Jumaat, 15 Jun 2012

Trans Studio Science Center

Ok, kito sambung laie pengalaman atok maso di Bandung aritu. Kalau nak ikutkan dah masuk 2 minggu atok bercerabih pasal percotian ini. Musti muntah belahak kan. Nak buek camno. Itu jelah pengalaman menarik atok yang dapek dikongsi bersamo. Selain tu, dah tuo nanti bulihlah atok review balik entry ni kasi refresh balik. Eh sekarang bukan dah tuo ko???

Baiklah, destinasi yang team atok singgah selanjutnya ialah Trans Studio Science Center. Science Center ni adalah pusat sains negara yang bertaraf antarabangsa. Kalau di negaro kito popular dengan Petrosains, tapi kat Indonesia Science Center ni. Nak ikutkan masih banyak lagi ruang kosong yang perlu di isi di Science Center ni. Yolah atok pun paham, Trans Studio Bandung ni pun baru aja dibuka tahun 2011 kalau tak silap atok. Masih banyak lagi bondo perlu di tambah. Namun atok puji dengan idea dan kekreatifan penganjur di Science Center nih....

So, mai layan antara gambau-gambau yang sempat atok dan team bereksperimen....hihi


Yang ni mesin yang boleh membezakan rupo wajah kito kalau kito hisap rokok, dan minum arak dengan muka yang yang hisap dan minum arak. Kalo tak mau nampak tuo dari usio sebonar hentikalah merokok
bergambau dongan tokoh sains terkemuka.....Bill Gates...eh??!
yang ni pulak proses kejadian angin puting beliung. sekali tengok dah macam ahli sihir jahat lak. erk

Yang ni saintis mudo tu cubo terangkan tindak balas cuka terhadap telur ayam. Cuba ko tengok budak baju belang tu!..........ngalahkan.....   T_T

dan banyak lagi kejadian sains yang kito boleh saksikan dalam tu. Bagi atok wajib masuk tompek ni tak kira umur sekalipun. Selain dapek menambahkan ilmu pengetahuan, selain itu jugak kito dapek merehatkan diri sobab kat sini tak sesak sangat berbanding di tompek lain. 4.5 bintang atok kasik...  :)


9 ulasan:

Mah@Mahu berkata...

Jom sertai contest kat blog mahamahu di lanjutkan sehingga 30 jun jgn terlambat..

KuNanGKuNanG berkata...

bagus trip atok ni.bukan stakat makan angin tp tambah ilmu pengetahuan..:)

cimöt berkata...

sonoknya atok!

Zakaria's daughter berkata...

mmg lah sni tak sesak :D
haha. mcm muzium gittewww.
yang wt sesak kalau ad bdk2 wt rombongannnnn :DD

Suhami Ahmad berkata...

Mah@Mahu : Contest apakah ittew

Suhami Ahmad berkata...

KuNanGKuNanG : Hihi, poket pun rabak

Suhami Ahmad berkata...

cimöt : Memey seronok...hik hik

Suhami Ahmad berkata...

Zakaria's daughter : Lagipun masa atok p tu ari isnin kalo tak silap...

eqbalzack berkata...

Background belakang tu idola abg eq...love physics!!

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis untuk berkongsi apo2 yolah dengan mereka di luar sana. Blog ini tidak mewakili mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri melainkan dinyatakan sumber diperolehi. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini. Terima kasih