Rabu, 23 Januari 2013

Perkara Paling Memalukan Tahun 2013!

Haa....Ini boto-boto memalukan atok untuk tahun 2013 everrrr.....everrrr....everrrrrrr.....*whatever la tok....


Tanggal 21 hb 1 2013 yang lalu bersamaan hari slasa. Atok poie mydin Ayer Keroh untuk menukarkan card reader cf nih. Ko tahu tak apa card reader cf tuh. Ala, pembaco kad kamera. Atok nak pindah gambar dalam laptop. Sobab malam sebolum eh tu, atok cubo nak transfer kan gambar dari kamera ko komputar tapi tak berjayo. Selidik punyo selidik rupo-rupo eh salah satu rod card reader tu dah bengkok.

Harus lah atok nak menukarkan yang baru kern. Baru guno dah rosak. Ko gile beli barang mahal-mahal pastu tak berfongsi, pastu ko senyap. Atok tak. Atok kalau barang tu tak elok, atok sanggup buek apo sajo untuk dapekkan hak atok balik macam kes ni dulu kan. Haa jaga-jaga. Ko nampak je haku macam mr bean. Tapi.....haa...so atok poie lah balik mydin tu nak tukar yang baru.

Atok pun faking lah bobot kat tempat paking. Ofcoz tempat parking. Takkan aku nak paking kat depan pintu mydin tu kern. Mamposs atok kena bedal kat hakak guard tuh nanti. So, atok pun terus berjalan dengan pantas ke kedai yang dimaksudkan. 

Cakap punyo cakap, pehtu apek tu gantikan yang baru. Dio takut atok mengamuk lettew. Malas nak melayan aku, pastu terus dia gantikan yang baru. Hello....bukan salah atok okey. Atok ada hak untuk dapatkan barang yang elok kan. Bayar dah ler mahai. RM19!. Errr.......mahai la gak tu kan. Lepas jugak ko beli set beger bakar double perisa blackpaper. Kan. Haa...even rm19, itu pun duit tau.

Pastu atok terus cabot dari kedai tu. Takut apek tu berubah fikiran kan. Terus lajukan catwalk. Pastu sampai kat tempat parking tadi, atok terus tekan alarm bobot. 

Tettt! Tetttt!...., .bebunyik!

Pastu dengan gaya golongan artis gred A nya, atok terus membuka pintu bobot.
Tak boleh!

Atok tekan lagi alarm.

Tettt..., bunyi sekali jek..mean dio lock lah kan...atok ado dongar bunyi alarm tu sayup-sayup tapi kenapo pintu tak boleh bukak. Atok dah syak. Mesti ado orang nak perdajal kan haku ken. Tak puas hati dengan haku. Pastu dio kondem bobot atok.

Aishhh, dah pikir negatip. Tak bagus. Pastu tibo-tibo atok baru terperasan kat dashboard keto tu ado macam cawan perhiasan tu kan. Eh. sojak bilo lak den lotak cawan ateh tu pun den tak tahu. Kaler pink lak teww. Rupo-rupo eh.....salah keto!!!!

Bobot betul-betul ado selangkau dari keto tu. Atok automatik buek bodoh sambil bersiul betulkan rambut yang mengerbang macam bulu landak pehtu terus jalan ke arah bobot. Tengok kiri, tengok kanan. Takdo orang. Kus semangat. Naseb baik takdo orang. Tapi!!!

Bilo atok toleh ke belakang, sekumpulan mak jemah sedang ketawakan hatok!





TIDAKKKKKKKKKKK!




18 ulasan:

cik RQS berkata...

Alamakkkk!...sama laaa...tp saya kena kat giant..tiga spot..tigatiga myvi..tigatiga sama kaler..masa tu memang daa confiden park tengah..daa laa alarm nye tak bunyi..kluar lampu je..try bukak tak bole..salah kereta sudaa..rupanya parking yg sebelah tu po ade myvi kat ujung~so ada 4 myvi park sebelah menyebelah~tertipuu..kereta ku paling tepi rupanyaa..malu gilosss!!..nasib memang takde orang kat situ..

aNiss :):) berkata...

haha. tuu laa lain kali tengok betol2, jgn nak gelojoh yaa :pp

Wan Ahmad Izudean berkata...

memang berlaku kan.haha pernah tersilap tapi bukan kereta sendiri lah, kereta kawan. nasib baik takda orang.haha

Suhami Ahmad berkata...

cik RQS : 4 keto yang sanmo kiro ok lagi....atok yang duo bijik keto samo pun tak leh nak bezo -_-

Suhami Ahmad berkata...

aNiss :):) : Kernnn...takut apek tu berubah fikiran punyo pasal ken

Suhami Ahmad berkata...

Wan Ahmad Izudean : Oooh, atok tidak keseorangan ropanya...masih lagi insan senasib dongan atok...ngeee

Aziela berkata...

Akak pun sama, pernah selamba jer tercangak2 carik laki akak, walhal dopan mato yo sobab dio drive keto akak. Dlm otak akak dok imagine dio drive keto dio..so carik keto dia. Bilo monjorit horn dopan muko, baru perasan..hehehehehhe

Aien Alien berkata...

kahkah. ini mesti kes ingat kaler kete bodi kete je. tak pandang no plat langsung...konfiden je. hehehe.

Nur Lavender berkata...

pehni atok leh mekap bobot jd boboiboy..sure kondifen pehni nak cari kete..wakaka..:P

ALS berkata...

ketawakan atok.. Hahahaha..

||Sis aLeaSaRa|| berkata...

atok..atok.adeih sukalah mak jemah tu pakat gelakkan atok yg hensem(mesti ms tu muka atok pink hehe)

sy lak kuar kedai high level pya confident...selamba buka pintu kereta dan trs masuk smbl cakap "yang...xdalah librese,kite g kedai depan tulah".senyap..sunyi...xda respon.

rupanya sy slh msk kereta huwaa..terkebil2 pakcik tu tenung sy.husbd sy g park kereta selang 2 bj kereta dr pakcik ni,dhlah model n color sama.malunyaaaa!

Ca Ezah berkata...

pehhhh..bengangnyer..klo terjd kat ca mau pipi x tebal dan kebas thn malu.hehe

Tanpa Nama berkata...

atok ni kelakau la..mcm bace majalah ujang time sekola dulu

missStrikeOne berkata...

hahahhahahaha! sumpah malu.

Tanpa Nama berkata...

haha. klakar gile blog ni. :D

Tanpa Nama berkata...

[url=http://www.magicaudiotools.com/convert-flac-to-mp3]convert flac to mp3[/url]

Ain Dzaya berkata...

tu mesti keto geng mak jemah kern...tu la atok..ecah dah cakap..jangan keluar sorang2. ...bawa ecah le ecah skali kern..

Ain Dzaya berkata...

tu mesti keto geng mak jemah kern...tu la atok..ecah dah cakap..jangan keluar sorang2. ...bawa ecah le ecah skali kern..

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis untuk berkongsi apo2 yolah dengan mereka di luar sana. Blog ini tidak mewakili mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri melainkan dinyatakan sumber diperolehi. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini. Terima kasih