Ahad, 14 Ogos 2011

Wanita Akhir Zaman ; Rasulullah Menangis Siri 2



** Gambar-gambar di sini penting untuk dijadikan contoh yang perlu dijauhi bagi wanita-wanita Islam yang lain, bukan bertujuan untuk memalukan dan sebagainya. Ambil iktibar.

Jangan lucahkan baju kurung anda




Pilihlah fesyen yang dihormati dan dan dimuliakan




Pakailah baju labuh ketika di luar rumah




Legging ketat mencemarkan maruah wanita bertudung




Wanita islam tolong hentikan menempah baju kurung yang jarang!



Wanita tolonglah pakai baju yang labuh menutup punggung




Apa maklamat sebenar fesyen muslimah? Untuk tayang kecantikan ke?




Dalam islam memakai pakaian yang ketat itu tidak boleh!




TIDAK SALAH BERFESYEN, TETAPI JAUHKAN DIRI DARI PAKAIAN YANG JARANGSENDAT, SINGKAT DAN KETAT.

APAKAH PAKAIAN YANG MEMBEZAKAN SEORANG WANITA YANG DIPANDANG DENGAN RASA HORMAT DAN SEORANGWANITA YANG DIPANDANG DENGAN PENUH NAFSU SERAKAH ? MANA SATU PILIHAN ANDA ?

Setelah Membaca Blog Ini, Insyaallah Saya Akan Menegur Dan Memastikan Ahli Keluarga, Ibu, Adik dan Kakak Perempuan Saya, Kawan-kawan Wanita Saya Tidak Akan Memakai Jeans Sendat, Baju Singkat, T-Shirt Sendat dan Leggings Di Khalayak Ramai Demi Maruah Mereka



Psikologi

Niat utama penulis adalah untuk menegur dan menasihat wanita-wanita Islam kita, tetapi mungkin bagi segelintir pihak ia kelihatan 'keras' dan 'terus-terang'.Namun, motifnya satu iaitu untuk MENDESAK wanita-wanita Islam menjauhkan diri dari fesyen-fesyen mencemarkan.

Sumber grafik di blog ini adalah hasil carian di ruang-ruang internet.

Gambar-gambar di dalam blog ini bukan bertujuan untuk mengumpat mana-mana individu. Sebaliknya, penulis memikirkan perlu untuk meletakkan bukti-bukti yang bersifat realiti supaya pembaca-pembaca jelas dan faham akan mesej yang cuba diperjuangkan blog ini dan untuk membuktikan bahawa penyakit aurat ini adalah benar-benar berlaku di dalam masyarakat Islam. Dari segi kebekersanan penyampaian mesej pula kita tidak dapat menolak bahawa gambar-gambar adalah lebih mudah difahami dan diingati berbanding kata-kata. Ambil pengajaran.


Maksudnya : “Sampaikanlah (apa-apa yang telah kamu perolehi) daripadaku walaupun hanya sepotong ayat”.
(H.R
. Bukhari)

Bantulah kempen ini.


20 ulasan:

Zie berkata...

as salam

good article....idup atok

say to easy=) berkata...

nice info atok

IMANSHAH berkata...

hak jantan pun ape korangnya, banyak benor dedah dada ngan lutut

::siti norbaiti:: berkata...

terima kasih atok sbb buat entry ni..sy sgt setuju..
lagi 1 atok,

Dari Usamah bin Zaid r.a. berkata: Rasulullah saw bersabda, “Aku berdiri di muka pintu syurga tiba-tiba kudapatkan kebanyakan yang masuk syurga adalah orang-orang fakir miskin sedangkan orang-orang kaya masih tertahan oleh perhitungan kekayaannya dan orang-orang ahli neraka telah diperintahkan masuk neraka maka ketika saya berdiri di dekat pintu neraka tiba-tiba kudapatkan kebanyakan yang masuk ke dalamnya adalah orang-orang perempuan.”
(HR Bukhari – Muslim)

blog-tips-kurus berkata...

aurat wanita selalu diwartakan. diharap aurat lelaki yang sangat simple itupon dijaga sebaiknya.. ;)

Suhami Ahmad berkata...

Zie : Salam. Sekadar perkongsian bersama =)

Suhami Ahmad berkata...

say to easy=) : Mekasih ste =)

Suhami Ahmad berkata...

IMANSHAH : Nak2 yang pakai boxer je tu...memalukan

faiz berkata...

jagala aurat kita..

Suhami Ahmad berkata...

::siti norbaiti:: : Atok setuju. Walaupun kebanyakan penghuni syurga itu ramai perempuan, tapi kena ingat.....penghuni neraka pun ramai perempuan.

Suhami Ahmad berkata...

blog-tips-kurus : Haa..lelaki2 di luar sana.dengar btk kata apa tu...walaupun aurat kita simple, tapi susah nak jaga kan??

Suhami Ahmad berkata...

faiz : Moga kita selamat dunia akhirat

amry berkata...

sifat manusia ni memang suka menunjuk2..emang bukan semua kan....
kalau pakai baju kurung pastu pakai tudung yang berfesyen tapi tutup dada kan cantik..manis jer

RojakPunya.blogspot.com berkata...

banyak pompuan skrg pakai tudung sebab fesyen

umie mia berkata...

peringatan yang baik untuk semua wanita..

liyana berkata...

malu sy tgk tok...
hmm..napela nk pkai cenggitu

Suhami Ahmad berkata...

amry : lagi sopan kalau macam tu

Suhami Ahmad berkata...

RojakPunya.blogspot.com : Selagi dia tutup aurat takpa...ni ada yang belit kepala ja...dada open

Suhami Ahmad berkata...

umie mia : Untuk kita semua =)

Suhami Ahmad berkata...

liyana : Diorang pikir itu ikut peredaran masa...walhal dah macam zaman jahiliah

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis untuk berkongsi apo2 yolah dengan mereka di luar sana. Blog ini tidak mewakili mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri melainkan dinyatakan sumber diperolehi. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini. Terima kasih