Selasa, 12 April 2011

Kau Kunci Cintaku Dalam Hatimu (episod 2)


Ha, siap episod-episod bagai. Bukan apo, cerita atok ni panjang. Kang aku dok syok citer meleret kang, kau anti nak datang blog atok pulak kann. Oleh kerana atok sayangkan kalian sume, so atok nak mudahkan kalian membaco. Tak mau stress2. So, atok bahagikan by episod, bley? (walhal...)

Baiklah kita ulang tayang episod sebelum ini...klik untuk baca [Episod 1]

.......Episod 2

Mak atok masih lagi membebel. Dalam bebel-bebel tu, masih ado lagi idea bernas yang keluar dari mulut halusnya.
"Ko ni! Kau panggil pomen tolong buatkan! Yang ko nak hempuk cermin tingkap tu buat apo??,"koba mak atok.
"Pomen cuti hari ahad,"balas atok ringkas. Atok dengan kepala batunya terus mendapatkan kunci kete ayah atok. Atok nak balik Seremban amik kunci spare jugak. 180km jarak perjalanan pergi-balik! 1 jam 45 minit sehala! Yabedabeduuuuu.....
Dah start enjin keto tu, pastu atok reverse keto ayah tu. Bajet macam baru belajar keto lah kann. Tersangguk-sangguk keto tu. Kejap enjin mati. Kejap atok sengaja tekan minyak kuat-kuat. Meraung kete tu. Akhirnya taktik atok berjaya. Ayah atok muncul serta-merta. Yess! Niat atok supaya ayah atok yang drive ke Seremban. Sebab atok 'tak tahu' bawak keto dio. Kononnya. Bahaha. Jahatnya aku kan.

Dengan mata buntangnya, ayah atok pasrah dengan situasi atok. Dia pun terus bersiap dan memecut mengalahkan pelumba kereta formula 1, Micheal Schumacher. Rambut atok yang tersisir rapi belah tepi tadi terus bertukar wajah seperti rambut Hafis AF. Akibat tekanan angin yang melampau.

Rambut skema macam ni terus........


JADIK MACAM NI!!!


Setelah 1/4 perjalanan nak ke Seremban, mak atok telefon.
"Mano ado pomen cuti. Awen kan ado!,"koba mak atok. Dio maksudkan si Awen, jiran selang 2 rumah dari rumah atok. Sungguh pitching lari suara mak atok time tu. Awen? Sapo Awen? Budak tu bukannya pomen berkaliber. Budak tu cuma pembantu pomen. Apo yang dio bulih buek?
Pastu atok bincang ngan ayah atok. Gedebak gedebuk gedebak gedebuk. Ayah atok koba pusing ke rumah dulu. Kalau si Awen tu tak dapek buek, baru balik Seremban amik kunci spare. So, atok dan ayah atok pun pusing balik. Jahanam rm20 duit minyak!. Haish....

Atok berdobar-dobar dah ni. Apakah keputusan atok pusing balik ni tepat? Betulkah Awen si pembantu pomen yang baru keje tak sampai setahun tu boleh aktifkan balik auto-lock tu? Atok dah pun 1/4 perjalanan. Kalaulah tak boleh betulkan, kompem aku sikat-sikat rambut si Awen jadi macam Hafis AF. Apakah yang berlaku seterusnya?



To be continue again tomorrow...
jeng jeng jeng...

Usha sambungan di [SINI]

12 ulasan:

Novelgurl berkata...

Haha..atok manja~ hak2.

wanacesh berkata...

hihi,,,x sabar nak tnggu,,atok saper awek lisa yang nak naik bus tu,,nenek atok ke?

chii berkata...

alaa..sambung lg ke tok..

berdebar2 gak nak tau..tp chii agak..sure dia leh bantu punya..kalo x..xde la atok leh citer skrg ni kan :p

Suhami Ahmad berkata...

Novelgurl : Ish, mane ade...mane ade (tak ngaku)

Suhami Ahmad berkata...

wanacesh : Nenek atok bukan lisa...nenek atok cik embun..huhu

Suhami Ahmad berkata...

chii : Uk uk.....(geleng2 kepala bagi isyarat tutup mulut)

KUREKURE COMEL berkata...

atokkkk....suka kan....next...

faiz berkata...

alaa atok...tongah suspen ni ado plak laie to be continue..

Suhami Ahmad berkata...

KUREKURE COMEL : Hihi, atok ingatkan nak buek 4 episod. Tapi 3 cukuplah. :P

Suhami Ahmad berkata...

faiz : Arini last episod faiz. Ha...tungggguuuuuu

myazuluv berkata...

>> alaaaa, main sambung2 macam telenovela plak cite atok ni..tak sabar nak tau ending..

Suhami Ahmad berkata...

myazuluv : Tetiber atok teringat telenovela Rosalinda..huhu

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis untuk berkongsi apo2 yolah dengan mereka di luar sana. Blog ini tidak mewakili mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri melainkan dinyatakan sumber diperolehi. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini. Terima kasih