Rabu, 9 Januari 2013

Rentetan AJL ke 27

Gitew kan. Rentetan kateko. Ntah sapa yang merentet tu. Okeh bebeh! Assalammualaikum dan selamat pagi! Selamat tahun baru! Salam 1 Malaysia! Melaka maju negeriku sayang! Eh!


Okeh, di pagi buta yang tak berapa nak buta nih....atok ado dapek satu gambar berprofil tinggi kateko. Gambar yang pasti meruntun hati sanubari sesiapo yang menatapnya sat lagi. Terlobih dahulu atok nak tanyo korang, korang berpuas hati tak dongan penganjuran AJL ke 27 tahun ni?

Kalo ko tanya atok, secara jujurnya persembahan ni adalah yang terbaik sekali cara persembahannya walaupun kebanyakan lagu-lagu yang layak di peringkat akhir ni atok tak pernah dongar pun. Ek. Osah keturunan puak amazon haku ni kenn.

Pembukaan acara oleh penyanyi yang masih lagi mantop suaranya iaitu hakak Misa Oma. Atok suka dia nih. Suaranya tajam dan jelas an. Tapi atok tak berapo berkonan tang terkinja-kinja tu. Baidewai nyanyiannya membuatkan semua bulu meremang. Kateko. Diikuti hakak zenna zen. Meletops ko kak. Walaupun dah nak masuk usia senja, tapi masih lagi bertenaga kekdahnya. Ala-ala kak Neta sarawak. Pastu suparman kita, habang Pezal Tahir. Wah mantappp!

Masuk lagu pertamo yang dipertandingkan, tetiba ada sekor hikan doyong. Atok ingatkan ikan dugong duyung pose anggun di atas batu. Ropa-ropanya Adira yang comel dan kiut menyanyikan lagu Ombak Rindu bersama Hafiz yang dah gondol rambutnya sebelah. Makin kacak this boy.

Yang lain-lain tu atok malas nak huraikan, sobab atok tak berapa nak ingat sangat persembahan mereka. Yelah, kejap mata haku ke peti telebisen, kejap ke henset melayan twitter yang berkoyan-koyan masuk. Gitoo kan. Ngalahkan artis zimbabwe katenyer. Tak gitu Cik Bintang?

Ni atok tertarik dengan persembahan juara AJL kali ke27 nih. Mr Aizat Amdan. Wah Aizat, ala-ala penyanyi potato aribba dah atok tengok. Kacak dan nampak matang bermisai. Melayu sejati sangggat. Pastu muziknya yang ala-ala zaman dinasor dulu, seakan diubah sikit menjadi ala-ala Eropah. Wah...atok layan sangat. Dongan memegang secawan kupi, dah boleh digelar sebagai Juara. Tak payah ko nak bawak rombongan 1 kampung bagai nak berjoget atas pentas tuh. Cukup sekadar secawan kupi.

Tapi semalam atok terkejut jap. Apesal ropa si Aizat Amdin, pelantun juara AJL ke 27 ni nampak lain??



















Yunazat Zarai
Sapolah punyo kojo ni. Jahatt ko kan.....

14 ulasan:

Aien Alien berkata...

hahahahaha....menangis sambil ketawa dah ni. Yunaizat ko...kelasss~

Aziela berkata...

Ha, dah solosai masalah komen box atok nie kan. Camno ku buek tok? Sapo yg pedajal gambar nie memang busuk hati boto lah...

mekjangok berkata...

ko mmg atok...suko ubah2 penyanyi pujaan den tu!!..siap la ko tok...den jumpo ko kat memano..den selegi2 kepalo ko tu...hehehehehe

Mahamahu berkata...

Tahniah to Yuna and memang dah agak dia boleh menang..

teacher bonda berkata...

uk aloh....suka TB..:)

Ain Dzaya berkata...

hahaha..papepun kan atok yunazat lagi mantop bodi berbanding yuna sebenar .....

Suhami Ahmad berkata...

Aien Alien : Curlasss kan Cah...hik hik

Suhami Ahmad berkata...

Aziela : Nanti atok buek special entry pasal komen nuffnangX tu kak ek...yg gambau ni hatok dapek kek pesbok.

Suhami Ahmad berkata...

mekjangok : Ngeee...bukan hatok yang hedit ni....atok cumo meyebarkan yo...erk

Suhami Ahmad berkata...

Mahamahu : Lagu eh unik kan?


;)

Suhami Ahmad berkata...

teacher bonda : TB pun suka lagu ni ek

Suhami Ahmad berkata...

Ain Dzaya : Bagi atok kalau diorang berduet lagi syiok kan. Gitoo.

pena rozie berkata...

Hahaha... X layan ajl ni

Suhami Ahmad berkata...

pena rozie : Hihi...ala rugi...ngeee

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis untuk berkongsi apo2 yolah dengan mereka di luar sana. Blog ini tidak mewakili mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri melainkan dinyatakan sumber diperolehi. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini. Terima kasih