Khamis, 6 Januari 2011

Blok 404

Ha, semalam punyo cito. Macam biasolah, lopeh atok makan malam atok landing atas tikar buluh pastu online kojap. Online punyo online, atok bukak la blog. Cadangnya nak balas komen dengan blogwalking. Ok fine, komen dah balas. Sekarang ni nak folow balik orang yang tinggal jejak kat blog atok. Baru yo nak klik namo peninggal jejak, tibo-tibo shoutbox atok blank. Dia keluar macam paparan x bayar line internet. Aik, napo lak ni. Atok dah risau dah ni. Macam-macam atok dah pikir dah. Mesti orang hantar virus kat blog cap ayam kaki tiga atok ni <----konon blog kau pemes la tok?

Atok cubo try test tekan F5, tak jalan gak. Refresh lagi, pun samo gak. Last-last atok dah pedap, atok terus turn off laptop. Belum pukul soploh lagi tu. So, atok dah mati kutu lah nak buek apo lopeh ni. Tak lain tak bukan, atok skodeng meggi perisa ayam kat bawah gobok dapur. Nah! Seb bek ko ado. Tak adolah aku bosan malam ni. Panas air, masuk meggi, masuk perencah, pastu masuk mulut. Siap! Ok, peh tu nak buek apo?? Arggghhh!! Atok mati kutu dah ni...Last-last atok pun tertido dalam iman.

KokOKOkoOooKk.....pukul 4.30 pagi ayam dah kokok!
"Sapo punyo ayam gilo pagi-pagi ni memokak gak eh,"rungut atok dalam hati.
Laaa....atok punyo alarm clock. Atok lupo, atok yang set kan jap 4.30pagi. Iyolah, atok kono gigih bangun pagi sobab entry untuk esok tak buek lagi nih!

 Nanti cucu-cucu atok lari. Atok pun on balik laptop. Pehtu perkara pertama yang atok cek ialah shoutbox. Alhamdulillah dah ok dah. Pehtu, atok terus buek entry. Dah siap tu, atok tercek pula kat ruangan pengikut. Atok gosok-gosok mato. Haish, bolum subuh laie ni. Angka ni buat aku seram ni. Itu dia...



Blok 404
Cucu atok dah cocah 404 orang setakat pagi tadi. Alhamdulillah. Nanti atok belanjo gulo-gulo kapas k....
^_^

27 ulasan:

Daniela berkata...

atok blok 404 nie best gak citer nye..huhuh lama dah tak tgk nie...

Novelgurl berkata...

hahha..apo2 yolah.

Tanpa Nama berkata...

atok semlm memng x leh shout mix..ada problem sikit..heheh

Faizal Fredley berkata...

semalam memng x leh bukak shout mix tok..ada problem kat site shout mix...

KUREKURE COMEL berkata...

hahaha...cite ni dh lme kan......

sArAh berkata...

haha.. best tgk atok mengomel.. :)

Mr. BLB berkata...

seram je....haha

CahayaCintaIlahi berkata...

yeah yeah nak gule2 kapas
yeah2 hehehe

ctpayong berkata...

atok neeeh...xelok makan maggie la atok tapi dah makan nak wat camner kan...

FIFIEY LYCHEE MARATION berkata...

eh blok 404? dlu telefilem ni main waktu fifiey msih di usia 10 tahun kalau tak silap. hehe, dh lama kn? skrg dh nk msuk usia 18 dh fifiey ni tok... hasihh, tp telefilem ni mmg best jugakkk!

cikpuanhady berkata...

alahai..memang sumer shoutbox ada prob semalam atok..huhuhuu

yg woot2 tu bukan review, utk review entri yg ni..

http://ceritaindahkami.blogspot.com/2011/01/blog-review-2011-by-nurulchumel.html

Tolong saya boleh? :Jom vote saya..^_*

nUmara... berkata...

Bahaha.. ok, i was wrong.. thought it is about a film.. keh3..
Malu malu.. kui3..

Suhami Ahmad berkata...

Daniela : Atok pun lamo dah tak nengok. Hehe

Suhami Ahmad berkata...

Novelgurl : >_<

Suhami Ahmad berkata...

Tanpa Nama : haah, atok terus buang shoutmix ganti cbox..hihi

Suhami Ahmad berkata...

faizal Fredley : Semuo kono kan =(

Suhami Ahmad berkata...

KUREKURE COMEL : Haah, maso atok sekolah menengah lagi...opsss!

_s1t1 n0rb@1t1_ berkata...

shoutbox gile kan ritu..kena gune chatbox..ada beza ke?hehe

Suhami Ahmad berkata...

_s1t1 n0rb@1t1_ : Yang atok tahu, shoutbox akan simpan mesej lama...tapi cbox x simpan...setahu atoklah

Suhami Ahmad berkata...

sArAh : Mokasih ^_^

Suhami Ahmad berkata...

Mr. BLB : Haish, bukan cito soram la

Suhami Ahmad berkata...

CahayaCintallahi : Ha copek2. Beratur

Suhami Ahmad berkata...

ctpayong : Itulah, dah jadi ******** pun

Suhami Ahmad berkata...

FIFIEY LYCHEE MARATION : Atok teringat bab yang antu pocong tu

Suhami Ahmad berkata...

cikpuanhady : Haah, atok terus tukar ke cbox

Suhami Ahmad berkata...

nUmara : Nyorok cepat...nyorok...hii

Suhami Ahmad berkata...

_s1t1 norb@1t1_ : Haa, dua2 ado pro n kontra memasing

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis untuk berkongsi apo2 yolah dengan mereka di luar sana. Blog ini tidak mewakili mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri melainkan dinyatakan sumber diperolehi. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini. Terima kasih