Rabu, 13 April 2011

Kau Kunci Cintaku Dalam Hatimu (episod terakhir)

Yuhuuuu. Oh pedih sungguh hati ni. Bagaikan dihempap batu konkrit. (tiber)

Usha episod 1 kat [SINI]
Usha episod 2 kat [SINI]

Episod terakhir...

Atok dengan ayah atok bergegas nak balik ke kampung dengan penuh debaran ni. Dapek ke tidak si Awen tu setlekan auto-lock tu. Sampai simpang corner maut, ayah atok terus buat aksi drift. Humanggai apak den ni, ke main handal.  Mesti mudo-mudo dulu bekas penari kebudayaan pelumba formula 1.

Tibo-tibo atok dapat penggilan dari omak atok.
"Keto dah boleh bukak! Dah tak lock!,"koba mak atok di hujung talian.
Ha??! atok terkejut lipan. Alhamdulillah, syukur. Kalau si Awen tak boleh buat tadi, dah lama aku nak flying kick budak tu. Tapi apo2 pun, atok bersyukur akhirnya keto berjaya di buka. Memang sah atok punyo key terjatuh kat sit belakang.

Sampai-sampai rumah, mak atok buek muko kaki pukul. Adik atok pun menjeling penuh ketajaman.
"Itulah kau. Keras kepala. Kalau awal-awal tadi panggil si Awen tu, dah lopeh kau ke Seromban gak eh. Pot pet pit put periuk belanga.....Pot pet....,"bebel mak atok.
Atok terus capai kunci bobot. Salam mak. Salam apak. Start konci bobot terus tekan gear 1 kasi gerak. Eh! eh, Nursila Ahmad tertinggal. Amik budak tu kojap, pastu terus pecut ke Klang Central...(sobab bas Seremban-Klang Central dah lepas)....

Sebona eh ado sambungan ni laie. Apakah yang berlaku semasa perjalanan. Tapi cukuplah itu atok cito kot. Xdo sambungan dah. So, kesimpulannya.....jika kau dah siap-siap masukkan barang dalam kereta, pastikan lokasi kunci anda tidak auto-lock. Kalau nak auto-lock jugak, pastikan kunci tu tergantung kat leher 24 jam. Sekian. Tamat
 



18 ulasan:

chii berkata...

yeahh..serkah jarang chii tepat

pandai awen...atok ada blaja nagn dia x macam mana dia wat..so pasni kalo jd lagi,atok xde la kalut sgt :p

KUREKURE COMEL berkata...

hahaha...atok2...lain kali cuai lg ye...nasib baik tak dipecahnya cermin..


kalau tak lg abis la duit...hehehe

Wafiy Suzly berkata...

sambung le tok..

Mohamadazhan hjDesa berkata...

hehe.kesian atok...marah bebenor dio...sabar tok..kenangan tu

myazuluv berkata...

>> akhirnyaa...so, hero dlm cerita ini adalah awen...kan?hehehe..

wanacesh berkata...

dlu masa 1st time duduk hostel mak kiter buat tali rafia sangkut kat leher untuk kita sangkut kunci locker,,lama2 kunci pon tercabut sbb tdo lasak sgt,,hihi

lemongrassbeam berkata...

Uishhhh.
hahaha....apala ni.

kesyiannn atok.hehe

faiz berkata...

hehe..tula lain kali jgn lalai atok..

Suhami Ahmad berkata...

chii : ATok tak sempat belajar. Atok sampai umah je terus p Klang Central

Suhami Ahmad berkata...

KUREKURE COMEL : Nasib baik kan. Kalau tak, makan meggi lagilah atok

Suhami Ahmad berkata...

Wafiy Suzly : Nanti atok sambung, korang muak. Huhu

Suhami Ahmad berkata...

Mohamadazhan hjDesa : Sweet memory ^_^

Suhami Ahmad berkata...

myazuluv : haah, awen. Tiber2 nama dia terus top. Huhu

Suhami Ahmad berkata...

wanacesh : Pakai rantai moto tu. Kompem tak putus. Hik hik

Suhami Ahmad berkata...

lemongrassbeam : Itula, nak buek cmno. Dah jadik.

Suhami Ahmad berkata...

faiz : Baik faiz, atok tak lalai laie. huhu

Novelgurl berkata...

ala..asl episod terakhir x best =.=

Suhami Ahmad berkata...

Novelgurl : Yeke, x best ek ending. Nak ending atok lock seumur idup la tu kann. Sampai ati...huhu

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis untuk berkongsi apo2 yolah dengan mereka di luar sana. Blog ini tidak mewakili mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri melainkan dinyatakan sumber diperolehi. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini. Terima kasih