Rabu, 10 Oktober 2012

Pengalaman Bercuti : Pengalaman Menarik Di Langkawi Episod 2

Tu dia. Bagi sesapo yang nak skodeng episod sebelum ni sampai mata keluar ketumbit, silo skodeng

Episod 1 : Bas Double Decker

Okey bebeh, kito sambung laie kisah percotian atok satu maso lalu. Sajo nak feeling kenangan terindah kekdahnya. Haritu atok berhenti takat mana ek?...ok2, takat didih tunggu kedatangan feri.

Memandangkan kami dah siap-siap tompah tiket awal-awal, so kami diberi kelebihan bertolak awai. Kalau nak ikutkan itu pestime tau atok naik feri. Haku ni manjang pestime ke kan. Masa masuk tu atok naik feri yang saiz sederhana yo. Dalam tu agak usang dan sompit sikitlah. Puas atok cover perut atok untuk masuk celah-celah tempat duduk hujung sekali. Nasib baik saiz pinggang atok 31 hinci setengah. Motep bagitau??

ini barisan ahli jemaah yang hodir dalam trip kali tu....mana atok??

atok hujung sekali yang paling gedik tu...ko nampak tak?
Jap2...haku kasi zoom 8 kali....

Comel kan??....Agak-agak berapa kali ko nak kasi lempang kat jantan ni?....Phuihhhh...
Pastukan, atok pun melayan perasaan dalam feri tu sambil pandang luar. Mulo-mulo atok nampak feri-feri kat pelabuhan tu. Pastu dah depan sikit atok nampak laut dan ombak. Hujung lagi depan atok dah nampak laut tu warna biru pekat. Atok takut laut. So, atok pun terus tak pandang luar tingkap lagi. Ngadap je seat depan muka aku tu. Layan punyo layan, akhirnya atok pun terlolap dibuai mimpi. Mimpi ker??

Sodar-sodar yo dari mimpi, atok bau masam. Atok syak mesti ado orang yang muntah dalam feri ni. Pastukan atok rasa leher atok dah tegang urat. Raso macam lamo sangat atok dalam feri tu. Tak silap atok sekitar 2 jam atok duduk dalam feri tu. Suasano yang senyap tadi dah macam hiruk sikit. Agaknya orang lain pun dah bangun dari tido. Pastu atok toleh la kat kawan-kawan yang lain. Masih lagi diulit mimpi sambil mulut masing-masing ternganga.

Atok laju-laju toleh ke luar tingkap. Air laut yang biru pekat tadi dah tukar warna hijau. Atok dikelilingi  kepulauan yang banyak dan nampak indah sekali. Raso macam di satu tempat yang lain. Macam kat Langkawi. Er...maksud atok, macam di sebuah tompek yang sangat indah macam alam kayangan. Sungguh cantik ciptaan Allah S.W.T....Bukan S.A.W ye MizzNani...opss...

santek kan....walaupun ombak terpercik percik kat tingkap feri, tapi tak mematahkan semangat atok untuk melihat ke luar....gitooo

Pastu atok nampak helang banyak sangat terbang kat situ. Tiba-tiba tak jauh dari situ atok nampak helang sangat besar!...Ooo...patotlah  tugu helang rupanya...Situ pun ado kapal-kapal mewah, feri-feri dan bot-bot kecil. Cantik sangat sampaikan atok tak dapat nak gambarkan camna...

yang kanan tu namanya Ahmad Dhani...yang kiri tu namanya Randy Pangalila...yang tengah tu pandalela renong...*kipas roboh
Keluar-keluar je dari feri, masing-masing terus bersusun buat aksi wajib....posing...pose punya pose, pastu atok dan kawan-kawan ni tadi terus cari van sewa untuk ke destinasi yang seterusnya. Ke manakah ittew? Nantikan episod seterusnya....Papaiiii.......zzzzzzzzzzZzzzzzz...Kroihhhh......




psssst, nak habaq mai ni...Eqbal Zack blogger pemes tu like status fb atok tau....kau hado??*matiler, i riak
yang bawah komen tu Ucu atok...leh usha blog dia kat [SINI]

Episod 3 : Jumpa Mak Jemah

16 ulasan:

Lelaki Ini berkata...

aku tak pernah g langkawi lagi..adoyai!!!!

Suhami Ahmad berkata...

Lelaki Ini : Poie...rugi tak poie tau

Aziela berkata...

Tok, akak konpius. Ini maso yang ko monotap kek homestay kek pulau apo ntah namo eh tu ko?

dya bunga berkata...

bestnya pergi langkawi..hihi..bkn nak ajak dya..

Salwa berkata...

Gi Langkawi baru saya faham cerita Mahsuri tu. So legend.

Novelgurl berkata...

uyoo.best2.

KuNanGKuNanG berkata...

atok nia asal habis wat n3 je tdo...xdo kojo lain ke tok..he3..

cumil ahmad dhani tu..tp atok lg cumil 10x ganda dr dia.kikiki

eqbalzack berkata...

hahaha...ada terselit nama EZ tu. tak femesnya bro...biasa2 je.

-eqbalzack-

umie mia berkata...

wah2 meriahnye coti2 msia.. ummie tahun ni tak bercuti lg dengan mia huhuhu

Suhami Ahmad berkata...

Aziela : Yang tu ler kak

Suhami Ahmad berkata...

dya bunga : Ini kisah lamo dya...hihi

Suhami Ahmad berkata...

Salwa : Atok pun samo :)

Suhami Ahmad berkata...

Novelgurl : :D

Suhami Ahmad berkata...

KuNanGKuNanG : Cumil kewww?

Suhami Ahmad berkata...

eqbalzack : hahah....x kire...nak cakap EZ pemes gak :P

Suhami Ahmad berkata...

umie mia : Atok tahun ni stop dulu ler kot

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis untuk berkongsi apo2 yolah dengan mereka di luar sana. Blog ini tidak mewakili mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri melainkan dinyatakan sumber diperolehi. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini. Terima kasih