Khamis, 3 Januari 2013

Atok Pemenang Teka Nombor Plat Kereta Blogger Terkenal di Malaysia!

Wah gitoo kan.

Alamak lupo pulak. Assalammualaikum Cah. Amacam tahun baru hari yang ketigo ni? So pa so gud? Klu so pa su gud alhamdulillah lah. Kalau so pa so ma, memang nak kono penampa ngan hatok. Tahun baru kernn. Pa ma pa ma di ambang tahun baru. Bolan 9 anak menetas. Ups. Jangan cari pasai. Atok x shukeeee.

Ok, abaikan mukadimah tu. Ni atok nak koba kat korang ni. Atok ado monang pertandingan miss unibes teka dan menang yang dianjurkan oleh blogger terkenal dan hensem di Malaysia. Siapakah ittew? Haa...tak lain tak bukan Abang EQ kita atau nama manjonya EqbalZack. Gito kan.

Abang Eq ado tulis kat status facebooknya aritu. Cuba teka, apa nombor plat kereta beliau?. Dio kasi clue. Dio pocah lobang 5 abjad dan huruf di hadapan. Cumo kito kono toko duo angko di belakang tu. Ko paham tak ni Cah?...Contoh eh camni. Abang Eq bagi clue no plat keto eh WWW41**. Ha, ko tekalah yang duo belakang tu. 

Yang haku ni pulek terlebih pandai, haku sebut angka dari awal sampey abis. Err...tak abislah. Atok sebut sampai soploh sajo. Contoh WWW4100, WWW4101, WWW4102......WWW4110. Pastu atok dah gibab lah kan. Sampai 10 angka terakhir sajok. Ko paham tak atok terangkan nih?...risau aku klu ko tak paham Cah. kang aku syok sensorang menulih kang.

Ok, akhirnya kebetulan atok dapek menoko salah satu dari nombor tu. WWW4104 (ni contoh nombor plat lah yo). Dari awal-awal lagi abang Eq ni dah mention. Satu peserta layak teka satu hurup sajo. Haku p tamak teka sampai soploh kan. Patutnya atok dah tak layak monang. Tapi nasib masih menyebolahi atok sobab dalam berpuluh-puluh orang yang toko tu, sorang pun tak dapek toko dongan topat. Atok yo dapek toko dongan topat. Magik kan. Haah magik. Ko teka sampai soploh kan tok?....puihhh

Haaa...inilah hadiah yang atok dapek dari pertandingan teka dan menang no plat abang Eq tu.







surat ini dilekatkan setem UK katanya...ko hadoo?







Haaa...ni surat iringan dari abang Eqbal Zack...kerlasss bang...siap ada cover letter lagik.....hik hik






Dan hadiahnya adalah....











TADAAAAAAAA!!!
haaa, ado keychain UPM, freeze button & batch button....hihi....comel kan...


So, atok apo laie...terus tepekkan freeze button tu ke peti es atok buek koleksi. Gitoo kan. Yang keychain tu atok gantung kat opis  :)
Abang Eq ni rajin buek giveaway. Kalo ko tak mau terlepas peluang, bolehlah terus skodeng dan follow blog the most famous blogger in Malaysia 2012 nih kat [SINI]. Papaiiii




p/s : Cah tolong atok. Atok ado perasan kenapolah takdop orang yang komen entry atok kan. Rupo-rupo eh diorang tulis kat conversation nuffnangX tu. Camno atok nak disable kan conversation nuffnangX tu? Sobab atok memang tak bulih buek singgah balas kat blog korang kalo ado conversation nuffanangX tu! Tolong yo....

8 ulasan:

Diyana berkata...

tahniah tok..tok ketok!!!gurau yo.. panjang akal atok menoko!!! rejeki nak monang la teww

kamil salleh berkata...

Pasti besar hadiahnya rupa2 tu je. Tak apelah janji dapat. Ada masa terjahlah blog saya jugak ye...he..he..hari tu ada masuk GA, atok buat..dpt kad rayo..yg cute..!!

Tanpa Nama berkata...

Tahniah! Atuk memang coghodek! Den solut atuk! Tak kisah hadiah e kocik ko bosar ko. Yang ponteng kito monang yo tak tuk? Raso hepi maso dapek tau komonangan tuk tu kan? Pastu mesti bodoba doba tunggu adiah sampai yo tak tuk? Pastu bukak ombolop ... memang best! Cucu ingat nak buat giveaway gak nanti. Nak mintak nasihat atuk, kalao buat giveaway, elok kito guno home address atau post box address kito kek sughek tu?

Suhami Ahmad berkata...

Diyana : harusss la uolsss..atok mumpunyai firasat yang tinggi,.....erk

Suhami Ahmad berkata...

kamil saleh : Hihi...dah terima ek.... :P

Suhami Ahmad berkata...

err...atok guno home adress yo...ngee

Ain Dzaya berkata...

salute la atok...otak brilliant ...

Suhami Ahmad berkata...

Ain Dzaya : Brilliant kew...huhu