Isnin, 8 Oktober 2012

Pengalaman Bercuti : Tempat menarik di Langkawi

Tiber-tiber atok terimbas kembali saat percotian masa lalu. Feeling ombak rindu katanya. Percutian ke Langkawi. Maso tu atok naik bas. Dah lamo atok tak naik bas. Naik bas double decker. Itu pestime atok naik bas dua tingkat. Gayat tak gayat kata ko. Mula-mula tu takutla kan. Buatnya bas ko tu buat drift selekoh maut. Tak meninggal aku masa tu??

maso nak boli tiket seminggu sebolum, dah usha nak naik bas apo


Ok fine. Atok naik bas ni bas double decker durian tunggal. Ke durian burung?. Ok fione, durian tunggal tu sebuah nama tempat di Melakau!  -__-'

Maso tu atok pergi Langkawi malam. Berjimba dongan rakan sekerja katanya. Atok naik bas ni sangat seleso dan sonyap sepanjang perjalanan. Cumo eh yang atok tak berkonan, dio pasang pendingin hawo kuek bona sampai mencucuk ke tulang hitam. Err...tulang kaler itam ko?...

muko jakun tak ponah naik bas dabel deker
Haaa...maso dalam bas tu, boleh dibilang dongan jari destinasi berhenti nak terkoncing bagai. Bas tu tak suko-suko berhenti. Yelah kalau sumo orang nak terkoncing setiap 1 kilometer perjalanan, alamat tahun 2020 baru ko sampai langkawi. Mano yang tak tahan tu, silo bawak pempers anak ko lebih.

Kami bertolak dari Terminal 1 somban jam 11 malam. Sampai yo di perhentian mana ntah atok dah lupo. Sahab perdano ko apo. Ke inspekter sahab. macam tulah. Perhentian kat kedah sana. Atok sampai subuh. Pastu solat mandi segalo, kami pun terus naik bas lompat-lompat tu. Ko tahu, atok gayat naik bas tu. Dio ado konduktor bas! Kali terakhir atok jumpo kondoktur bas maso atok sekolah rendah dulu. Rindu nak jumpo uncle kondukter. Kekdahnya.

atok sempat snap gambar '44 penumpang' tu yo....


Kat sana dia panggil sen tu kupang. Pakcik tu kata seringgit lima kupang. Atok ingat kan kupang yang sejenis haiwan laut eksotik tu. Ke namanya kepah?? Ok, malam-malam ni aku dah nyanyok. 

Ok, lepas tu bas tu berhenti kat pelabuhan feri kuala kedah. Itu pestime atok sampai sana tau. Maso tu ramai sangat orang beratur nak beli tiket ferari....tiket FERI...nasib baik kami dah siap booking tiket awai2. So tips untuk ecah kalau tak mau beratur beli tiket, sila booking awai2 na....

tengah-tengah sibok nak bercoti pun aku sibuk nak hapdet blog....betapa sayangnya atok kat ecah tau.....phuihhhh!


Nak tahu kisah selanjutnya?.....ha nantikan episod akan datang yo.....atok nampak bantal polok yo ni...papaiiii.....zzzzzzzzzzzz......kroihhhhhhhh..

Episod 2 : Naik Feri



12 ulasan:

inche hlovate berkata...

amboiii..ole2 jgn lupo yo tok

teacher bonda berkata...

lamanya TB x jejak langkawi. last g time hanimun 5thn sudah..bestnyer!!!

KuNanGKuNanG berkata...

sy ni taun dopan br plan gi langkawi..nk sediakan duit jota2 dulu tuk shopping.kikiki

Novelgurl berkata...

kUPang.Oh! kupang.

Suhami Ahmad berkata...

inche hlovate : Iashhh...ole2 apo...atok dah lamo poie ni, baru nak post...hihi

Suhami Ahmad berkata...

teacher bonda : Wah gitooo..5 tahun??

Suhami Ahmad berkata...

KuNanGKuNanG : Tu deh...berjuta2 lemon

Suhami Ahmad berkata...

Novelgurl : Hik hik

dya bunga berkata...

ole2 utk dya xde ke tok?hihi

Suhami Ahmad berkata...

dya bunga : Atok dah poi bulan 2 aritu

Nur Lavender berkata...

atok..rndunye nak nek bas kat sahab perdana tu..pastu bas lompat2 tu benti kat pekan rabu dgn jeti kuala kedah kan..hrga bas tu singgit dua kupang..:))still ingat lg..

Amsyahril Syahril berkata...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Saya mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445 ( WhatsApp )
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.