Jumaat, 1 Oktober 2010

The game is start now!!!! (ADMIN_TINGGALKAN URL ANDA DI RUANGAN KOMEN POST INI)


 





Hadiah yang di tawarkan
1. Hadiah misteri untuk juara.....misteri???
2. Link exchange dengan Apo2 Yolah, hanya link juara sahaja!
3. Video The Official thriller  berkaitan blog anda di youtube untuk Top 30, Top 10 dan Juara
4. Gambar si juara akan menjadi ikon dan ditempel bersama-sama ATOK dalam main picture kat atas tu selama sebulan.
5. Banner exchange anda akan muncul di blog Apo2 Yolah untuk top 10.
6. Si Juara layak mendapat award banner dari Apo2 Yolah
7. Kontrak dengan Elite Modeling Agency.

Syarat-syarat ;
its simple,

1. Follow my networkedblogs dalam friendster atau blog ini atau kedua-duanya sekali.
2. Copy and paste my banner at your blog.
3. Tagged pada 3 rakan lain
Simple kan. Tapi kalau 3 benda ni xda, x layak. So beware k.




The game is start now!!!!
"one survivor, one model, and one ICON"

saya tagged pencarian Apo2 Yolah Next Top Icon ini kepada :




Apo2 yolah tok.......




SEBARANG KEMUSYKILAN, SILA KOMEN DI BAWAH


UPDATE INFO : Portfolio mesti ada gambar femes korang yo. Chaiyok2
* untuk contoh sample portfolio, sila klik DI SINI
*Kenapa perlu joint plak? Klik SINI 
*Contoh sample mingguan yang kena post based on tema. Yang ni temanya Pengalaman Kelakar. Gambar iringan pun mengikut tema. Tapi gambar anda
*Proses pengundian MACAM NI

36 ulasan:

Adyshariz berkata...

salam,

akak masuk ekou punyo contest ni hah..

link
http://ady-shariz.blogspot.com/2010/09/portfolio-games-is-start.html

tgklah apo yg patut.. macihh

Suhami berkata...

ada yg bagitahu atok kat shoutbox masih kurang jelas. Thanks for ur inform k

Camni, di Malaysia konsep penyingkiran ni macam penyingkiran akademi fantasia/imam muda/OIAM/Malaysian Idol dan sebagainya.

Tapi ini dalam konteks blogger. Atok akan buat pertandingan 10 finalist blogger untuk merebut tahta Apo2 Yolah Next Top Icon.

Apa tujuan pencarian ni? Its simple, just sekadar suka-suka. Kita pun boleh eratkan hubungan. Dan tambahkan lagi seri ruangan berblog. Atok cuba nak keluar dari kepompong pertandingan yang sedia ada. Atok nak cari kelainan

Tak susah sebenarnya, yang atok cakap stage tu cumalah kronologi cerita sehingga sampai ke pencarian ikon apo2 yolah yang terakhir. Bukan korang kena buat semua 6 6 stage serentak.

Untuk minggu pertama hanya perlu hantar portfolio (spt contoh atok lampirkan tu). Kalau terpilih, move la ke top 30. Then top 10. Week by week. Nanti atok bagi tips dari masa ke masa k. Jangan lupa klik pada label "Apo2 Yolah Next Top Icon" untuk maklumat lanjut.

Kalau apa2 kurang jelas lagi, bagi komen @ jerit kat telinga atok....eh kat shoutbox atok k

Gud luck k!

Suhami berkata...

UPDATE INFO:

Move to stage 1 now : For stage 1 before ending this 15.10.2010,

all u guys need to do is

1. Sent your portfolio with picture (example is attached above)
2. Link to Apo2 Yolah by copy paste the banner
3. Follow this blog
4. submit your URL to admin's comment column

That all

Suhami berkata...

@Adyshariz
Tq kak, nanti eden terjah blog akak...tungguuu

rome berkata...

atok ...saya nak masuk ..tapi dah baca atok punyer blog 10x pun masih saya tak paham ....plz ..i want to join ....go to storyofrome.blogspot.com ...macam kak di atas cakap..tgk la apo yang patut!!
http://3.bp.blogspot.com/_0zAzddNPSeY/S-KbRqYIEyI/AAAAAAAAABY/ui1CydxpknY/S240/DSC02243.JPG . Tgk ya!

Suhami berkata...

@rome
Rome kena buat entry macam biasa kat blog Rome. Tapi dalam entry tu cuma ada gambar, nama femes, umur, lokasi, pekerjaan, trade mark. Tu saje.

Cuba tengok contoh akak Adyshariz tu. macam tulah. Tapi akak tu x post gambar femes dia lak.

Isnin ni atok post contoh stage 1 k,
sbb sekarang ni line tenet berada di tahap membimbangkan. Atok out station.

Apa2 hanya buzz atok.

Suhami berkata...

http://anaknegori.blogspot.com/2010/09/apo2-yolah-next-top-icon_27.html

muffins Jue berkata...

Jue Join..
kalo de kurang..let me know ye atok..hehe

http://muffinsjue.blogspot.com/2010/09/apo2-yolah-next-top-icon.html

Suhami berkata...

@muffins Jue
Inilah entry yang atok maksudkan...so, jadikan rujukan yo....atok nak korang post an portfolio cenggini...check it out!!!

mama zharfan berkata...

complicated gak ni..
and bila melibatkan voting2 tu..
me tak ramai voters..
so good luck pd yg bertanding!

Suhami berkata...

@mama zharfan
its make more fun (alamak atok terspiking lak)....kan lain dari lain tu...undi tu hanya appear dalam poll atok. Undian juri awam (pembaca blog ni). Dan Undian juri tetap (tentera2 atok)...apa2pun mama zharfan doakan la mende ni termakbul ye

Suhami berkata...

Atok tolong paste kan cucu atok si rome punya link
http://storyofrome.blogspot.com/
(ni kena belajar lagi ni, nanti atok buat tuto k)

*cimOt* berkata...

atokkkkk oooo atokkkkk!!
ko denga tak??
i'm joining ur contest!!! check it out yawwww!!

http://akupunyepasalaaa.blogspot.com/2010/09/apo2-yolah-next-top-icon.html

rome berkata...

http://storyofrome.blogspot.com/2010/09/apo2-yolah-next-top-icon.html...
k atok..tgk ya!

NUR HIDAYAH berkata...

Hi atok..i rakan sekerja rome..paling cute paling nakal...ewah...hahahaha..actually dah buat gak blog tentang apo2 yolah next top icon, check it out blog i ok? TQ so much for the contest ;D

Suhami berkata...

cimot n rome : Approved
Nurhidayah : Await cu tak paste link kat sini? Paste supaye memudahkan atok dan kawan2 lain terjah k

Rama2Ungu berkata...

hoho..den tak do keberanian pulak nak jadi idol ni..den sokogn tang blakang yo lah yo....hehehe

Suhami berkata...

@Rama2Ungu
xpo...mokasih yo

AngahSayang2314 berkata...

apo2 yolah suhaimi oiii angah dtg sini nie jadi kawan jom kita tukar2 link jom kalau senang

hamzah ian berkata...

wa... contest

NUR HIDAYAH berkata...

http://inibelognonor.blogspot.com/2010/09/apo-apoyolah-next-top-icon.html...
k atok..tgk ya!

Faizal Fredley berkata...

ATOK EDEN NOK JADI ICO JUGOK BOLEH KO??? TAPI EDEN SUKO TIDO JO...

EDEN DOH JOIN NI..

http://faizalfredley.com/2010/10/06/apo2-yolah-next-top-icon/

AngahSayang2314 berkata...

mi angah dah kabo dah.. yg angah dah pon jd kawan ekau cubo ekau tengok eh...99 yo

farah diaz berkata...

atok...den nk jd gak icon ni...nntikan k~hehe..

Suhami berkata...

@hamzah ian
ha hamzah, moh la kito ramai2 memeriahkan upacara ni

Suhami berkata...

@AngahSayang2314
Angah, ese pun dh folo angah.Siap lotak link tu. Rajin2 la komen atok yo

Suhami berkata...

@farah diaz
Ha, moh dogheh..Tunggu apo laie farah...maso dh suntuk..hu2

Suhami berkata...

Memano yang gamba eh dah tepampang kek ateh tu, kiro eh dh komplit....yg x terpampang, kono semak balik syarat2 eh...gud luck pd sumo k

haszuraidah ishak berkata...

salam..

eden dah join..

http://myapeapeaje.blogspot.com/2010/10/apo2-yolah-next-top-icon.html

thanks..

Suhami berkata...

Secara rasminya telah ditutup

suzie rahman berkata...

hik2 bru bca2.ingt 12 mlm br ttp.sory kak has, suzie xsempat joined.gud luck sis.

NOOR FATIN berkata...

dah tutup ke? baru tgk :(

Suhami berkata...

@suzie rahman
Suzie : Atok dh tutup kodai. Xpe, insyaAllah kalau yang ni jadik, atok buat lagi

Suhami berkata...

@NOOR FATIN
fatin, alahai.....atok mintak maap sgt2....xpo, yang ni atok dulukan dulu...insyaAllah kalau jadik la menda ni, atok akan menyusul cycle 2 akan datang.....

Farah Soraya Bt Sukarno berkata...

assalammuailaikummm. . atokkk . .ohhh ..atok ...
(mcam upin n ipin ) hehehe
erm . stage 1 nieh da ta buleh join ka ?

Suhami Ahmad berkata...

@Farah Soraya Bt Sukarno

ANTI cycle 1 ni dah closed. Sekarang ni dah peringkat final dah Fara n bakal diumumkan minggu depan. Xpe, kalau atok ada rezeki kita open Cycle 2 ok!

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis untuk berkongsi apo2 yolah dengan mereka di luar sana. Blog ini tidak mewakili mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri melainkan dinyatakan sumber diperolehi. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini. Terima kasih