Khamis, 9 Disember 2010

Seksa badan nak memilikimu

Tu dia. Kau jangan pikir lain ok. Atok seorang yang berhemah tinggi dan bertata susila. *Kelabu mata aku kejap

Nak memiliki sebuah laptop bukannya perkaro yang mudah. Dah banyak atok duk survey sanun servey sini pasal laptop. Sebolum ni atok guno Acer tapi ingin menyedekahkannya kepada adik atok. Bukan sobab atok kayo, banyak duit atau anak datuk ko apo ko. Sobab atok raso itu sebagai tanggungjawab sosial <-----cet! cakap jelah kau nak yang baru, kasi dia yang reject kan tok?

So, final list nya atok memilih antara Hp dan Lenovo.

Banyak gak maklum balas yang atok dapek dari kalian. Tengs! Tapi atok tak dapek lagi kata putus..Wwaa...Atok dah tengok model Hp tu. Comel. Harga rm1900 dan ado 12 free gift. Free gift boleh tahan. Atok raso hargo dalam rm100 kot. Ok fine, atok dah godek-godek Hp tu semalam. Boleh lah. Kalau nak compare spec, bulih tengok entry atok sebelum ni di sini.

Hari ni, atok cuba try test godek Lenovo pulak. Kebanyakan maklum balas galakkan guno Lenovo. Tu yang buek atok gigih nak survey tu. Atok tepon dia punya service centre branch, layanan negetif 5 bintang, terus atok tepon Hq. Itu minachi cakap dengan atok sambil makan maruku. Aiyo, dimanakah nilai profesional. Aku ngadu kat bos kau nanti baru kau menangis melutut merayu. Tapi atok amat berhutang body budi dengan dia sebab bagi no phone retailer di Somban.

Atok pun cuba try test tipon. Amoi angkat.
"Ooo, kejap aaa....you cakap sama itu salesman"
Pastu telefon dia mainkan lagu yang satu nada tu. Bingit telinga atok. Kalau kejap takpo. Lamo! Nasib baiklah telinga atok ni boleh menerima darjah desibel yang tinggi sama macam telinga anak gajah. Then, salesman angkat telifon. Usha punya usha. Yes! memang lenovo siri atok mention tu terbaru di pasaran, Harga pun rm2099. Ada 3 free gift. Tapi kalau tambah lagi rm200 ada banyak menatang dia nak kasi kat atok.

Kesimpulannya, malam ni karang atok bakar singgah kedai dia usha lenovo tu pulak camno.

12 ulasan:

zazaw berkata...

lenovo lah tokkkkk

✿Bloodberry✿ berkata...

ermmm dulu my CEO pn suggest Lenovo..
heheheh CEO tu walopon kami byk link ngn HP.. ehheheh atok wat solat istikharah insyaAllah dpt petunjuk.. amin...

haszuraidah ishak berkata...

olo..atuk bukak undian cpt sgt..hehe..lenovo tak pernah guna, hp pernahla..tp cam ramai yg suggestkan lenovo, maybe bgslah tu kot..

p/s : nnt den wat tutorial ek..

Jom skodeng :Mengenai CPC, CPM, BE & ME Nuffnang

EzzEddin berkata...

bagus la atok neh..
survey laptop dah macam survey umah,
tapi kan tok..saya pakai HP skang neh, memang tip top dan tak penah rosak...ikutkan survey atok tu lenovo lai baguih nak uat camno kan...saje memberi pandangan kat atok :)

ShaLLeyShaLina berkata...

kakhakah atok...jangan bakar kedai tu yea tok..."sobar...sobar" hahaha

Fxysche Nas berkata...

kte pakai compaq je
atok pakai la big apple!
ahaha..ehh...lptop apple tuww..
=D

Suhami Ahmad berkata...

zazaw : InsyaAllah zazaw....Keputusan undian berat ke lenovo ni....nanti an keputusan atok esok!

Suhami Ahmad berkata...

Bloodberry : Mokasih Bloodberry. Malam semalam atok ado poie kodai lenovo pulak. Keputusannya? nanti atok buek spesel entry yo

Suhami Ahmad berkata...

haszuraidah ishak : Haah, atok Hp tak ponah guno Lenovo pun tak ponah guno. Tu yang atok nak tanyo cucu2 yang ponah guno tu an

p?s : Nanti atok teghojah yo...

Suhami Ahmad berkata...

EzzEddin : Hihi, yolah laptop tu yolah nyawo jantung hati atok peh ni, tu yang kono sebey boto2 tu din..Ha, xpo2 atok terimo sumo pendapat...Atok nak pendapat yang ponah guno duo2 ni..

Suhami Ahmad berkata...

ShaLLeyshaLina : Ish, tak leh alina..kalau atok bakar habislah satu-satunyo retailer lenovo kek somban ni...

Suhami Ahmad berkata...

Fxysche Nas : Mahal tu Nas....atok dah sebey paling murah 3000++...

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis untuk berkongsi apo2 yolah dengan mereka di luar sana. Blog ini tidak mewakili mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri melainkan dinyatakan sumber diperolehi. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini. Terima kasih