Selasa, 4 Disember 2012

Charging paused. Voltage too High

Assalammualaikum....


Ke tepi, ke tepi....atok mengganas kembali...eh!
Haku geram, haku sakit hati, nak menangis keluar air mata darah!.....wah gitoo kan.
Atok tensen sangat sobab henset cap hayam atok ni (merujuk pado samsung galaxy note), telah membuat hal. Sampaikan mood untuk atok buek kojo hari ni terganggu. Kojap-kojap henset ni berbunyi beep-beep.

Al-kisahnya cenggini, dah duo tigo hari lepas atok charge henset ni macam biaso lah kan. Henset ni kalau nak caj makan maso 4 5 jam baru dio ponuh. Seperti kebiasaan, bilo dah ponuh atok akan unplug lah balik charger ni kan. Peh tu tak lamo lopeh tu atok dongar bunyi beep beep beep. Atok pun baco mesej kat dekstop enset tu....wah dekstop kateko.  Henset ni meroyan mengaum keluar mesej cenggini.

"Charging paused. Voltage too High"

Tak sakit hati ko dah caj berjam-jam pastu koba voltage too high. Atok cubo berfikiran positif. Agaknya umah ayah atok ni voltage kepala pin dio bosar tak?....voltage lobih tak?...gito kan, sampai cenggitu atok nak mempositifkan keadaan. Pastu atok biar je mesej tu keluar setiap 2 saat. Dengan bunyi beep!. Setiap dua saat bunyi beep!. Atok tensen, atok restart balik henset tu dengan harapan mesej dan bunyi beep.

Atok mulo tersenyum pabila tiada mesej berbunyi beep-beep lagi. Atok pun lotak henset atas mejo dalam bilik. Bolum sompek keluar bili, henset tu mengaum lagi. Beep-beep-beep. Macam bunyi altromen sakit. Atok datang kat henset tu pastu genggam kuat-kuat pastu nak hempas ke lantai. Gito kan. Macam hanak orang kaya kan. Pastu atok mengucap panjang. Istighfar banyak-banyak. Atok senyum. Letak henset atas meja. Keluar bilik dalam keadaan senyum.

Kini, dah duo hari henset atok melalak. Harini terus hapdet kat pesbok.

"charging paused, voltage too high
samsung g. note got problem after i upgrade android 4.0.3...sound anoying beep2 every 2 seconds!...watepark...any solution guys?"

A. Jual. Hamek je nokia 3310.
B. Pergi service centre. Betulkan.
C. Buat tak tahu. Sampai bateri habis.
D. Hempas ke dinding sekuat hati.

Ado kawan kato due unstable voltage and frequency in my home. Tapi atok caj kat opis pun tak bulih. Dalam keto pun bilo unplug charger masalah yang sambo timbul. Beep beep beep. bunyi Altomen dikalahkan raksasa. Tensen tau.

Atok ado buek research, hal ini berlaku sobab dulu atok ada update ke Android 4.0.3 ICS. Banyak orang serata donia alami masalah yang samo. Sobab banyak post pasal benda ni. So the only solution is, hantar service centre pergi tukar USB Port charger kat bawah tu. Tapi atok musykil, ado laie ko waranty den ni???.....Ecah ado jalan penyelesaian yang lain tak?


err....ko paham tak atok cakap ni?.....ado yang nampak garu-garu kepalo tu.....

4 ulasan:

eqbalzack berkata...

Tak dapat nak tolong sbb abg eq guna hp cap ayam je. hehe..

-eqbalzack-

Zakaria's daughter berkata...

haha.
lempangggg kang atokk nehh.
cap ayamm le sgt en s.galaxy :P

p jual jeee. beli empom torchlight

Suhami Ahmad berkata...

eqbalzack : Wahh...cap hayam la sgt....hehe

Suhami Ahmad berkata...

Zakaria's daughter : ompemm light? apokobondo eh tu