Khamis, 28 Jun 2012

Sapa nak badan macam Malik Noor??

Ah sudah! Nak badan macam Adibah Noor Malik Noor lah pulak. Atok bukan apo, somanjak duo monjak ni atok dapek rasokan badan atok makin mengombang dengan rakusnya. Atok risaulah kan. Adakah enzim gemuk semakin menular dalam badan ni? Ataupun sejak dua menjak ni memang aku kuat melantak??...ok fine, atok prefer yang keduo yo...pfffff....

Makanya, risau dongan perubahan mendadak itew, atok pun mengambil keputusan untuk membuat catuan makanan. Ko mampu nak catu makan bagai? Jangan hengat air je boleh catu-catu. So, atok akan kurangkan kapasiti makanan tu kepado 80%. Kalau sobolum ni 100%, jadi kali ni atok less 20% jadi 80%. Tu dia. Main peratus pulak dah. Kadang-kadang bila napsu melahap datang, cocah yo 140%

Selain mencatu makanan, atok jugo sedang giat menjalani latihan senaman secara intensif setiap malam. Atok akan turun berjoging di komplek sukan tuttttt sambil mencoci mata. Erk. Ok, mencoci mata tu abaikan. Atok rabun malam. 

Selain dari mencatu makanan, dan juga menjalani latihan intensif senaman sampai lutut terseliuh, atok jugak dengan serta-merta telah mendunlod aplikasi berunsurkan latihan bersukan di Neloopah. Tadaaa...mempersembahkan Workout Trainer!!!!!!!.....telepon kau hado?*matiler riak


haa...ado bermacam-macam program untuk bentuk otot....ecah pilih je nak program macam mano

setiap program tu kito boleh setting bapa minit
Macam atok ni  tulang rapuh tak mampu nak buek lamo-lamo. So atok set kan latihan senaman kepado 10 minit sehari. Jadi dalam maso 10 minit tu ado bermacam-macam bentuk latihan senaman yang diorang akan ajar kat kito. Macam kat atas tu pussap tu amik maso seminit. So, atok pun pussap la samo sampai ujung-ujung badan haku tak leh nak bengkok lagi dah. Kat situ ecah bulih nampak ado 11 latihan untuk hari tu atok kono katamkan. Tapi selalu eh haku ngelat gak.

siap rehat bagai
Paham dengan situasi atok yang hampir kepenatan tahap platipus jadian tu, dio terus kasi atok rehat. Rehat pun dalam 15 saat. Sangat keji. So atok teruskan pado latihan yang seterusnya. Sampailah katam 10 minit tu. So berpoloh jugak lah atok walaupun 10 minit. Pastu esoknya ado lak latihan lain.










apo pandang-pandang???





Puas sudah menjadi bahan usikan famili di kampung mengatakan pipi makin tombam. baju tak muek. Jadi, Atok tekad akan terus berusaha untuk mendapatkan bentuk badan model atok yang dolu-doluuuu...............Yakin boleh!!! Chaiyok! chaiyok!!!..............1 malaysia!!................*jahanammm...

14 ulasan:

Aziela berkata...

Ceh...memang riak sungguh entry atok nie.... Err...kek somban ekk? Nak join!! Hehehehe..

Muhamad anuar Marsib berkata...

Salam Perkenalan.. Blog awak menarik.. Saya suka blog awak. Jom kita tukar link/banner.. Tq ;)

Rahmah Ram Ram berkata...

hahahaha..kelaka tengok entri ni semua slim-slim alih-alih last gambo tu tertepek kucing buntal..duk imagine kalau atok macam tu...hahahahhaha...memang sah kena workout :-))

~SaL IjOu~ berkata...

slamat maju jayo tok! yakin boleh! hehe~

p/s : iyole..ngn atok blom jumpo laie..ujung tahun nnt sy nak g n9..atok bawak sy jenjalan eh~ ;p

dyabunga berkata...

atok exercise xajak dya pun..haha

Hanie Dew berkata...

oh.sgt berguna app ni.nak join atok dot cutting model gaks. .

chii berkata...

bagus la atok da install...jgn biar terperap kt neelopah je yo.kena di amalkan juga..ehehhe

Suhami Ahmad berkata...

Aziela : Moh2...kito pusing balapan 20 pusingan!

Suhami Ahmad berkata...

Muhamad anuar Marsib : Mokasih kerana sudi singgah ke teratak atok

Suhami Ahmad berkata...

Rahmah Ram Ram : Kus semangat. Simpang malaikat 44

Suhami Ahmad berkata...

~SaL IjOu~ : Haaa, bilo plan nak datang tu

Suhami Ahmad berkata...

dyabunga : dyabunga dah gomok gak ko? erk

Suhami Ahmad berkata...

Hanie Dew : Harus uolz

Suhami Ahmad berkata...

chii : Errr...emmm...aaaa

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis untuk berkongsi apo2 yolah dengan mereka di luar sana. Blog ini tidak mewakili mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri melainkan dinyatakan sumber diperolehi. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini. Terima kasih