Jumaat, 29 April 2011

Kau Kunci Cintaku Dalam Hatimu Kembali Lagi!!!!

Assalammualaikum dan Salam Sejahtera,

Tu dia. Sebelum ni kan bobot terkunci. Dan semalam cuba teka apa lak yang terkunci?
ATOK TERKUNCI !!!......Waaa.....sedih. Semalam atok terkunci sorang-sorang kat opis. Malam khamis lak tu! Cite dio camni. Semalam atok ingat nak setlekan pasal minit mesyuarat tu esok jugak. So, atok standby lah sampai pukul 7.00 malam. Atok duduk kat unit akaun. Ground Floor. Sebaris dengan unit kewangan. Sah-sah lah Abang Jep (hero opis kami), dah tutup pintu depan tu sharp pukul limo. 

Kebiasaannya kalau overtime, atok akan ikut pintu belakang untuk naik ke tingkat 1 dulu. Then baru keluar ikut tangga lif. Maso atok nak kemas-kemas barang nak balik tu, hari dah gelap. So, atok pun beransurlah pergi naik ke tingkat 1 tu. Bilo nak buka je pintu tu, then tak boleh! Pintu tu dah terkunci! Atok turun balik ke ground floor, tepon akak yang duk tingkat 1 tu. takdo berjawab! Atok dah risau dah ni. Dah la baru je post entry berkaitan hantu.

Nak ikut pintu dopan dah berkunci pukul 5 tadi. Pintu atas pun berkunci. Pintu kecemasan bawah tu pun berkunci. Atok pulak tak bawak kunci spare. Kebiasaannya akak tu overtime sampai malam. Kebetulan diorang dah balik awal. Silap atok jugak. Atok tak inform awal-awal kat diorang jangan lock. Kesimpulannya terkuncilah aku.

Atok terus mesej big boss atok. Atok koba nak nombor telepon guard yang jaga bangunan malam tu. Sobab dah terkunci sorang-sorang.

Big Boss atok reply

Sementara tunggu makluman selanjutnya dari boss atok tu, atok nampak ado orang lalu kat pintu kecemasan belakang tu. Pintu tu takde pintu. Cumo pasang grill. So, atok boleh nampak orang kat luar. Atok lambai-lambailah macam Miss Universe menang dapat title. Alhamdullilah orang tu datang kat atok. India k! Atok terharu dia nak tolong. Atok suruh dia pergi pejabat pengawal keselamatan kat bawah tu minta kunci. Then dia terus pergi.

Syukur, akhirnya atok bebas dari musibah. Seriusly, atok dapat bayangkan macam ada dalam penjara! Baru 30 minit terperangkap dah nak buat atok macam orang gilo. Belum lagi 30 tahun. Macam manalah banduan yang kono penjaro 30 tahun tu kan. Kesimpulannya ada dua ;

1. Kau jangan buat jahat! masuk penjara, SEKSA. Atok baru rasa 30 minit. Rasa nak meninggal pun ada.
2. Kono gantung kunci kat leher sekarang!

22 ulasan:

dyna iskandar berkata...

apo kono ah ekau ni atok,
lain kali gantung kunci dengan loceng skali,
bior igt skit :D

KUREKURE COMEL berkata...

adooiii tokkk...awat la begitu..hehehe...


nsib baik 30minit...kalau smpai esok cmno...mesti berdebar debar kan tok...


lain kali kena ingat bwk kunci..

Novelgurl berkata...

Hahah..ap slhnya rasa sekali sekala terkunci..amik iktibar hak3

faiz berkata...

atok...alhamdulillah ade org sudi membantu..kalo tak tido keik situla nampak eiyh..

MISS QASEH SAIFUDIN berkata...

waahh..saya pham sungguh perasaan anda saat n tika itu..sbb pnah jd jgak kat saya..huhu

liyana berkata...

citer yg pnih pngjaran..
tu bru 3o mnt kn..huhhu..
masib baek ade org nk tlg..
law x brmalam ktsanela yer

| gad1s s0ypans | berkata...

hikhik....
at0k,india tue laki ke p0mpuan....???

c(:

Ayie berkata...

wow.. nasib baik bole keluar.. kalau idak, rugi le.. MALAM JUMAAT TUH.. hahahaa

~Nabilah~ berkata...

klau nabilah la,knfem dh gelabah gler2 dh....hahaha

Ali Kanchan aka Pirate berkata...

nak gelak jer. kekekekkekeke

chii berkata...

cuba bayangkan..tepo atok tade kedit..x pun,tetiba takde coverage..ke tetiba bateri lak kong..atau yg sadisnya..atok lupa..tepon atok kat ne..ahahah..tak ke haru dibuatnya..ehehe

Suhami Ahmad berkata...

dyna iskandar : Haish...dah macam lombu siap gantung loceng haaa

Suhami Ahmad berkata...

KUREKURE COMEL : Kalau terkunci sampai esok, kompem malam tu atok buek pengsan 12 jam

Suhami Ahmad berkata...

Novelgurl : Seram. Tobat atok tak nak buat dah

Suhami Ahmad berkata...

faiz : Alhamdulillah. Dah Allah tu gerakkan hati orang tu nak tolong atok

Suhami Ahmad berkata...

MISS QASEH SAIFUDIN : Huhu. Hanya mereka yang pernah alami je tahu cmna perasaan time tu kan

Suhami Ahmad berkata...

liyana : mati kutu atok tau even baru 30 minit. Sian kutu-kutu tu. Huhu

Suhami Ahmad berkata...

| gad1s s0ypans | : India tu lelaki. Agaknya dia macam baru nak gerak p makan kot

Suhami Ahmad berkata...

Ayie : Itulah. Kat opis ni paham2 la. Naik bulu roma

Suhami Ahmad berkata...

~Nabilah~ : Betul. Time tu dah tak pikir apa dah. Automatik blur

Suhami Ahmad berkata...

Ali Kanchan aka Pirate : Hihi.... ;p

Suhami Ahmad berkata...

chii : Aiyoooo...klu kena camtu kompem masuk ICU malam tu gak...tak dapek atok nak bayangkan

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis untuk berkongsi apo2 yolah dengan mereka di luar sana. Blog ini tidak mewakili mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri melainkan dinyatakan sumber diperolehi. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini. Terima kasih