Khamis, 26 Julai 2012

Atok bukan lagi orang negori!!!

Assalammualaikum dan peace yo bebeh...


Oh no, setelah pernah dikecewakan dengan berita palsu dan berita salah faham satu masa dulu, akhirnya tanggal hari Isnin yang lalu atok tolah mendapat perkhabaran gumbira untuk tahun ni. Ecah nak tau?....sibuk je nak tahu kan...err ke haku yang sibuk nak bercerita...ok fine, di bolan ramadhon ni atok mengalah hokey. Ok sambung balik ayat tergantung tadi....

Atok mendapat perkhabaran gumbira bahawasanyo atok akan berhijrah ke melaka berkuatkuaso 1 Ogos 2012 ni nanti! Atok telah bertukar tompek kojo di Melaka. Oh crap. Maksudnyo atok bukan lagi duduk di Nismilan. Pehni atok kono belajau speking bahasau Melakau (errr await pelik bunyi?)

Yahoooo...sokor ke hadrot Illahi akhirnya kesabaran atok berbaloi jugak. Dah lamo atok mintak tukar. Akhirnya impian tu tercapai. Ramai yang mengucapkan tahniah macam lah haku ni baru mendapat anugerah penyanyi latar terbaek. Dan terima kasih kepada 43 orang yang like status atok ittew di FB setakat 26/7/2012 jam 1:14am. Terasa seakan retis mengalahkan Nelopah. puiiih.

Tak lupo jugak kepada bekas big boss atok yang dulu yang mengucapkan tahniah di pesbok. Boss ko hado? Pasni atok nak bekojo bersungguh-sungguh di tompek baru. Mulo lapor diri awal ogos ni tapi atok cubo mintak penangguhan sampai hujung bulan ogos. Sobab unit atok kekurangan staf. Kebetulan sorang coti bersalin, dan sorang lagi dapek bertukar samo tarikh dengan atok. So, tak ramai yang tinggal. 

Sedih dan terharu pabila orang keduo kuat kat opis atok panggil masuk bilik dia petang semalam. Dia bakal bersara kurang dari sebulan dari sekarang. Ayat terakhirnya benar-benar memberi kesan pada atok.

"Saya ingatkan saya akan pergi dulu, rupanya kamu dan Siti. Kami akan terasa kehilangan kalian berdua"

Atok pun terus berlalu keluar dari bilik dan kata-kata tu bermain-main dalam fikiran atok. Sayu. Sedih. Berat hati nak meninggalkan tompek ni setelah hampir 4 tahun atok menabur bakti. Taburr ke??. Disinilah tempat atok mengenal apakah itu alam pekerjaan sebenar. Di sini jugalah atok mengenal sahabat sejati yang tak kan terputus sampai bila-bila. InsyaAllah. Di sinilah kami bermula (*tiber masuk iklan milo)

Walaupun jasad atok bukan di sini kelak, tapi kalian tetap di hati atok. Terima kasih MdI N Sembilan.




p/s : Jangan risau dongan loghat atok bebeh. Atok tak kan convert ke loghat melakau. Atok tatap merapek dalam loghat terchento nih. Kerana diriku begitu berharga di sinilah uwan, atok, sedaro, omak, ayah atok menotap. Kek sinilah asal den terbentuk.

Go Go Malaysia!!  *tiber 



28 ulasan:

MizzTina berkata...

tahniah atok!!! nk lanje la sy ikan bakar ye..

zazaw berkata...

selamat berpindah ke Melaka yang panassssss

heeeee tetiba kekurangan rakyat Nisimilannnn. heeeee

pena rozie berkata...

mesti best duk temp baru nanti....

Aziela berkata...

wah...tahniah tok. Welkam..welkam... Join d club. Akak kan org nismilan tapi bertanah air kat melaka gak.. Jgn risau, melaka takder loghat sangat. Paling binasa slang nismilan atok pun, kalau tercampur ngan perkatan 'dak'(budak). Merefer kepada orang. Contoh : Aku dah janji ngan dak Halim nak lunch. Ko cuba usha Dak Yani tu.

Eh...terbagi kursus bahasa plak kat sini. Sori ekk...

Oh..lg satu. Impian nak berumah di melaka tu, terlaksana ke? Lepas nie bolehlah bertangga pula..

Asrul "iLham" Sany berkata...

selamat berpindah ~ :D

Nur Lavender berkata...

Atok nnt cite psl lorat Melaka lak erk..purak2 xtaw..hehe..:))

dyabunga berkata...

atok,uwan dan ayah dya pun org nogoie..hahahaha

Ca Cik Duyung berkata...

tertanya2 gak atok keje ape..hehe..

selamat berhijrah la ye.. :)

Azham Vsvc berkata...

Huhu...walaupun tak kenal atok secara peribadi tp tiba2 rasa sedih atok nak pindah, rasa mcm kita satu opis je hahaha.....

Selamat Maju Jaya yea Atok kat Melaka tu....Semoga cepat dapat jodoh dengan orang Melakau! hahahaha

Bye bye Nismilan...

teacher bonda berkata...

Wah...dh lama TB dh mengadap blog atok..(blog sendiri pn x terngadap heehhe) tahniah atok!!!!

dill berkata...

wah! selamat meneruskan perjuangan kat tempat baru atok!

dill.

blog-tips-kurus berkata...

atok dah masterji Accrual Accounting ke??

*pndh Melaka same dgn ex-bos wok J ni. entah-entah..... hoho!

umie mia berkata...

tahniah tok.. akhirnya hajat atok tercapai hihi moga maju jaya ^_^

Chenal berkata...

Hadoiii..terlepas berito sensasi atok ruponyo aku nie!
Ala..tahniah la atokk!

hingatkan transfer ke sarawak ka? ala..dekat je. Melakeeee upenye!

Suhami Ahmad berkata...

MizzTina : Erk...moh2....ikan bakau apo yang pemes kat melaka ek

Suhami Ahmad berkata...

zazaw : Atok tatap rindukan nismilan pasni

Suhami Ahmad berkata...

pena rozie : InsyaAllah, atok harap an sumo berjalan dengan lancar

Suhami Ahmad berkata...

Aziela : Wah, kursus bahasa gitew. Tapi insyaAllah atok raso tak banyak kejutan budaya sobab atok ramai kenalan orang melakau

Suhami Ahmad berkata...

Asrul "iLham" Sany : Mokasih... :D

Suhami Ahmad berkata...

Nur Lavender : Sengaja menguji kesetiaan atok pado nismilan lettew

Suhami Ahmad berkata...

dyabunga : Eh, samo ngan atok :)

Suhami Ahmad berkata...

Ca Cik Duyung : Atok kojo gomen :)

Suhami Ahmad berkata...

Azham Vsvc : Kan. Agaknya budak opis atok laie sodeh agak eh kan....hmmm

Suhami Ahmad berkata...

teacher bonda : Hihi, mokaseh tb

Suhami Ahmad berkata...

dill : Mokasih dill :)

Suhami Ahmad berkata...

blog-tips-kurus : Entah2 apakah?

Suhami Ahmad berkata...

umie mia : Hik hik...mokasih ummie :)

Suhami Ahmad berkata...

Chenal : Jiran je...Gitew...Hik hik

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis untuk berkongsi apo2 yolah dengan mereka di luar sana. Blog ini tidak mewakili mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri melainkan dinyatakan sumber diperolehi. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini. Terima kasih