Selasa, 15 Januari 2013

Listen, Listen, Let Me Speak

Haa kateko. Sudah menjadi fenomena di alam cyber kekdahnyo. Sapo yang tak tahu lagi tagline "listen, listen, listen, listen, listen" yang panas ni, bulihlah pergi kat youtube, taip miss bavani. Haaa katenyer. Awal-awal lagi atok nak bagitahu Ecah, atok tak memihak mano-mano parti politik hokey. Atok bonci politik yang kotor sekarang. Biarlah hundi atok ittew rahsio. Semuo punyo undi pun rahsio kan. Masing-masing ado hak nak mengundi mano yang terbaik bagi pendapat mereko. So, jangan pertikaikan! Atok natural atas pagar. Masa nak hundi nanti, baru tergerak nak hundi mano setelah mengkaji baik buruk duo pihak.

Yang menjadi persoalannya kat sini, atok percayo ramai yang tak puas hati dengan si moderator nih, Saripah ni. Sebonar eh, bagi pendapat peribadi atok, duo-duo bersalah. Yang si Bavani ni, maso diberi maso untuk bertanya, tak nak pulek bertanya. Bilo majlis nak tutup, baru dio nak bertanyo. Gatal kern.

Tapi tak boleh salahkan dio jugak. Pasalnya, si Kak Pah ni patut eh lebih matang dan bersikap profesional. Dio kan "digri holder" dan dongar cito memegang jawatan ponting dalam sebuah badan NGO. Dio kan lebih tuo dari Bavani. Dio kono kawal keadaan. Ni atok tengok, dio sendiri pulak yang macam tak terkawal. Kann. Sibuk-sibuk cito pasal ikan jerung segala. Masalah lembu, kambing kena siat. Masalah kucing kena sepak. Masalah anak hekan...eh. Apa kes kak pah??
Pasni, ko nak kutuk atok ke, kutuklah. Atok peduli hape. Ini hak atok bersuara kan. Awal-awal lagi atok dah mention, atok tak berpihak mano-mano parti. Dan atok bukannya berpihak kat mano-mano kaum! Lagipun, diorang takdo mention pun parti PAS ka, DAP ka, BN ka, PKR ka, MCA ka....kann...Xdo kan. So, jangan kaitkan entry atok ni dongan politik dan perkauman. Awas! Sapo kaitkan, aku sunat sekor-sekor.

Yang si Bavani ni pertikaikan, isu pendidikan percumo. Pasal kebajikan dio sebagai seorang pelajar jugek kann. Yang si Kak Pah ni nak menghangin apesal. Orang tu tongah beri pendapat, yang ko tarik mikrofon dah kenapo?...tindakan biadap namo eh tu Kak Pah. Sekurang-kurangnya, kalau Kak Pah sedang mengejar masa sebab tak cukup masa....cakap elok-elok. Excuse me  miss, the time is running out. Kita tak ada masa lagi. Nanti kita jumpa, bincang di luar ya. Kan bagus camtu. Lobih profesional. Kann?

Pastu ko nak bertumbuk kat belakang, lain cerita kann. Orang tak nampak. Kann.

Kak Pah ni presiden apo ntah, atok lupo. Tapi macam melindungi hak wanitalah. Abis tu si Bavani ni spesis hapo? bapok??.....dio pun wanita. Patutnya kak Pah tak patut malukan pelajar ini di hadapan 3000++ orang pelajar yang lain. Kalau atoklah kan, dimalukan di hadapan 30 orang pun dah nanges tau. Tapi atok respect kat minah ni. Dio sikit pun tak nangis. Cumo dio bertindak melindungi diri dengan keluar dari dewan tu. You go girl. Eh speaking lak.

So, kesimpulannya...lepas ni jangan pulek ada hero atau heroin yang nak tunjuk lagak tak kena tempat. Kono ikut situasi ok. Kena hormati majlis. Kalau ado maso untuk bertanyo tu, haa ko tanyo lah puas-puas. DANNN!...Janganlah ada lagi spesis seperti Kak Pah ni. Malanglah suaminya. Nampak macam diktator. Nak orang dengar cakap dio. Bak kato tagline dio, listen, listen, listen,listen, let me speak



Bitch....if u want somebody to respect u, please respect others first...okey???...they are University student, NOT budak tadika yang boleh kau tunjuk jari telunjuk kau sambil cakap "listen,listen,listen,listen...that we call it as rude!.............cau cin cau......


Isu panasssss...............kompem haku kena sembur sat lagi

11 ulasan:

Syazana Nazri berkata...

Ekau kono dongar masalah eden jugak. Takkan asik eden yoo kono dongar masalah ekau. Hahaha.

Okay. Melalut!

MizzTina berkata...

yola, kuajo sgt tu..biadap sgt tindakan dia rampas mic tu.. bg la budak tu hbs bercakap.. ntahla, dlm hal ni xmustahil akn dijadikan isu politik nt..



atok, jerung sy xde masalah mcm mana kak pah bgtau tu..miahahaha

zazaw berkata...

perghhhhh.
header baru? ke zazaw yg baru perasan ni?

hahahahhahaaa

Aziela berkata...

Akak tak yah tengok utube pun dah boleh imagine dah camno. Pandai atok beriwayat.

Azham Vsvc berkata...

Amboi atok pakai that B word haha!

pena rozie berkata...

Dah tau dah..... Rase dah mls nak layan dah....

~Diamond intan~ berkata...

terbaik la..betul2..setuju.. listen, listen,listen!!!!bernanah telinge..hahah

amgyver berkata...

Listen! Listen! Listen! aku pon nak jugak bercakap... jemput singgah ke post yang xseberapa ni... http://amgyver.blogspot.com/2013/01/listen-listen-listen.html

teacher bonda berkata...

listen tu ada dekat 6x kan tok..aduhai..kt kelas pn TB x ulang listen tu bebanyak kali..bikin bdk fed up..:)

Tulus Sweet berkata...

student overseas akan cakap apa saja yang diornag nak, government akan beri hak bersuara. Bila dimalaysia, student takde hak untuk bersuara. kenapa student skrg ni tak matang, sebabnya mereka tak boleh nak campur tangan dalam hal politik. waris cuma bagi pendapat.

Chenal berkata...

Peringatan kito jugak atok...
jgn terlalu raso diri bagus..pasal kedua2nya raso diri bagus la, mereka merapu debat x tentu pasal. heheh (itu pendapat Datuk la)