Jumaat, 25 Februari 2011

Berjaya tukar tempat kerja!!!

Masihkah anda ingat dengan entry [INI] dahulu? Kalau tak ingat, klik sekarang!
Chief Clerk kat opis atok datang kat tempat atok tadi. Dio ada kasi surat. Muka dia tersengih-sengih. Atok dah risau dah ni. Apakah isi kandungan surat itu? Adakah exam PTK1 atok lulus dengan tahap tembelang cemerlang? Atok pun menanti jawapannya.

Dup dap dup dap. Atok pun terus membaca isi kandungan surat itu. Pertukaran tempat kerja anda sudah berjaya!!!! Mata atok melirik lagi pada tajuk surat. Tetiber semangat atok down ke tahap membingungkan. 



Ni surat tu. Nama atok terpaksa blank untuk elak kontroversi
Rupa-rupanya itu bukan atok punyo surat pertukaran da....ini betul-betul, bokan cobaan...So, atok nak ucapkan tahniah kat opismate atok tu sobab berjayo dapat menukarkan diri ke jabatan lain. Tapi still area Nismilan. Baru yo aplly dah dapat tukar. Sobab dio pertukaran serentak. Atok yang apply since bulan 9 aritu pertukaran tak berapa nak serentak. Makanya, atok terus note kat surat tu...


Itu dia
In case kot-kot staf baru tanya aku, aku takut terngaga kan. So, atok ambil langkah keselamatan awal. Atok tak pasti ni khabar gembira atau khabar sedih. 50-50 kot. Bahaha!............Astagfirullahal azim....

20 ulasan:

KUREKURE COMEL berkata...

nape atok nk tukar tmpt keje?
kt situ tak ok ke tok.....



sabar ye tok...ada rezeki dpt la ek...amin...hehehe

_siti norbaiti_ berkata...

sonok atok da ado kojo kan..biasa la hidop kan tok..tib02 :)

dhiera berkata...

saba ye atok~

Cik Rimau berkata...

Hurrmm.. Senangnye dpt tukar.. Cik Rimau pun nak try tukar nie.. Haiissshh

kyo_9 berkata...

pergh.. puas hati aa bro keje kerajaan..

Suhami Ahmad berkata...

KUREKURE COMEL : Bukan apo. Atok nak cari pengalaman kat tompek lain plak.

Suhami Ahmad berkata...

_siti norbaiti_ : Alhamdulillah. Rezoki atok copek lopeh grad dulu

Suhami Ahmad berkata...

dhiera : Mokasih dhiera ....

Suhami Ahmad berkata...

Cik Rimau : Opismate atok tu pertukaran suko samo suko. Tu yang senang

Suhami Ahmad berkata...

kyo_9 : Mokasih kyo_9....Alhamdulillah

Cik Rimau berkata...

die masuk laman web www.sumasu.com.my ke tok utk dptkan kwn nak tukar tu???huhu.. mcm nak try.. tp susah nak cri kl-kl nie.. haisshh

Suhami Ahmad berkata...

Cik Rimau : Wah, mokasih bagi link tu. Berguno sangat kat atok utk sekarang n maso depan. Mokasih banyak2 yo Cik Rimau...AUmmmmmmM! hihi

Cik Rimau berkata...

Haha.. Atok xtau ag ek link tue? Kawan kasi. Dorang kata itu tempat nak cari org yang nak tukar suka sama suka dgn kita. Tapi Cik Rimau tak pernak cuba ag. Pssstt tok.. Salah la link tu. www.sumasu.com.. cuba la.. Memang banyak iklan nak tukar kt situ. Dulu F29 tempat Cik Rimau dpt tukar suka sama suka, dia cari kwan kat situ la. Skjap je terus dapat...

Suhami Ahmad berkata...

ye ke...mokasih ek cik rimau, atok dah bookmark link tu senang utk masa dopan. tapi td atok cari dr putrajaya nak balik ke n9 xda lagi setakat ni

Cik Rimau berkata...

uik.. atok skrg ni kat putrajaya ke?? igtkan kat nogori.. takpe2.. bukak la tiap2 hari.. tiap2 hari ade iklan baru..

Suhami Ahmad berkata...

BUkan. Atok kat negori. Nak poie putrajaya. Tapi kan, staf atok yang baru ni koba boleh tolong guna kabel. Sonang sikit nak pindah

Cik Rimau berkata...

Uik.. Orang lain brlumba-lumba nk balik kg halaman, atok lak nak ke Putrajaya.. Musykil2.. Actually, kalau ade kabel mmg senang la.. Sekejap je dpat..

Suhami Ahmad berkata...

Tapi kadang2 susah gak cik rimau, sobab atok dapat tahu pengambilan kakitangan kerajaan dah x banyak sekarang ni. Mungkin sobab domam pilihanraya kot

Cik Rimau berkata...

Hurmm.. Tak plak tau.. Takpe2.. Atok try jela anta surat.. Kot2 dpt tukar, dpt la jd perantau.. Time raya syahdu je nak balik kampung.. Kan tok kan?? Hehe

faiz berkata...

sekali nama org lain plak...kesian atok ye..

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis untuk berkongsi apo2 yolah dengan mereka di luar sana. Blog ini tidak mewakili mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri melainkan dinyatakan sumber diperolehi. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini. Terima kasih