Khamis, 24 Februari 2011

Mengaku salin klip video seks Ariel

Anggit Gagah Pratama

JAKARTA – Seorang pemuda, Anggit Gagah Pratama mengaku bahawa dia secara tidak sengaja menyalin klip video seks yang menampilkan lelaki mirip vokalis kumpulan Peterpan, Nazriel Irham alias Ariel sedang melakukan hubungan seks, lapor akhbar KOMPAS.com semalam.

Dia merupakan saksi defendan dalam kes penyebaran klip video lucah seorang lelaki mirip Ariel bersama selebriti, Luna Maya dan klip video yang menampilkan lelaki mirip penyanyi tersebut dengan hos televisyen, Cut Tari.
“Saya ikut terheret ke dalam kes ini. Sebenarnya, klip video itu diambil oleh saya tanpa disengajakan. Kalau tiba-tiba video itu ‘meletup’ saya tidak tahu,” kata Anggit dalam satu sidang media di sini kelmarin.
Menurut Anggit, dia sedang mencari beberapa gambar-gambar di komputer peribadi milik Reza Rizaldy alias Redjoy (RJ) iaitu saudara sepupunya yang kini turut menjadi tertuduh dalam kes penyebaran video-video seks Ariel.
“Waktu itu, saya menggunakan komputer Redjoy di Bandung, di tempat saudara saya. Ketika itu, saya secara tidak sengaja menyalin gambar dan tidak menyangka akan mendapat klip video itu. Saya tidak tahu bila saya telah menyalin klip video Ariel,” katanya.
Menurut Anggit, dia kemudian menyimpan klip video tersebut tanpa memuat naik di Internet.
“Saya tidak pernah memuat naik. Saya cuma menontonnya sebelum ia disimpan,” katanya.
Peguamnya, Yulius Setiarto, menegaskan bahawa Anggit benar-benar tak sengaja melakukan hal tersebut.
“Anggit secara tidak sengaja mendapatkan fail klip video Ariel ketika menggunakan komputer di kamar Redjoy. “Anggit menggunakan komputer itu untuk mencari gambar tugas kuliah. Dia cari gambar, lalu tekan CTRL+A, sebelum menyalinnya ke dalam cakera kerasnya” jelas Yulius.
“Sehingggalah video itu tersebar, Anggit tidak menyangka kalau sumbernya (penyebaran klip video itu) itu berpunca daripada dia," tambahnya. - Agensi

Ulasan Atok : Boleh cayer ke tu? Time tulah nak cari bahan assigment, yo tak. Itulah, sepandai-pandai babun melompat akhirnya jatuh ke tanah juga. Babun ke tupai? Ok, atok dah banyak kali melihat isu ini keluar yang melibatkan artis. Bukan artis pun pandai-pandai nak jadi artis porno. Baik suami isteri apatahlagi yang belum bersuami isteri. Kalau dah miang sangat tu, kahwin yolah bagi yang belum berkahwin tu. Cer tengok citer "Begitukah Cinta" malam tadi. Ha, kan dah kawen hero dan heroin tu. Takut nak bermaksiat bagai kan. Dah tu, kalau dah kahwin, jangan pulak kau pegi buat DVD peribadi pulak. Kang kok anak-anak/sedara mata/keluarga/kawan/atok tertengok.....siapa yang susah?
Mereka dan keluarga mereka juga.....Haish...donia-donia...

20 ulasan:

kyo_9 berkata...

bak kata pakar psikologi.. manusia suka menyalahkan keadaan sekeliling daripada menyalahkan diri sendiri bagi menutup kesalahan..

d_tieah berkata...

Sape lah yang nak mengaku kan..
Hahahaha..
Tikam taik sembunyi tangan..


Entry Terbaru: Masturah Abu Bakar Sangat Popular Dari Ben Ashaari

Pirate berkata...

bengong jugak org yg jd pelakon utama tue kan Atok. Kita penonton jer.. tgk jer apa yg ada depan mata neh

AngahSayang2314 berkata...

heheh entahlah tak tahu sapa betul sapa salah yer tokk

KUREKURE COMEL berkata...

kdg2 mina pelik gak...apsal nk pegi rakam2...dosa satu hal..
bila dah rakam...skali kantoi..
perhhh...malu tu...


so bila nak buat maksiat...ingt tuhan byk2..

Cik Rimau berkata...

tipu je tu.. lg satu yg dah buat maksiat tu pon 1 hal jugak.. dah la buat dosa, g rakam la pulak.. bengong tol..


ps : rimau pon tgok cite tu.. suke.. best jugak.. hehe

Suhami Ahmad berkata...

kyo_9 : Baling batu sorok tangan. Boto tak gak eh pribahaso atok tu waghih?

Suhami Ahmad berkata...

Pirate : Last2 dapat 'pelakon terbaik indonesia"...waaa

Suhami Ahmad berkata...

AngahSayang2314 : Hanya Allah yo tahu. Nanti kat padang mahsyar kita saksikan beramai-ramai

Suhami Ahmad berkata...

KUREKURE COMEL : Niat asal untuk koleksi peribadi. Last2 koleksi 1dunia!

Suhami Ahmad berkata...

Cik Rimau : Ha?!!! Cik Rimau tengok cita mana? Peterporn atau "Begitukah Cinta"?

larikkkkkkkkkkkkkk

Cik Rimau berkata...

Atok ponah x makan penampo arab?? Haha.. Hamboi2.. Sodap2 ati je kate Cik Rimau tgok benda xsenonoh tu.. Cik Rimau tengok begitukah cinta la tok.. Sweet tol.. Haha.. Ade satu part tu, katil patah.. wakaka

Suhami Ahmad berkata...

Cik Rimau : hihi...ala, atok main2 yo. Atok tahu Cik Rimau baik. Haah, sebelum ni atok kurang minat sangat cita2 melayu camtu, tapi presepsi atok berubah sojak nengok cito cinta chanduri

Cik Rimau berkata...

Haha.. Takut la tu.. Cik Rimau pun kdg2 ag suke pilih tgok cite omputih drpde cite melayu.. Tapi kalau ada citer melayu yg betul2 boleh buat Cik Rimau suka, Cik Rimau tengok la.. cite cinta tu pun Cik Rimau layan gak.. best.. hehe

Suhami Ahmad berkata...

Cik Rimau : Atok sebona eh tak suko tengok tibi langsung tau. Wayang pun jarang poie. Tapi lately atok suko pulak cito melayu, korea, omputih pun best gak kadang2....dah tuo2 selero berubah katakan

Cik Rimau berkata...

Cik Rimau plak asyik dok umah je. Tak tau nak buat pe. Kalau x ngadap laptop, tgok tv jela jawabnye. Cik Rimau dulu suke tgok wyg. Tp skrg dah jrg.. Malas plak. Main download je. Hehe. Cik Rimau suke gak korea. Omputih dgn melayu, Cik Rimau suke citer antu, penyiasatan and medical.. best woo.. haha.. yg lain2 tu layan bile xde citer je.. kih3

Suhami Ahmad berkata...

hihi...wah, macam mano nak dunload..meh la ajar atok...atok tak tahu dunload muvie selain youtube....korean ke, malay ke

Cik Rimau berkata...

atok ooo atok.. berlambak la tok.. melayu and omputih mmg byk.. sllu cik rimau download kat www.sypok.org.. kt sni kne daftar and kdg2 server die mcm hampeh sikit.. Kalau getmovie.blogspot.com ag senang.. direct je.. and ade byk jenis movie.. korea cik rimau xpasti sgt.. kalau nak tgok online ade la cik rimau jumpe.. www.mysoju.com

Suhami Ahmad berkata...

Wah, ini emang nya kaki dunlod ni..hihi..mekasih tau bagi link tu. sonang2 atok nak dunlod gak

Cik Rimau berkata...

adeh.. xprsan lak ade typing error.. www.syok.org .. hehe.. bukan www.sypok.org.. xdela smpai dpt title kaki tu tok.. huhu.. cik rimau donlod bile ade cite best je.. lau x, malas den nak donlod.. donlod kat dua laman web ni ag best.. xmcm youtube.. youtube kne donlod byk2 tok.. and pendek2 lak tu utk stp yg dikerat tu.. sgt xbest.. hehehe

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis untuk berkongsi apo2 yolah dengan mereka di luar sana. Blog ini tidak mewakili mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri melainkan dinyatakan sumber diperolehi. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini. Terima kasih