Isnin, 11 April 2011

Kau Kunci Cintaku Dalam Hatimu

Tu dia. Sekarang ni atok nak main SEO pulak. Bleh? Walhal entry tak berkaitan ngan tajuk nih. Hah, layan pembuka selera ni dulu. Akak Ramlah Ram kita. Kau Kunci Cintaku Dalam Hatimu. Sapolah kunci cinta akak Ramlah Ram tu kan. Sungguh jahat orang itu. Ni masa perform AJL 1988, yang lampu love tak lip lap time tu. Ha, layan dulu,

Imej Ramlah Ram terkini


Ha amacam? Layan? Ni atok nak koba kat kalian pulak. Hari ahad aritu punyo cito (semalam), atok ingat nak hantar adik atok ke Perhentian Bas Seremban. Dio nak balik Politeknik Sultan Idris Shah. Pagi-pagi tu dalam pukul 8.00 atok dah siap-siap dah. Plan nak bertolak pukul 8.30 pagi sobab tiket bas dari Seremban ke Klang Central pukul seboleh. So, atok gigih masukkan barang-barang dalam keto tu. 

(/) Baju-baju yang dah siap di basuh dengan softlan oleh mak atok, check!
(/) Laptop, broadband, charger, cooler, check!
(/) Kismis, susu anlene, Alicafe 5 dalam 1, Oatmeal, vitamin C, pil perapat, check! (atok bukan gedik perasan artis makan vitamin C wokey. Atok kena makan atas nasihat doktor sobab-musabab tertentu)
(/) Personal care, henset, beg duit, kucing, check!

Ok, semuo atok dah masukkan. Time atok tengah sangkutkan baju-baju lusuh atok kat sit belakang tu, atok punyo kunci bobot terjatuh ke bawah kat bahagian tapak kaki tu. Atok koba dalam hati...
 "tunggulah sat, aku nak pasang butang baju melayu ni dulu"
Lepas je pasang butang tu, atok terus tutup pintu. Pintu bobot pun auto-lock serta-merta. Hati atok tetibo berdobar-dobar. Dup dap dup dap. Apo yang tak kono ni. Apo yang tak kono ni. Rupa-rupanya kunci bobot ado dalam tu!! Cicir atok tak kutip! Ha sudah. Cermin tingkap sumo tutup abis. Atok rengkuh-rengkuh cermin keto tu ke bawah dengan harapan cermin tu akan melorot. Tapi hampo. Atok p dapur. Pastu...








Atok tersenyum memandang bobot penuh manja

Belum sempat atok nak melibas cermin keto tu dengan hammer, terus mak atok automatik meluru keluar dari dapur.
"Woiii! pot pet pot pinggan mangkuk pet pit kuali hanyun,"bebel mak atok.
Atok terus tak jadik hayun. Bodoh gak aku ni kan. Sah-sah lingkup duit simpanan atok bulan ni kalau libas cermin tu. Atok dah mati kutu ni. Jam dah dekat pukul 8.30 pagi. Kalau tak bertolak ke Seremban sekarang, si Nursila Ahmad tu kompem terlepas bas. Lagipun barang-barang dio pun dah masuk dalam bobot tu. Apakah yang atok telah lakukan seterusnya?....

to be continue tomorrow.....
jeng jeng jeng

Usha episod 2 di [SINI]

20 ulasan:

blog-tips-kurus berkata...

duduk dgn omak, mesti atok ni kayo rayo byk $$! pokcik hammer tu kembar Erra Fazira ke?!

KUREKURE COMEL berkata...

sengal tok...cepat cont...hehehe...

Amira berkata...

hahha. apela atok ni .. naseb baek tak pecahkn tngkap tu lagi , kalo tak bpe ratus pulak nak kene kuar. haha :D

Novelgurl berkata...

masuk tido je la =.=

chii berkata...

chii tertanya2..brg tu atok punya or adik atok...

republik n9 berkata...

jeng jeng jeng

Mohamadazhan hjDesa berkata...

peminat kak ramlah rupanya...:)

Suhami Ahmad berkata...

blog-tips-kurus : Haish, mano ado kayo..selalu yo tak cukup bajet sebulan. kih kih. haah kan, atok baru perasan ;P

Suhami Ahmad berkata...

KUREKURE COMEL : Haa, ado 3 episod ni tau. Atok buat sikit2 takut entry meleret

Suhami Ahmad berkata...

Amira : Itu yang atok fikirkan. Takut tiket bas RM9 burn ke atau cermin keto pocah RM200?

Suhami Ahmad berkata...

Novelgurl : Tak leh, nanti kono hobin kat Nursila Ahmad

Suhami Ahmad berkata...

chii : Adik atok dah masukkan barang dio awal2 lagi. Time atok dah masukkan barang atok tu yang auto lock

Suhami Ahmad berkata...

republik n9 : nantikan esok. huhu

Suhami Ahmad berkata...

Mohamadazhan hjDesa : Hihi. Lagu dia yang baru ni catchy

myazuluv berkata...

>> suspens nak tau apa terjadik seterusnyaaaaa.....

Suhami Ahmad berkata...

myazuluv : ha...tungguuu esok...kih kih

hawiz berkata...

garang r atok nie..huhu

faiz berkata...

kalo dipocahkan tu tak apeikla atok kumpul duit boli iphone..

Suhami Ahmad berkata...

hawiz : Pssst..jangan kasi tau lain. huhu

Suhami Ahmad berkata...

faiz : Erk? nasib baik atok tak pocahkan faiz. Kalau tidak....ish ish ish...

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis untuk berkongsi apo2 yolah dengan mereka di luar sana. Blog ini tidak mewakili mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri melainkan dinyatakan sumber diperolehi. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini. Terima kasih