Sabtu, 9 Jun 2012

Fakta Menarik

Kucing boleh membezakan warna ungu, hijau dan kuning





Kucing boleh balik ke rumah walaupun di buang jauh-jauh




Kucing boleh mengeluarkan lebih dari 100 jenis bunyian




Kucing akan menjilat tubuh badannya setelah mengalami kejadian berbahaya bertujuan untuk menenangkan dirinya.




Kucing mempunyai suhu normalnya sekitar 38.6 darjah celcius. Sebab tu atok suka peluk bawak tido....eh




Kucing adalah haiwan kesayangan Rasulullah   ;)




14 ulasan:

blog-tips-kurus berkata...

cekcinya ia menggeliat!!

Aien Alien berkata...

kucing sesat pun berjaya balik rumah juga....amazing!!

dyabunga berkata...

comel nya kucing.. dya takut anak kucing..haha

Zul Fattah berkata...

kucing yg dibuang pun balik rumah jgak.. adouhh

Novelgurl berkata...

betol2.hntr benua afrika sne pun blik gak agknya -.-" Oh,no..alegik ngn kucing.so boleh syg tp xleh pegang..ahaa~

~~zana@pb~~ berkata...

lama tak melawat atok:-) nnti nak ltk link kt blog, senang nk tgk atok cerita apa.....
Akk paling syg dgn kucing walaupun tkde bela kucing......jumpa mana2 mesti nk belai..

tun jejung berkata...

Tp nape kucin sy xbalik2 dh 3minggu..huu..adekh die dh xde lg di dunia ini??rindunye sy pd die Allah sj yg tahu..

Suhami Ahmad berkata...

blog-tips-kurus : Kan, tergugat tak iman? hik hik

Suhami Ahmad berkata...

Aien Alien : Kan. Deria baunya tu kuat

Suhami Ahmad berkata...

dyabunga : Erkkk...kan kusim haiwan yang tomey

Suhami Ahmad berkata...

Zul Fattah : Haaa...ni musti kes selalu buat kusim ni kan

Suhami Ahmad berkata...

Novelgurl : Uii...kalau anto ke Afrika nun bolum sampai Mesia laie dah tuo dah kusim tu..huhu

Suhami Ahmad berkata...

~~zana@pb~~ : Samolah ngan atok...geram tengok mukanya tu kan

Suhami Ahmad berkata...

tun jejung : Kalau kucing jantan mungkin dia nak mencari koloni yang baru kot