Jumaat, 12 Oktober 2012

Pengalaman Bercuti : Pengalaman Menarik Langkawi Episod 3

Dah nak masuk episod ketigo dah. Agak-agak ecah bosan tak dongan entry percotian atok kali ni?. Takpo, kalau bosan atok tak bulih buek apo, kalau eksited nak baco tu silo bagi topukan untuk diri sendiri kerano masih setio bersamo atok. Gitoo.

Episod 1 : Bas double decker
Episod 2 : Naik Feri
 
Baiklah, atok dan team travel dapek van sewo untuk ke destinasi selanjutnya. Abam tu bawak kami ke jeti kecik untuk ke sebuah pulau. Pulau apakah ittew, silo baco sampai abis.

ni maso dalam van nak ke jeti kecik. ko jangan tenung lama-lama. haku cukup menyampah gambo ni
Pastu, kami kono tunggu kat jeti kecik tu agak lama tau. Mau hampir 2 jam. Pasalnya kebiasaan orang kat situ akan hangkut orang beramai-ramai naik bot sampai penuh, barulah bot akan bergorak. Naik panas bontot masing-masing melampiaskannya di pinggir batu. Dah lah cuaco bahang. Masing-masing berair. Nasib baik ado orang belanjo eskrem koneto

Ko tahu, maso atok dalam bot tu, atok telah diserang gangguan seksual. Atok telah dipaksa noda. Gitoo.

Hamek kauuuu!...atok tak taulah dia nak tayangkan dada atau emasnya tu. Nasib baik atok lesbo. eh!
kejap dia tunduk2 betulkan beg plastik baru lepas soping kat kaki dia tu. Kejap2 telek. Ntah apa dia telek dalam beg plastik tu. Kena katarak atok maso sepanjang perjalanan dalam bot tu. Seksaan itu berakhir saatnya tibo di sebuah pulau. Di sebuah perkampungan tu, kami bertujuh terus pose anggun di tepi jeti berlatarbelakangkan panorama yang indah. Gunung-ganang keliling, air laut kehijauan, pepohon kelapa melambai-lambai di tepi pantai perkampungan. Memang asyik Ecah.

Dari kiri Intan, Ana, Azizi, Kamil dan Heriza...pose santek di tepi jeti..anggun tak??..atok dah terjon laut!

Lepas ja sampai di jeti, kehadiran kami di sambut oleh Mak Cik Awe merangkap tuan rumah tempat kami menginap sepanjang ompek hari nanti. Mak Cik Awe fully covering wokeh. No ruangan air cond di tengah-tengah! No no no. Mak Cik Awe ni mak hangkat atok. Mak Cik Awe jemput kami naik motor untuk ke rumahnya. Atok ngan budak2 laki lain jalan kakilah. Sambil2 tu pose titanic sepanjang perjalanan. Oh yo, lupo pulak atok nak memperkenalkan perkampungan yang atok dodoki sekarang. Nama kampung itu adolah...



Kampung selat Bagan Nyior!!!...terlotak di pulau dayang bunting


Haa....sebaik sajok sampai ke kampung tu, Mak Cik Awe terus menunjukkan skill memasaknya untuk makan tengah hari. Ya Allah, lauk-pauknya memang enak-enak. Sogar dari ladang. Ado hudang, ado sotong, ado ikang, ado ulam-ulaman, ado macam-macam! Atok tambah 2 pinggan!...Tak cukup pinggan tambah lagi sedulang!

Inilah mak cik awe di samping hudang segar...nampak naluri keibuan kan...Rindu mak cik Awe

Lopeh yo makan tengah hari tu, kami membungkang rehat sebentar. Potangnya Mak Cik Awe ajak poie ke Pulau Tuba yang terlotak bersebelahan dengan Kampung Bagan Nyior. Sebenarnya aktiviti kami untuk hari pertamo tu cuma rehat-rehat di pulau sajok. Malas nak ke Pulau Langkawi. Tema percutian kali ini pose Ombak Rindu sobab maso tu top cito nih. So aktiviti percotian banyak bermain dengan unsur semulajadik. 

Antaro pulau dayang bunting dan pulau tubo ada dihubungkan dengan sebuah jambatan lingkungan 200 meter. 

Ini pemandangan dari jambatan. Santek kan. Macam lukisan Leonardo Da Vinci katanya.
Okey2, atok malas nak tulis panjang2 segala. Pasal dah pukul 1.15 pagi nih. Mata hitam pun dah tak nampak. Pasal 99% dah dikuasai bebola mata kaler putih. Kucing-kucing atok pun dah jeling tajam mintak didodoikan tido. Ado laie kesinambungannya nanti. So, apakah aktiviti kami di Pulau Tuba ittew? Apakah yang kami jumpa? Apakah tempat menarik yang ado kat situ?Nantikan episod seterusnya nanti....dushhhhhhhh...dushhhhhhh....keceppperrrrrr

Episod 4 : Power Rangers

12 ulasan:

Diyana berkata...

bagus2 teruskan bercerito sobab acik bercadang nak bercoti kek sano tahun dopan ala2 honeymoon!

KuNanGKuNanG berkata...

sy rase kan tok, yg menodai pandangan atok tu bukan wanita tulen la..he3...

next n3 tunjuk gambor makanan yg cik awe masak tu ye tok..

dya bunga berkata...

cantiklah pemandangan kt jeti tu..apasal atok cpt sgt terjun laut..haha

ஜ miss klanika ஜ berkata...

langkawi memang sangat mempesona .

teacher bonda berkata...

TB belu penah g tasik dayang bunting..kena singgah gak ni lenkali..

Suhami Ahmad berkata...

Diyana : Wahh..huntunglah acik!!

Suhami Ahmad berkata...

KuNanGKuNanG : Haishhh...wanita tulen tu...ado anak eh tu...tapi anak eh fully covering...hihi

Suhami Ahmad berkata...

dya bunga : Atok seharian tak mandi...erk

Suhami Ahmad berkata...

ஜ miss klanika ஜ : Tempat paling cantek atok pernah p setakat nih

Suhami Ahmad berkata...

teacher bonda : Tak rugi kalau singgah..memang santek!

Sham berkata...

ujung taun ni kompom...aku kan kesana jua...

Suhami Ahmad berkata...

Sham : Hah....lai lai lai...

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis untuk berkongsi apo2 yolah dengan mereka di luar sana. Blog ini tidak mewakili mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri melainkan dinyatakan sumber diperolehi. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini. Terima kasih