Jumaat, 5 April 2013

Liburan Bandung Maret 2013 Part 1

Assalammualaikum dah salam sejahtera,


Wahhhhh....tibo-tibo atok bermimpi pulek nak menghapdet blog malam nih kan. Bermimpi jari jemari runcing atok ni rajin berlari-lari di atas papan keybord lalu menaip bait-bait ayat di laptop....*runcing??.....puihhh!

Dah berkurun lamo eh atok tak mengarang dan berkongsi kisah suko dan duko bersamo Ecah. Kan?. Okeh bebeh, bagi sesapo yang bolum maklum, duo tigo minggu lopeh atok berlibur di Kota Bandung, Indonesia. Berlibur ya bukan melac*r. Selain berlibur, atok ado tugasan shoot pre wedding di Indonesia. Pes time kateko hamek gambau orang kat obesis. Nak tengok hasilnya like dulu page photo atok di www.facebook.com/sweet.apple.photo   (nampak sgt paksa orang like kern)

Atok akan berkongsi kisah atok di sano dari A-Z hokey. Tapi ber episod-episod. Sebab nanti jari jemari runcing atok ni terus tumpul. Voley?...kalo voley kasi hangguk itu kapala.

Trip kali ni atok poie bertujuh. 4 laki-laki, 3 wanita. Terdiri dari mereka yang berumur dari 22 tahun ke 38 tahun. Atok 18. Ok fine tipu.

Ok, nak dipendekkan cerito atok sepatutnya naik flight kul ompek songah potang. Tapi last minit Air Asia delay kul 8.30 malam. Gitew. Atok dah start bergerak dari Melako ke LCCT jam 12 tengah hari gitu. Tak gile ko 8 jam sebolum berlepas dah excited nak bercoti?....sebenarnya, atok singgah-singgah jalan2 cari makan di Rembau. Amik je lauk banyak mana kau suka, air apa kau nak...pastu caj rm4 sajok. Murah kan. Khas untuk harga student. Memandangkan wajah atok ni saling x tumpah macam budak form 5, tu yang bayar 4 hengget je tu.

Okeh, atok sampai LCCT kul 7 hokey. Lewat dah tu. Seusai urusan check in segala atok dan team pun terus duduk di ruangan menunggu. Koba flight kul 8.30, tapi dah pukul 8.31 malam pun gate still tak bukak. Mencik tau. Setiap minit tu dibazirkan begitu sajok. Tunggu punyo tunggu, jam 8.40 camtu gate pun dibuka. Masing-masing apo laie. Macam babi-babi biri-biri keluar kandang. Berpusu-pusu.

Malam tu atok dah tak sodap hati dah sobab cuaco tak baik. Langit golap golito. Tak nampak pun bintang Sagitarus. Gitew, lahanat sangat ko kan tok siap mention nama buruj. Tapi atok cubo bayangkan yang baik-baik. Harap sumo eh berjalan lancar. Atok bertolak tepat jam 9 malam. 1st time seumur hidup atok naik flight waktu malam. Orang kampung kern. Gayat sikit.

*mahap gambar sekoping pun atok tak sompek nak snap. Jakun kateko. Excited. Sambung laie nanti yo. apa yang berlaku masa atas kapal terbang. apa perkara pertama yang atok buek setibanya di Lapangan Terbang Husein Sastranegara. apa makanan pertama yang atok suapkan di bibir munggil atok ni. Cikidout update kendian hokey. Nunite bebeh.



feeling jutawan 5 hari

6 ulasan:

KaK LimAh Si SupiR berkata...

jari runcing?????

mcm susah mau percaya..ahaha :P

Novelgurl berkata...

Assalamualaikum tok! sorry lamo x jongok..ye ke jongok ? hahaa..siht tok? berflying2 dh atok skrng ye.Good luck dlm arena photographer !

Gee GTG berkata...

uit.. kayo dah atok..
jutawan tu..(walaupon limo hari..kuikui..^^)

Suhami Ahmad berkata...

KaK LimAh Si SupiR : Err......

Suhami Ahmad berkata...

Novelgurl : wasalam...boto tu jongok...hik hik....insya Allah doakan yg terbaik utk atok yo :')

Suhami Ahmad berkata...

Gee GTG : untuk 5 ari jutawan....ari ke onam kayap :P