Rabu, 5 Januari 2011

Kelemumur

Cu tahu tak apo itu kelemumur?
Ha...yang ni atok cilok dari wikipedia eh. Kelemumur adolah [klik sini]. Tu dia. Sekarang ni atok dah diserang kelemumur yang dasyat. Dulu masa alam remaja rambut atok clean and clear yo. Bukan yo kelemumur, uban, rambut gatal, kutu sumo takdo. Tapi sejak setahun duo ni, atok sering je dilanda masalah kelemumur. Tensenlah macam ni.

Pagi tadi pun atok turun jogging (psssttt....nasib baik bebudak sekolah tu takdo lagi berkumpul kat simpang maut tu. Sebab semalam dan kelmarin je diorang kumpul kat situ sebab mungkin pakcik bas tak tahu lagi rumah memasing~tak paham?klik [bacaan terdahulu]. Masa atok tengah jogging tu, kepala atok gatal sangat. Terkaruk-karuk macam monyet. Serius atok cakap, sebelum ni tak gatal sangat. Dah la masa tu rambut atok kembang macam gula-gula kapas tu, pastu tu aku karuk-karuk sebab gatal. Lagilah hodoh rupanya. Atok pun tak tahan dah, last-last atok berhenti jogging terus balik rumah.

Lepas buat senaman penutup, atok rehat jap. Amik angin pagi kononnya. Pastu atok poie kemas bilik dan seterika apo yang boleh diseterika. Then bila badan berada dalam kondisi yang stabil, baru atok capai tuala masuk mandi nak poie kojol. kojo! Atok teringatlah petua kawan opis atok aritu, dia kata sental pakai limau nipis. Atok pun apa laie, hamek limau nipis kat dalam peti es, pastu aku lumurkan kat 1kepala. PEDIHHH. Tetiber atok teringat iklan 'tak pedihkan mata!'

Tonyoh punya tonyoh, atok rasa fresh! Saya begitu yakin, tonyohlah limau nipis atas kepala, seperti saya...lihatlah hasilnya. Tapikan, sampai bilo atok nak tonyoh-tonyoh? Tak ado cara lain lagikah? Cu kat luar sanun ado idea? Nak tanyo Petua Kak Milah dia jawab macam ni..............











Mata terpaksa blank sobab Petua Kak Milah belum rasmi tersiar untuk tahun 2011 lagi.



12 ulasan:

SHA berkata...

terbahak2 baca citer atok ni la...batuk sudah...gi pakai syampoo sunsilk anti kelemumur..syampoo 2 hari sekali...jangan la syampoo seminggu sekali...hehehe..tak tau la mujarab ke idak..tapi sya memang buat camni lah..nampaknya takde la tergaru2 lagi macam beruk cari kutu..ahaks...Selamat mencuba

Encik MamaT berkata...

atok ada rambut lagi ka... haha.. melawak ja noo...


jom layan
jadikan khairul sebagai teladan

KUREKURE COMEL berkata...

sengal la atok ni....laen kali tonyoh byk2 lg ek...hahahaha

CahayaCintaIlahi berkata...

hehe wah...keleMUmur la pUlak..hehe tp ade tak petua untuk elakkan rmbut gugur? hehe rambut asik gugur jela erkkk takOt la pulak ngeeeee

Suhami Ahmad berkata...

SHA : Sekang ni atok pakai sampoo sehari sekali. Tapi an, macam2 sampoo atok cubo pun still samo gak. Nanti atok try 2 kali lak eh

Suhami Ahmad berkata...

Encik mamaT : Ado, tapi banyak kelemumur...hihi

Suhami Ahmad berkata...

KUREKURE COMEL : Aiyooo...pastu silap tonyoh, dengan kulit2 kepala atok sekalik tercabut

Suhami Ahmad berkata...

CahayaCintallahi : Ha, nanti atok usulkan kat Kak Milah eh. Itu part dio dah tu
^_^

Scarlett O'Hara berkata...

Cuba try test gonyoh dengan limau nipis.Garenti kelemumur tok cabut!

_s1t1 n0rb@1t1_ berkata...

atok ni lawok le..haha..xde pengalaman ade kelemumur le atok..gune syampu murah je kalau tak..hehe..sian atok..

Suhami Ahmad berkata...

Scarlett O'Hara : Haiyoo....dengan kepala2 atok sekali tecabuut tu kang

Suhami Ahmad berkata...

-s1t1 norb@1t1- : Macam2 sampoo atok guno dah...pasni ni atok nak guno sabun feb lak

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis untuk berkongsi apo2 yolah dengan mereka di luar sana. Blog ini tidak mewakili mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri melainkan dinyatakan sumber diperolehi. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini. Terima kasih