Khamis, 14 Jun 2012

Jawapan kepada gambau semalam

Yuhuuuuuuu.....assalammualaikum dan salam sejahtara Ecah!


Banyak maklumbalas yang atok terima dari jawapan untuk gambar semalam....ke 2 hari malam...ok fine, maksud atok, kelmarin!

Antaro jawapan yang atok dapek berdasarkan gambar tak berapa nak wordless tuesday itu adalah...
  1. nak poie bercoti...*aiyoo umie, duit atok tinggal nyawe-nyawe cipan je nih. atok nak relax dulu dari sebarang aktiviti bercoti buat sementara waktu...rayo dah dokek, cucu bersusun...hihi
  2. nak balik kampung....*aishhh, atok tiap-tiap minggu memang balik kampung...x leh terima jawapan tu..next!...hihi
  3. nak p honeymoon katanya....*choii carut atok lettew...atok nak p honeymoon ngan sapa??!
  4. kalau tak ke seremban, seremban 2 la tuuuu......*haish....apa barang atok bawak bagasi tikar mengkuang semata-mata nak p seremban 2???!!......TAPI!....ada TAPI tu....Cucu atok ni jugak ada komen kat bawah tu...."tak p Persidangan  @ JB ke tok???
Yessszaaa...topek sekali telahan mu ittew Ecah!....err..ke main tembak je?

3 hari 2 malam bermula hari Isnin haritu atok telah ke luar kawasan untuk menghadiri persidangan di Johor Bahru. Petang tadi (semalam) barulah atok selamat sampai ke Somban. Sampai-sampai yo tersembam mencari tilam pasal kepenatan. Camtu sekali hiperbolanya kan.

Masa atok kat JB tu, atok terserempak dengan sahabat kepada blogger kita merangkap cucu pilihan atok ke-7, blog tips kurus!...Mula-mula dia tanya atok.

"Kenal tak blogger mistik-kurus????,"katanya pada atok.
"Mistik??...apo tu??,"macam biasa atok buat muka comel k-pop....muka blur...*ok jangan muntah belahak
"Ala...dia kawan saya. Dia baca blog atok. Ha!!!! BLOG-TIPS-KURUS!,"tiba-tiba balasnya bersuara lantang.
"Ooooooo.....,"atok senyum lebau. Hehe. Kalau nak tahu "blog-tips-kurus" ni cucu atok yang paling nakai. Suka nyakat atok. Rupa-rupanya di alam nyata, cucu atok ni merupakan senior atok. Hihi. Tiber rasa mudo!  :P

Pastu kawannya tadi terus shoot gambau atok buat bukti nak tunjuk kat kawan dia jumpa atok.........Hokey fine, idong rasa kembang okey orang amek pic ko ala-ala artis tempatan paling popular sebaris Aaron Aziz.......Hakghhhh tuiiiii....

Sekian.

p/s : suka bila dapat jumpa orang yang baca blog kita di alam nyata. sebelum tu atok pernah jumpa dengan Shalleyshalina, jugak cucu pilihan atok jugak sebelum ni. dan kebiasaanya, atok akan terus convert jadi malu-malu biawak....  :)

So, Ecah pulak camne? Apa perkara yang terindah cah dapek setelah bergelar seorang blogger ni?

6 ulasan:

KuNanGKuNanG berkata...

jelesnya la hai..bila la sy dapat jumpa atok..nntila sy kawen, sy jemput atok mesti dtg tau..he3

Zul Fattah berkata...

stakat ni tak ada apa yg istimewa pun.. tak pernah lg bjumpa dgn blogger lain.. haha

blog-tips-kurus berkata...

macam org tak tau dia p PERPENA ituuuuuuuuuuuu....

*24/7 jumpa blogger jumir-myspace! hhhhhmmmm... tak de yg luar biasa pon!!! (>.<)

Suhami Ahmad berkata...

KuNanGKuNanG : Hihi...insyAllah atok dtang nnt :)

Suhami Ahmad berkata...

Zul Fattah : Nanti kito jumpo ek

Suhami Ahmad berkata...

blog-tips-kurus : Hihi...upsss

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis untuk berkongsi apo2 yolah dengan mereka di luar sana. Blog ini tidak mewakili mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri melainkan dinyatakan sumber diperolehi. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini. Terima kasih