesimpulan yang korang dapat dari lagu ni? Atok adalah mangsa "skandal" bagi mengubati rindu dia pada kekasihnya. Selama ni hidup2 atok kena tipu. Nasib baik Tuhan tu tunjukkan hint awal. Time kekasihnya berjauhan, dia cari atok sebagai pengganti sementara. Sedih. Atok bukannya anak patung ataupun tedy bear....  ='(

Kalau atok dengar lagu ni, mula-mula tu nak campak je radio tu kat luar...but now, its become my peberet song plak!   Ayark! Mulai saat ini detik ini, atok tak mau lagi terjerumus ke kancah jerat percintaan lagi...Kau kena sedar diri sikit tok..ko tu tak layak mencintai dan dicintai...ko tu dah ditakdirkan bersendirian kat dunia ni...come on orang tua...terimalah hakikat tu...Well, hati ni masih sebak lagi nih....  ='(

But, Biarlah dia nak buat kita kan...what goes around comes around....Tuhan Maha Adil....La Tahzan......hidup mesti diteruskan....chaiyok2 orang tua!! Tepuk tangan sikit kasi semangat kat atok!!  Hoyey.....Senyum...tak perlu kata apa-apa.....
~.~







Thank you so much 
to someone who has spoiled my happiness
for the ego
you are most welcome
the true colours showing off bright
and it is brighter in every second
until the explosion
as the 'value' too low
you put it
so despicable
and with God's will
what goes around comes around
no more words
for the disappointment
except
thank you so much

p/s : Credit to Ali Kanchan aka Pirate 
(pssst....cucu yang ke 13 atok ni pun dalam down situation. Sabar k...wekap dear...jadik macam atok!)


36 ulasan:

MISS QASEH SAIFUDIN berkata...

wwaahhh!...berjiwang iron ferrous di petang hari..hahaha...my peberet song too!...huuhuhuhuh...
...walau raga kta terpisah jauh..namun hati kita selalu dekat...
~ahaks!..gedik!..=P~

liyana berkata...

owh..patutla...

cik aja berkata...

kte pon ltak lgu ni kt blog jugk. nasib kte pon sm laa atok. huu. skang die da jd tunanngan org. tp still kta syg sy lg. bongok je kan

Tanpa Nama berkata...

kelas 5sains SMK seri perpatih > sebaek kau jOin blik ari2 ak nak bce entry baru kau eheheh weh ak baru taw camna nk kOmen tu pun tanya kau

sahromnasrudin berkata...

saya tgk video tuer kat uma ye, atuk..kat opis kne blocked huhuhhh

umie mia berkata...

tingkatkan kesabaran dan kekuatan diri..tentu ada hikmahnya disebalik itu.. fikir positif untuk diri mara ke hadapan.. semua orang layak mencintai dan dicintai.. jangan putus asa.. tentu ada yang lebih baik darinya untuk atok..Allah tu lebih mengetahui..

sky berkata...

suke lagu nie t0k..da lam0 den x dtg neng0k at0k..sab0 la y0o..nk buek cmn0 kalu dah jd g2..senyum j0h la t0k..:)

KUREKURE COMEL berkata...

atok.....jahatnya org tu...sabar ye tok....ni mina baru tau kehilangan atok...haisshhh..


semoga jodoh atok dipermudahkan..amin

amik tu sbg pengajaran bg atok ye...


smile....

jeely jelly berkata...

lar! asal die sanngup wat atok cmtu.. jahatnye.. grr ! x baek memainkan perasaan org...
atok sabar ye... atok jgn lah ckp atok ditakdirkan untuk be alone kat dunia nie.. maybe belum jumpe lagi.. setiap org di dunia dicpta berpasangan.. atok sabar ae.. jangn down sgt.. atok boleh ! :)

faiz berkata...

ato sabar ye tok...mmg tak patut org tu buat camtu..takpe tok bunga bkn skuntum..ye dok...

♥ LuRveLyAmiera ♥ berkata...

lagu tu best, tiap2x petang dengar lagu tu..sebab lagu tu lagu tema untuk drama Indon..^_^ time2x jauh dgn dia dulu sedih juga dgr lagu ni tp sekarang tak lg dah kot..atok kate jangannn..hihi (^_^)v

diana amin berkata...

hik3 btw lagu tu sngt bez! criter dye pon leh thn tapi cam bese ar..citer indon bnyk konflik.sakit aty jew...hoho

Mohamadazhan hjDesa berkata...

saya dah agak dah atok, dari awal lagi, mesti sebeb "bunga" ni.hehe

tak dak hal la atok, banyak lagi bunga yang boleh disunting, teruskan istikharah mohon yang terbaik =)

teacher bonda berkata...

alahai atok..siannya..
xpe atok..
Allah akan bg yg lebih baik dari si dia itu nnt..
Yg pertama belumtentu yg terbaik..tetapi yg terbaik adalah yg terakhir..Insyaallah..:)

KinosKoko berkata...

sy sokong atok..jgn biarkan si polan hancurkan hati atok..nanti kalo da berkecai, nak gam balik pun x bole

Far8 budak baik berkata...

atok pun boleh jadi magsa skandal eh..
dah tua tua pun boleh ehh..
HAHAHA =p
alalala..takpe2..yg penting
a a a a a a ai shiteru..
hehe..dari blogger hak3

Ali Kanchan aka Pirate berkata...

Thx Atok... Sy tgh membiasakan diri utk menerima perubahan terbaru nie... Agak sukar tp akan cuba sedaya upaya..

chii berkata...

xpe2 tok..sampai masa..akan ada juga insan idaman yg menjelma =)

Suhami Ahmad berkata...

MISS QASEH SAIFUDIN : Kan, tetiber lak atok gedik. hihi

Suhami Ahmad berkata...

liyana : Itulah ceritanya...

Suhami Ahmad berkata...

cik aja : Ish, itu suma kata2 dusta. jangan terpengaruh

Suhami Ahmad berkata...

Tanpa Nama : Oit eton! kau ke tu? tHnkas singgah

Suhami Ahmad berkata...

sahromnasrudin : Ha, bulih2. Kat umah nanti tengok ek

Suhami Ahmad berkata...

umie mia : Thanks banyak2.... :'(

Suhami Ahmad berkata...

sky : Yolah, atok senyum dah ni =)

Suhami Ahmad berkata...

KUREKURE COMEL : Atok buta tak nampak apa masa tu. Sume indah. La ni Allah bukakan hijab mata atok....syukran

Suhami Ahmad berkata...

jeely jelly : Manalah tahu kan. Kot2 atok jadi tua terlajak. Opss.. Thanks k!

Suhami Ahmad berkata...

faiz : Thanks faiz. Tobat dah x mau dah....

Suhami Ahmad berkata...

♥ LuRveLyAmiera ♥ : Memanglah Mira. Kalau kita rapat balik, menempah sedih balik tu

Suhami Ahmad berkata...

diana amin : Cite indon last atok tonton yang sinetron bawang putih n merah tu

Suhami Ahmad berkata...

Mohamadazhan hjDesa : Tak mau sunting dah :'(

Suhami Ahmad berkata...

teacher bonda : Thanks banyak2 TB. Sayu atok baca komen tu

Suhami Ahmad berkata...

KinosKoko : Thanks KinosKoko. Hidup kena teruskan jugak kan. Biarlah jadi sebahagian dari kenangan buruk

Suhami Ahmad berkata...

Far8 budak baik : Bukan atok yang mulakan dulu... :'(

Suhami Ahmad berkata...

Ali Kanchan aka Pirate : sama2 kita tempuhinya k!

Suhami Ahmad berkata...

chii : Atok doakan :'(

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis untuk berkongsi apo2 yolah dengan mereka di luar sana. Blog ini tidak mewakili mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri melainkan dinyatakan sumber diperolehi. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini. Terima kasih