Jumaat, 19 Oktober 2012

Perkara Paling Memalukan Di Dalam Lif

Omaigodddd....atok tak tau nak lotak muko ni kat mano. Tak tau!..maluuuu....


3 hari sebelum itu....

Opis atok tingkat 5 out of 20. Gitoo...speaking kata ko. Tapi kafeteria tingkat duo. Kalau nak bersarapan kono turun tingkat duo. Maso tu pagi nak poie bersarapan lah kan. Pagi lagi. Mamai-mamai. Pasal malam tu atok tido pukul 2 pagi kot. Tak hengat. So, paginya mata lobam. Otak baru nak restart.







Atok pun tekanlah lif untuk turun ke bawah. Tak lamo lopeh tu lif pun terbukak. So, adolah 4 5 orang pekerja yang lain dalam lif tu. Atok tak konal pun. Mungkin diorang tu dari tingkat atas-atas tu nak turun ke bawah. 

masing-masing muko nak serius. atok pun melemparkan senyuman tapi tak berbalas. sedeh!


So atok pun masuklah ke dalam lif. Pintu lif pun tertutup. Atok dengan kompidennya terus menekan button 5. Tapi tak menyala. Kan kalau kito tekan button tingkat berapa nak turun lampu untuk butang tingkat ke berapa tu akan menyala kan. Tapi atok tak menyala. Puas atok tekan butang 5. Pintu dah tutup tapi lif tak bergorak. 

atok tekan butang 5. Tapi tak menyala lampu merah tu.


Atok dah cuak lah kan. Atok toleh la ke belakang kot-kot orang belakang atok tu pun cuak, mungkin lif rosak! Mampos lah kami dalam lif nih....Atok terus toleh belakang.










memasing macam nak terkam atok.
Eh, apa salah atok. Atok tak buat apo pun. Salah lif ni ler yang rosak, bukan salah aku! Pastu atok tengok kat box tulisan kat atas tu. Sekarang ni sememangnya di TINGKAT 5. No wonder lah lift tak bergerak. Atok toleh belakang lagik sambil senyum-senyum kambing dengan niat nak mintak mahap atas kekhilafan.






tapi depa dok tenung haku cenggini

Tanpa berlengahkan masa lagi, atok terus keluar tingkat 5 tu jugak. Pastu terus lajukan langkah nak nyorokan diri dari manusia dalam lif tadi. Malu punya pasai, terus haku ikut tangga kecemasan yo. Maluuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu..............den maluuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu






TIDAKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK!!!!!





12 ulasan:

Cik Rimau berkata...

kih kih kih.. atok ngigau ekkkk.. :p

MizzTina berkata...

xpe tok, prektis mek perfek.. hahahaha

Gillette Flores berkata...

Keh keh keh.
Atok lapaq sangat time tu rasanya ni ;p

KuNanGKuNanG berkata...

hehehe..cian atok, tp kan xde langsung ke org dlm lif tu bersuara..sampai ati diorg wat atok terpinga2..

dya bunga berkata...

hahaha..nasib baik turun tngga..haha..kalau naik tangga semput tu..haha

Mohamadazhan.com berkata...

haha, patutnya buat muka ketat guna lif tu ja.hehe

eqbalzack berkata...

ciann...hehe

Tihara berkata...

as salam,

haha, lucu lah :)

teacher bonda berkata...

hahahha..mamai tahap gaban tu tok!

missStrikeOne berkata...

haha lawak jugak neh.jln smbil tutup muka la klu mcm tu.

btw...lama tol x lawat atok neh.maaflah busy ngn final year.hope sihat2 slalu lah ye =)

Ca Cik Duyung berkata...

aduh atok..memang mamai lagi yer..hehe...

*ca TAKUT naik lif...huhu

ஜ miss klanika ஜ berkata...

atok dah nyanyuk gamaknye .