Selasa, 4 Januari 2011

Kemaluan

Pagi tadi atok start jogging untuk tahun baru ni. Sobab atok memang tak ado maso nak jogging ujung bulan lopeh. Asyik terlajak tido yo. Opppp!

So, dah ado kesempatan, tadi bangun awal atok terus poie jogging kawasan taman sebelum nak poie kojo.
Macam biasolah, kono panaskan badan dulu atas dapur gas . Nanti takut kaki kejang atau lenguh pulak lopeh jogging ke kan. Set, badan dah panas. Atok pun bukak sliding door pastu capai kasut sukan aku beli kat pasar malam. Mulo-mulo atok jalan-jalan dulu. Yolah, orang koba amik mood dulu?

Jalan punyo jalan, atok pun start lari anak. Hongeh! Dah lamo tak jogging.  Atok jogging kat kawasan perumahan. Kiranya lari dopan rumah oranglah. Atok kadang-kadang kalau bosan atok nyanyi. Takdo bawak mp3 bagai. Aku sendiri jadi mp3. Tapi atok tak adolah nyanyi kuat-kuat. Maso tu pagi lagi. Kang tak pasal-pasal minyak masak cap Alif jiran-jiran yang baru panas nak goreng mee tu hinggap kat muka aku. Dah tak comel.

Sampailah kat satu simpang tu. Kira corner maut la. Atok maso tu still tengah nyanyi.-nyanyi lagik. Pehtu time tu chorus lak. Aku menjerit la time tu. Yelah chorus memang kono menjorit. Pastu atok tetibo sonyap! Tak pasal-pasal.......................












Segerombolan budak sekolah tunggu bas pandang atok pelik!


Eh??!! Budak dah start sekolah ke? Semua mata pandang aku. Ado yang sengih, sengih. Ado yang garu kepalo, garu kepalo. Dah la tengah nyanyi lagu Zaiton Sameon. Agak-agak macam mano atok nak jogging tempuh jalan tu esok ek??










Jogging pakai macam ni leh tak?






14 ulasan:

raingers berkata...

haha..lawok la atok ni..sok, atok guno la helmet ke kan..takpon topeng putih yg org dok pakai time h1n1 dolu tu..

skooz-san berkata...

hahahahhahahahh atok~ musim skola neh~

ShaLLeyShaLina berkata...

kahkkakhakha esok atok pakai topeng doraemonnnnnnnn

Suhami Ahmad berkata...

raingers : Ala.... x mau la pakai helmet. Nanti kompem jiran2 tu block rumah dia tak kasi lalu sebab ingat atok orang gilo...

Suhami Ahmad berkata...

skooz-san : Itulah. Atok lupo skola da start

Suhami Ahmad berkata...

ShaLLeyShaLina : Ala...nanti atok tak comel...

KUREKURE COMEL berkata...

atok eden sengal....hahahaha

kechik yg comey berkata...

ahahaha..
sabo je la..atok nyanyik lagu zaiton sameon....
hiiikk..
sok kai mask yg mask rider tu kai..
konpem dorg xkenai atok da..

cikpuanhady berkata...

hikhik..kelakarlah atok ni..lagu zaiton sameon yg mana atok nyanyi tu?

Jom skodeng :Notre Belle Histoire

Suhami Ahmad berkata...

KUREKURE COMEL : Ha, jangan tak tahu....kih kih

Suhami Ahmad berkata...

kechik yg comey : mato belalang tu? Musti kono ado motor....

Suhami Ahmad berkata...

cikpuanhady : Menaruh harapan...

faiz berkata...

rajin atok jogging sebelum kojo..

Suhami Ahmad berkata...

faiz : Kono rajin faiz, porut dah maju

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis untuk berkongsi apo2 yolah dengan mereka di luar sana. Blog ini tidak mewakili mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri melainkan dinyatakan sumber diperolehi. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini. Terima kasih