Jumaat, 10 Disember 2010

Calon blog pilihan, taklimat, nuffnang, pilihan laptop.

Atok jamin musti atok satu-satunya orang di dunia yang menggunakan tajuk 4 topik berlainan sekaligus macam tu. Bukan apo, sebab aku kan anak appa   banyak benda yang tongah berpusing-pusing dalam kepala hotak atok sekarang ni. Lepas satu masalah, satu datang. Bolum solosai lagi masalah, masalah yang baru lak masuk. Tapi takpo. Atok sukokan masalah tu. Sobab masalah itulah yang menjadikan hidup atok ni lobih cerio. Ye! cukup bulan kau ngadu dalam blog ni tak tahan sobab banyak masalah kan tok.
Baiklah yang pertamo-tamo sekali, atok telah tercolan dalam Anugerah Blog Pilihan Malaysia 2010 bagi kategori etnik kreatif blog baru pilihan 2010. Atok pertaruhkan entry INI. Lopeh ni bulihlah kalian undi atok yo. Sambil-sambil baco tu, undilah atok di BLOG PENGANJUR INI dan klik ler abang nuff ke kan. Atok duduk kek kumpulan duo dalam senarai nombor 64. Ala-ala bilik menunggu masuk finalist American Idol lak atok raso sekang.  Bagi atok, kalah monang tu adat pertandinganlah. Kalau monang anugerah tu, atok syukur sangat dan kalau kalah atok pun syukur. Yolah sobab dapat masuk ke peringkat pencalonan dah kiro bagus kan. So, kalau tak dapek top 10 pun, nombor 1 jadilah kan. Bolehlah atok melunaskan impian atok ini untuk menjadikan blog Apo2 Yolah berdiri sama tinggi dengan Ben Ashari atau Hamis Zalikha ke kan.
*larikkkk!

Itu yang pertamolah, yang keduo eh pagi tadi atok ado taklimat penutupan akaun 2010 kek Kolej Pembantu Perubatan di Rasah. So, adolah terjumpo kawan-kawan 1 batch ngan atok.Orang bagi ceramah kat dopan, atok bagi ceramah kat belakang kan. Yolah, dah lamo tak jumpo punyo pasal. Tapi memandang an atok ni seorang yang berhemah dan bertata susila, atok ado yo catat an tarikh-tarikh ponting penutupan akaun dan pekeliling bagai kan. Nanti kang balik opis terkobil-kobil mato atok nak menjawab eh bilo opismet tanyo.

Yang ketigo eh ni, atok adolah hapdet nuffnang yang bahagian blogger bio tu. Atok macam dah frust sangat ngan abang Nuff mulo-mulo. Yolah, walaupun blog Apo2 Yolah ni cap ayam, orang koba hidup sogan mati tak mahu, tapi sekurang-kurangnyo dah nak masuk setahun atok berblogging. Still tak dapek-dapek BE. Asyik CPC yo. Kalau nak tahu gak dalam maso setahun ni, duit atok yang terkumpul tu masih tak layak untuk claim cek pertamo!.  Dah tu, atok dah nak padam iklan nuffnang ni ganti Manga Ads  tapi atok pikir-pikir balik, atok nak tengok dulu dalam maso seminggu ni camno, so atok hapdet la blogger bio tu dulu. Tup-tup sojam lopeh atok hapdet tu klua lak iklan tontang nuffnang pada semuo side sejak malam semalam. Ketigo-tigo side terjojol terpampang iklan pasal nuffnang.Pagi ni pun masih ado laie. So, dalam pikiran atok sekang, samado nuffnang nak kasi BE.....ataupun nak pocat atok selopeh anta blogger bio macam kat bawah ni...

Maso atok submit status ni, atok mesti agak Nuffnang akan  pecat atok pasni...

Sumo side iklan dia macam ni termasuk leaderboard yang panjang atas tu. Atok risau nuffnang tendang atok jauh-jauh.


Dan yang keompek dan terakhir sekali berkaitan dengan laptop tulah. Kalau mano yang tak tahu ujung pangkal cerito sila klik SINI atau SINI. Atok dah poie kodai Lenovo tu kat Senawang semalam, oklah. Not bad. Atok pun dah buat reseach kat tenet termasuk youtube. Bagiuh pansyen dia. Harga pun berpatutan. Tapi untuk makluman, apek kodai tu tak galakkan atok boli Acer. Apakah? Acer hanya nombor 1 di Malaysia. Tapi Lenovo nombor 1 di Asia pasifik. Lenovo adik IBM dan berasal dari US. Acer from Korea. Kalau ado permintaan, baru apek tu jualkan. Tapi dio koba kat atok, dio lobih suko pado Lenovo, Asus dan Apple. <---kau suko yang brand mahal-mahal je kan pek. Saje nak pancing aku.
Tapi atok pun dah tengok spec sumo brand, botolah. Lenovo, Asus, Apple is the most powerfull laptop nowadays. Harga pun ok ok lah. Atok tak condemn mano-mano brand wokeh. Sebenarnya pokok pangkal hati kito. Pandai jago, tahan lamo. So, keputusan untuk amik laptop Hp G42 380XT atau Lenovo Ideapad Z460 akan diumumkan esok. Special entry k. Mokasih bagi pendapat kat atok k. Cayang cucu-cucu atok!

10 ulasan:

zazaw berkata...

semoga kau monang tok !!!

diana amin berkata...

asus per citer lak harga dye tok?

ShaLLeyShaLina berkata...

haa ok le tu tok, tanya packik nuffnang apo yang x kono ngan blog pakcik ni...cek pilihN paparan iklan pakcik tu gak ye..adokah ianya papar iklan DEFAULT ATAU"Papar Iklan Berbayar" saje je nk inform kot2 atok salah pilih ko apo kan. den ni, berblogging sojak last year...pastu den biar blog den buek sarang labah2...lamo gak..pastu tetiba tgn gatal nak hapdet balik. update blog balik bulan oct baru ni, trafik masa tu hancus jgn ckp la tp den try maintain 100 uv sehari.eden toraiiiiiii...susah gak maklumlah blog cap ayam serama sapo eh nak tgk an.... tp blogger2 ni baik hati...tu le gunanya blogwalking.kito terjah blog diorang...diorang terjah blog kite balik..so up le trapik an...so, update le BIO kat nuffnang tu...tup2 bulan nov dahhh dpt BE...Alhamdulillah...banyak lak tu. setakat bulan 12 ni dah dpt 12 BE....ehhh pjg lak den komen....ahakssssa ampun tok...usaho tanggo kejayoan...haha(perosak bahasa T_T)

iniialahaku berkata...

atok2..sya xpndai nk ckap nogori ni..smala kita atok,sya ni siap membership status dari glitterati tukar jadi ordinary..mnala sya taw pa pe..huhu..dak baru blajarla katakan..

p/s : bnyk nau tjuk dlm 1 n3 ni yer tok

Suhami Ahmad berkata...

zazaw : Masinlah mulut zazaw tu...kolat pahit masam pun takpo...bilo monang nanti atok bawak sumo cucu2 atok naik ponteh..biar roboh ponteh tu

Suhami Ahmad berkata...

diana amin : Asus atok compare ngan lenovo, Asus mahal lobih rm300. Tapi grafik eh 1gb. Lenovo murah rm300 tapi grafik 512mb. Hp murah 100 dari lenovo tapi processor i3, lenovo i5. Esok atok bagi kato putus yo

Suhami Ahmad berkata...

ShaLLeyShalina : Lah hai...atok tukar iklan tu kepado default. Patutlah terpacak yo iklan nuffnang tu. Dah rugi sehari atok. K2 atok dah boto an dah. Mokasih ALina. Alah, samo yo ngan atok. Atok lagi lak. Daptar blog bulan mei 2009. 1st enrty januari 2010!!! tak nangis? Peh tu stop. Bulan soploh baru gatal samo cam Alina gak. Tapi bezo eh, stil tak dapek2 BE. Soodeh

Suhami Ahmad berkata...

iniialahaku : Atok pun kono banyak belajar laie ni. Sodih. Yang blog lain dah ke dopan, atok nun tersudut jauh laie. Xpo, samo2 kito berusaho yo

Haah, atok nak buek ringkas yang mungkin tu yang 4 enrty sekali publish. Atok memang tak sompek ha

haszuraidah ishak berkata...

good luck atok..

skang ni den guna macbook..tapi den lagi suka perisian windows..hehehe..

asus den pernah guna gak..rasanya sama je cam hp..agagaga..

Jom skodeng : Nak bagitau ni..

Suhami Ahmad berkata...

haszuraidah ishak :Yo ko...atok dah ado keputusan eh nak amik mano satu. Ingat an nak post arini. Tak mengepost ngepost. Tengoklah malam kang yo.

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis untuk berkongsi apo2 yolah dengan mereka di luar sana. Blog ini tidak mewakili mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri melainkan dinyatakan sumber diperolehi. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini. Terima kasih