Rabu, 23 Februari 2011

Reunion

Semalam atok mendapat satu mesej. Mesej dari Linda, kawan satu kelas atok maso tingkatan limo dulu di SMK Seri Perpatih. Lamo dah tak jumpo korang, rindu pulak. Linda ado mention kat atok dio nak buek reunion. Berikut adalah perbalasan mesej antara atok dan Linda.

Penunjuk : Linda
               Atok
"Askum suham aku ni linda. kitowg nak wat reunion ko nak joint x"
"Nak! nak! bagi detail" 
"Tempat ade dah time je xde myb hujung bulan 4 kot insyaAllah ko kumpul budak laki leh tak nanti ko suruh diowg contact aku. Ada no phone Tipah ngan Eton tak?"    (nama makcik disitu)
"Aku dah contact budak laki. Fazrul, Apis ngan Sharil yo dapek. Yang lain pending @ tukar nombor. Buek kat mano?" 
"kat Ilham resort kat PD byr kit x kisah kan?" 
Tak lamo pastu atok dapat tagged wall dari kawan atok si Masliza. Atok salin tempel je kat sini ek.


Juga...
Yang ini pulak untuk reunion form 6 maso atok belajar di Tuanku Muhammad School...


Yang ni pulak bakal reunion maso atok menuntut di Politeknik Port Dickson dolu...


Maknanya....ado 3 incoming reunion tahun ni.....Pertengahan tahun ado duo dan hujung tahun ni ado satu...atok terpaku atas kerusi sambil membelek-belek dompet atok.....dan terus...










11 ulasan:

AngahSayang2314 berkata...

atokkkk kalau lama tak jumpakan...sesekali jumpa best tauuuuuu

KUREKURE COMEL berkata...

termenung sebentar...kihkihkih..
takpe tok...sempat lg tu simpan duit....

Cik Rimau berkata...

haha.. sian atok.. pergi dekat2 jela tok oi.. xyah la jauh2.. nnt susah kengkawan nak dtg.. cik rimau ni kalau ada reunion terpaksa la balik perak.. haisshhh

Suhami Ahmad berkata...

AngahSayang2314 : Itulah ngah. Lamo tak jumpo memasing. Agak dalam 7 keturunan dah

Suhami Ahmad berkata...

KUREKURE COMEL : Waaaa....chaiyok2...atok kono menabung start arinih!

Suhami Ahmad berkata...

Cik Rimau : Itulah. Atok dah out of budget nih. Larikkkk

Cik Rimau berkata...

haha.. ape la tok ni.. sume buat ujung bulan kan.. kan time2 gaji je tu.. hehe

Cheqna berkata...

memang seronok bila reunion dgn kawan2 lama ni..tak abis cerita..hehe..have fun nanti ye!

sempat lagi tu simpan duit..sesekali atok kena ikat perut, tak pe kan, kan?

:-)

Suhami Ahmad berkata...

Cik Rimau : Memanglah time gaji Cik Rimau. Tapi ujung bulan makan meggi..huhu

Suhami Ahmad berkata...

Cheqna : Haah, memang seronok tu. InsyaAllah Cheqna, kene ikut porut ni...hihi

faiz berkata...

sibuk reunion atok lopeih ni..dah dekat dah ni...dah kupul duit ke blom..

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis untuk berkongsi apo2 yolah dengan mereka di luar sana. Blog ini tidak mewakili mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri melainkan dinyatakan sumber diperolehi. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini. Terima kasih