Sabtu, 3 Mac 2012

Fakta Menarik

Rusa Santa bernama Dasher, Dancer, Prancer, Vixen, Comet, Cupid, Donner dan Blitzen.





Cacing pita akan memakan dirinya sendiri jika kelaparan.




Kita boleh menarik lembu naik tangga tetapi tidak boleh menarik lembu menuruni tangga.




Kapal Cruise Queen Elizabeth 2 hanya bergerak sebanyak 6 inci sahaja bagi setiap gelen diesel yang dibakar.




Nama paling popular dan paling banyak digunakan di dunia ialah Muhammad.





14 ulasan:

Ca Cik Duyung berkata...

ek..cacing tu makan diri sendiri? berkorban apa sahaja..hehe..

lembu xleh turun tangga ek..lom pernah try .. :p

gila la..bape gelen minyak nak guna untuk gerak jauh.huih~

ye..muhammad mmg ada dimana2.. :)

Miziey berkata...

Adakah ukuran cacing pita diukur menggunakan pita pengukur? jika ya, adakah ukuran tersebut akan berubah setelah cacing pita memakan punggungnya? adakah? adakah?
mihmihmihmih.
x)

Sam Banjamin berkata...

fakta menarik....

Zakaria's daughter berkata...

jingle bell jingle bell -,-'

baru tau cacing pita makan diri sndiri.
dalam buku teks bio dedulu tak de gtau pun cm gini. lalallaa.

inazamri berkata...

dah tua2 gini baru akak tau pasal cacing pita tu.Byk info menarik

mas saari berkata...

makan diri sendiri pun boleh cacing tu..

umie mia berkata...

cacing mkn diri sendiri? baru tau..

Suhami Ahmad berkata...

Ca Cik Duyung : Lombu memang tak bulih turun tanggo...menyungkam deh kang

Suhami Ahmad berkata...

Miziey : Ya...punggungnya akan kontot.... T_T

Suhami Ahmad berkata...

Sam Banjamin :Sekadar berkongsi...

Suhami Ahmad berkata...

Zakaria's daughter : Haa...dalam buku teks bio tu dio cover bab pencernaan yo...eh

Suhami Ahmad berkata...

inazamri : Atok pun baru tahu kak...

Suhami Ahmad berkata...

mas saari : Kan, musti dasar kanibal

Suhami Ahmad berkata...

umie mia : Hihi

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis untuk berkongsi apo2 yolah dengan mereka di luar sana. Blog ini tidak mewakili mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri melainkan dinyatakan sumber diperolehi. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini. Terima kasih