Jumaat, 6 Mei 2011

Cucu pilihan atok ke - 11

Gad1s Soypans cucu pilihan atok minggu lepas



Cucu Pilihan Atok ke-11 : ??

Tu dia. Setelah berjaya mengumpul 10 cucu pilihan atok, kali ni atok nak cari cucu pilihan yang ke-11 pulak. Segmen ni atok review secara rawak je tau. Takda kaitan dengan hidup atau pun mati. Huhu. Baiklah, cucu bertuah dan sekaligus merangkap cucu pilihan atok ke-11 minggu ini jatuh kepada...




Blog yang memiliki tanda dagangan "stories about me and world around me" ini empunya sepenuhnya Qaseh Saifudin. Warna latar belakang kaler pink. Musti Qesah Qaseh ni pinky kan. Hihi. Setakat entry ini ditulis Qesah Qaseh mempunya pengikut seramai 59 orang. Blog ni kebanyakan mempunyai entry simple but sweet. Ada macam-macam kaler.

Dari segi pengamatan atok, blog Qesah Qaseh ni banyak menggunakan monolog dalaman tau. Maksud atok Qaseh meluahkan isi hatinya terus ke dalam blog. Menulis dari hati. Tak kisah rintihan jiwa atau khabar gembira. Contohnya kalau dia hilang semangat untuk sesuatu perkara, dia sendiri akan memujuk diri sendiri untuk mencari semula di mana semangat tu. Kalau dia ingin berbuat sesuatu, dia cuba berdialog pula dengan Tuhan tentang apa yang berada dalam fikirannya tu. Canggih kan. 


Macam atok lebih menggunakan kaedah perbualan dengan orang luar sana.  Maksudnya atok anggap ada orang depan ni then atok pun membebel bercerita. Tapi Qaseh menggunakan kaedah monolog dalaman diri sendiri. Senang cito, bermunasabah sendiri.

Selain tu, Qaseh ni rajin menyertai pelbagai segmen dan contest kalau nak tahu. Ha, bagi sesapo yang berkenan nak joint contest atau segmen tu, baik terjah blog si Qaseh ni. Memang memang super rajin. Up to date. Uniknya blog ini juga dilengkapi dengan sistem energy saving mode. Tak perlu bateri cepat habiskan. Hihi. Tanpa membuangkan masa lagi, dengan ini atok menganugerahkan status Cucu Pilihan Atok ke-11 secara rasminya kepada Qesah Qaseh!







Apalagi di tunggu-tunggu? Marilah kita terjah beramai-ramai ke blog Qesah Qaseh!

14 ulasan:

faiz berkata...

terjah jgn xterjah..

chii berkata...

alahai..comel nye..pinky kitty gitu

Mutiara Bernilai berkata...

salam,
wahh, ramainye cucu dia

:P

sahromnasrudin berkata...

cucu anak yang keberapa atok? hehehehee

MISS QASEH SAIFUDIN berkata...

wwaaaahhhh!!..terharu gitu..cucu pilihan..ke 11 pulak tu..haish..suka laa..haha...tapi tapi..nama saya QASEH SAIFUDIN laa..bkn QASEH SAUFUDIN..huhu

aida berkata...

wahhh comel cucu atok sorang nih ^_^

♥ LuRveLyAmiera ♥ berkata...

Miera baru terjah blog dia smlm..^_^

Suhami Ahmad berkata...

faiz : ha terjah terjah =)

Suhami Ahmad berkata...

chii : Pink Phanter...erk

Suhami Ahmad berkata...

Mutiara Bernilai : Meh lah jadi cucu atok sekalik :)

Suhami Ahmad berkata...

sahromnasrudin : Err...atok pun tak kenal pasti...erk!

Suhami Ahmad berkata...

MISS QASEH SAIFUDIN : Hihi...atok dah betulkan dah >_<

Suhami Ahmad berkata...

aida : Ha, jomlah jadi follower dia :>

Suhami Ahmad berkata...

♥ LuRveLyAmiera ♥ : Kalau boleh terus folow tau!

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis untuk berkongsi apo2 yolah dengan mereka di luar sana. Blog ini tidak mewakili mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri melainkan dinyatakan sumber diperolehi. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini. Terima kasih