Ahad, 26 Februari 2012

Fakta Menarik

Shuttlecock untuk bermain badminton mempunyai 14 bulu.





Mutiara boleh larut di dalam cuka.




Khinzir tidak boleh berpeluh kerana tidak mempunyai kalenjar peluh. Mereka berlumur lumpur untuk menyejukkan kulitnya.




Venus dan Uranus adalah planet di sistem suria kita yang berputar melawan arah jam. Jadi matahari akan terbit dari sebelah barat di planet ini.




Ikan yu kebal terhadap kanser.

12 ulasan:

LadyBird berkata...

terima ksh atas infonya atok hensem...

Zakaria's daughter berkata...

ohh kene ade 4blas bulu ek.
patut lah tak terbang shuttle tuh bile wa main. sebb kureng dari 13 bulu
isk.

Cik Rose Cute berkata...

khinzir kulitnya tebal atok...banyak cacing Eii geli..

Ca Cik Duyung berkata...

rajin atok cari fakta2 ni ek..kagum .. :)

KaK LimAh Si SupiR berkata...

mutiara larut dlm cuka eh????? aiyooo..kene jage leklok ni..aha :P

mas saari berkata...

terima kasih selalu berkongsi fakta ye tok... ilmu ni!

Suhami Ahmad berkata...

LadyBird : Erk...hik hik

Suhami Ahmad berkata...

Zakaria's daughter : Haaa...tak complete satu tu...

Suhami Ahmad berkata...

Cik Rose Cute : Dalam Al-Quran pun dah nyatakan haiwan ni najis kan... =)

Suhami Ahmad berkata...

Ca Cik Duyung : Perkongsian kito bersamo =)

Suhami Ahmad berkata...

KaK LimAh Si SupiR : Wah, ado mutiara lettew...

Suhami Ahmad berkata...

mas saari : Sesamo kak...untuk pengetahuan atok dan kito bersamo =)

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis untuk berkongsi apo2 yolah dengan mereka di luar sana. Blog ini tidak mewakili mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri melainkan dinyatakan sumber diperolehi. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini. Terima kasih