Isnin, 14 Januari 2013

Slip Tongque

Assalammualaikum...


Haaa.....mimpi ngeri berbahaso inggeris lak haku pepagi ni kern. Ecah tahu tak apo ittew slip tongue?....Haishh...ko memang....yang ko tahu slip gaji je kernn...mentang-mentang dah tengah bolan nih...terasa lambek lak nak dapek gaji kernn...Haku ler tu....opss gang nam style!

Haa...atok nak mai cito kat korang nih. Ecah ponah tak mengalami situasi di mano lidah tersasul semaso bercakap?..Atok dah banyak kali hokey....Atok tak tahu lah samahado lidah haku ni terlebih lembut dari tulang, atau pun memang lidah biawak...erk. Situasi ni selalu eh berlaku disobabkan kito bercakap terlalu laju. Ataupun kito terpikir benda lain, tapi mulut nak bercakap lain. Kernn.

Semalam, atok poie mall boli makanan kucing. Ko mampu semata-mata poie mall beli wiskes semata??...Haa...pastu kan, lepas yo atok amik wiskes tu atok terus bayar lah kan. Beratur kat kaunter express bawah 8 items walhal ado yang kurang kesedaran sivik barang setroli pun nak beratur jugek kat kaunter tu. Last-last dah sampai kat cashier kena halau. Hamek ko.

Maso nak bayar tu, atok tertinggallah wiskes tu. Pastu cashier tu panggil atok. Atok malu nak cito. Ko tengoklah sendiri status di bawah ini seperti berikut ;-






"thanks kasih kateko"




Itu satu kes....Baru-baru ni staf kat opis atok tersasul nyebut penyokong. Dio nak kato camni

"ok, ada apa-apa cadangan?.....siapa pencadang, dan sapa pencokong???"





PENCOKONG!!!













pengsan!!



Maso atok sekolah dulu, bukan nak cakap hapo la kan. Kebanyakan cikgu ramai yang tersasul cenggini. Kadang-kadang nak cakap  kelas tercakap kelis....kadang-kadang nak cakap menggadai tercakap menggada....Haa gitu kateko....Ecah ponah alami tak slip tonque ni?...apo perkataan yang tersyiasyul ittew?...meh kongsi bersamo.





9 ulasan:

Cik Rimau berkata...

morning tok.. haha.. perkara bese la tu kan.. kih3.. cik rimau pon sllu gak mcm tu.. tp sllu ayat trbalik jer.. hak3.. nsib baik sllu prsan sndri.. klau kwn2 yg perasan, abis la jd bahan shari suntuk.. hak3

mekjangok berkata...

hahahaha...atok2...pagi2 dah buat lawak,lidah tidak bertulang...kalau lidah tu bertulang lg naya kot..

Suhami Ahmad berkata...

Cik Rimau : Kadang2 atok tersasul pun, atok yang perasan dulu...klu diorang x perasan, atok teruskan percakapan...kdg2 atok golak sendiri...ngeee

Suhami Ahmad berkata...

mekjangok : Kalau lidah bertulang, langsung dah x leh nak bercakap dah kan...hihi

cik RQS berkata...

hehehe...perkara biasa laa tu atokk..cuma takpernah jadi kat diri sendiri je..



psstt: ke atokk rindu cik QASEH ni sampai sebutsebut nama?..hahahahah!...gurau tokk gurauu..:)

Aziela berkata...

Banyaakkkkk smpai tak boleh nak ingat dan tak nak hengat. Ko jangan paksa akak ingat balik.

Azham Vsvc berkata...

comel aje slip of the tongue tu hahahaa......cian atok slip juga hahahaha!

Ain Dzaya berkata...

ecah salu slip tongue maso presentation dgn ramai orang..speking pulak tu eh..malu bebenau!

Ain Dzaya berkata...

ecah salu slip tongue maso presentation dgn ramai orang..speking pulak tu eh..malu bebenau!

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis untuk berkongsi apo2 yolah dengan mereka di luar sana. Blog ini tidak mewakili mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri melainkan dinyatakan sumber diperolehi. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini. Terima kasih