Selasa, 14 Februari 2012

Tempat-tempat menarik di Pulau Langkawi part 4

Assalammualaikum dan peace yo!


Baiklah, sebolum kito teruskan pengembaraan The Langkawi episod 4 nih, atok nak jawab persoalan blogger Azham Vosovic. Dio tanyo atok, atok tinggal kat homestay ke? Bapo kadar bayaran eh semalaman? Azham, kat tempat penginapan atok ni bukannya homestay. Tapi rumah salah sorang team atok punyo mak sedaro. Kami menumpang 4 hari 3 malam kt situ. Tapi kalau nak dok homestay cubo sini.

Barakutunishah Bt Karim

Tel: +6012-5846157
Address: Homestay Kampung Selat Bagan Nyior, Langkawi

Okey, moh kita skodeng dulu episod-episod sebolumnya

Episod 1 : Konduktor Bas
Episod 3 : Aksi Pulau Tuba

Episod kali ni, atok dan bff telah poie ke balik pulau tuba sebelah sana iaitu Tanjung Pandan. Entry sebolum ni berpose di jeti Pulau Tuba. Pasukan rondaan kali ini masih lagi diketuai Acik Awe. Maso perjalanan nak ke Tanjung Pandan tu, motosikal yang ditunggangi Acik Awe dan pemboncengnya Kak Heriza telah pancit. Atok ngan bff yang lain tak boleh nak buat apa dah. Tiup tayar takdo nak ganti (macamlah kau pandai gantikan tok).

sampai2 yo terus cari port bergambau.....
Tempat tu memang santik sekali. Macam berada di daerah kayangan. Bulan siang jelas kelihatan. Gunung ganang menjadi benteng jauh nun di sana. Langit pekat membiru. Ombak putih yang tenang. Kami siap menjadikan lokasi tersebut sebagai profile pesbok yang baru. So, memasing memasang kekuda menunjukkan skill bakat model terpendam. Atok model afrika.

Mampooo?? Masing2 pose ala-ala finallist Zimbabwe Next Top Model...
Yang ni cucu Acik Awe. Zulfran namanya. Mak abah eh tinggal dengan Acik Awe. So, ado 3 generasi kat umah tu. Umur Zulfran ampat tahun la. Mulo-mulo tu dio sogan dengan kehadiran kami. Hujung-hujung diolah penyeri aktiviti potang hari tu. Rindu kat Zulfan...

Adik Zulfan di samping hakak2 dan habang2nya yang somel......masalahnya, somel ke??
Oh ye, atok terlupo. Semalam episod tigo atok ado mention pasal preload AJL, Video klip Awan Nano dan scene Ombak Rindu kan? Kat Tanjung pondan pandan ni kan?...Yang bonar eh atok tersilap. Hari pertamo di tg pandan ni, kitorang sompek buat scene ombak rindu sajok. Esoknya baru preoload beribu sesalan dan awan nano. Nah , Ecah layan ombak rindu nih....

Hamek.......hombak rindu....
Lopeh yo aksi menshoot pesbok profile, kami teruih balik ke pulau dayang bunting balik. Tak cukup dengan tu, Acik Awe terus bawak kami ke sebuah macam mini resort la....resort ke. Ha, kat situ ado Manja Aspalela. Mulo-mulo tu atok takutlah kan nak jejakkan kaki kat resort tu. Manja Aspalela dah pandang lain macam yo. Tapi tuan tanah kedaung explain kat Manja, kami ni kawan. So dio buat dek pastu. Meh skodeng sekitar resort tu.

Ini kat dopan resort tu....Ado deretan sampan kecik...sampan ke bot?? ke feri?...ok, abaikan
Pahtu ado pagar makan padi...eh!

Dan last sekali ado orang tu pose kat tengah2 lalang. Si Kamil koba tempat Manja Aspalela bermain........dan 
???

Dan..........tempat Manja Aspalela TERKENCING!!!!!! Cisssssssss kena samak haku!!








Manja Aspalela










24 ulasan:

Ahmad Sabree berkata...

wah2.. bestnye...
x pernah pergi lagi makan angin kat sane.....
tgk gambar pun jadi lah....

nice ") nice " like :) like :)

p/s : sabry follow sini...

sabry oppa berkata...

sabry oppa pun singgah sini...

Mutiara Bernilai berkata...

aduh.

atok bjaye wat sy tergoda nak p sana!`

sahromnasrudin berkata...

atok tangkap gambar kat pantai cenang tak? hihihihhhh

Chenal berkata...

semuo ehh gambar meng'ombak' rindu jar nie atuk? tak ado ko..yang masok guo kerrrr? Raso peeling becinto zaman mudo2 la d tepi pantai.

Suhami Ahmad berkata...

Ahmad Sabree : Mokasih follow atok =)

Suhami Ahmad berkata...

sabry oppa : Mokasih singgah umah atok =)

Suhami Ahmad berkata...

Mutiara Bernilai : Mai la p sini =)

Suhami Ahmad berkata...

sahromnasrudin : Ala...atok tak sempat p sana

Suhami Ahmad berkata...

Chenal : Alaa...atok tak poie guo maso tu

Zakaria's daughter berkata...

hehe. untunglah untunglah bole main ombak ombak rinduu kat saneeeeee

Ca Cik Duyung berkata...

ca pon baru nak tanya atok pasal penginapan...hehe..senang la atok, ada kabel kat sana..hamboi...

erk..shoot kat port manja aspalela main dan melepaskan hajat?? wakakaka

yad'z berkata...

tak penah lah pulops sampai kat pantai2 bagai kat langkawi nun.. huhu

Suhami Ahmad berkata...

Zakaria's daughter : Jeles lettew...

Suhami Ahmad berkata...

Ca Cik Duyung : Itulah. huntung ado kawan punya mak sedara kat sana

Suhami Ahmad berkata...

yad'z : Cer try...musti best =)

yad'z berkata...

eden toraiii nanti.. kalau ade duit lah kann.. hahahaha

faiz berkata...

tangkap jiwang btol gambar dkt batu tu..

blog-tips-kurus berkata...

'batu' tu pon dah boring asik dipaksa amek gmbr jek.. ;)

output pepejal Manja A tu tak merata-rata ke?? eeeeewwwwww!!!

Zakaria's daughter berkata...

eheh tok. memang le jelessss.

Suhami Ahmad berkata...

yad'z : InsyaAllah, ado duit tuh

Suhami Ahmad berkata...

faiz : Kan. tangkap pakso tu x

Suhami Ahmad berkata...

blog-tips-kurus : Xdola merato rato kot...hik hik

Suhami Ahmad berkata...

Zakaria's daughter : Hahaha.... :P

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis untuk berkongsi apo2 yolah dengan mereka di luar sana. Blog ini tidak mewakili mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri melainkan dinyatakan sumber diperolehi. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini. Terima kasih